• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERRAYoO( ) psychedelické memy ( )O๑.. ॐ ..๑O( ) psychedelic memes ( )Oo
    KAMALA
    KAMALA --- ---
    Sobeckost blokuje porozumění...
    GRAMEC
    GRAMEC --- ---
    ''rychta vole''
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    When perception expands, nothing is real and nothing is imaginary. There is only perception.

Taisha Abelar - The Sorcerers' Crossing
    CERVIK
    CERVIK --- ---
    jak si to tipnu tak si to vyhrabnu
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    denial of human division
    OLYFKA
    OLYFKA --- ---
    pomalu se skládám a fakt mě to nebaví
    KATCI
    KATCI --- ---
    Život je jako mýdlová bublina...rychle splaskne.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    MOOCAY: LOL
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    láska je tvořena s láskou
    MOOCAY
    MOOCAY --- ---
    ...
    heej, nefot ty haluze, stejne tam pak nebudou
    to neva, ja tam stejne nemam film
    ...
    LEMS
    LEMS --- ---
    pro zpestření:)

Na ketáku mi trance přijde, jako nekonečná čokoládová tyčinka, prostě matroš k zakousnutí;)
    BRANA
    BRANA --- ---
    svet kolem tebe je tve zrcadlo, vse co se ti deje je odrazem tebe ..........
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    Cim je laska, ak sa ho nesmiem dotknut?
    Cim je priatelstvo, ak mi nic nepovie?
    Cim je smrt, ak nou nic nekonci?
    LEMS
    LEMS --- ---
    mám data
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Sama móda dnes vychází z módy.

Douglas Rushkoff
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Svět možná není jen zvláštnější, než předpokládáme, může být dokonce zvláštnější, než předpokládat dokážeme.

J. B. S. Haldane
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Žádná kultura, pokud je mi známo, se nepokusila záměrně rozvinout svůj jazyk s vědomím, že rozvoj jazyka je ve skutečnosti zároveň i evolucí reality.

...všechny historické epochy jsou ve skutečnosti produktem interferenčních vzorců, vznikajících vzájemnou interakcí různých časových událostí. Z toho plyne, že všechny historické události a epochy vyplývají z jediného [...] stavu. [...]Není to nic, co by bylo závislé na lidském rozhodování - jde o samočinný proces! Vtip je v tom, jak zjistit, co se stane a jakou to má všechno spojitost. Psychedelika nám mohou být velice nápomocna v tom, že předpovídají skutečný předmět transcendence. Tento moment ale už není vzdálený staletí a tisíciletí. Je to právě tady a teď. To vysvětluje onen prudký pád do novosti, jakou představuje právě 20. století. Vývoj událostí ve 20. století totiž nedává žádný smysl, ledaže to skončí úplnou transformací našeho druhu. A protože hrozba nukleární záhuby je neoddělitelně propletena s naší snahou o potvrzení vlastního života, je jisté, že to bude skutečně strhující závod s časem až do úplného závěru.

Postupně posunujeme své hranice. Jenže namísto zvukové bariéry teď musíme překonat "bariéru myšlení" a "bariéru sociální reality". Jejich překonání nebude znamenat žádný totální rozpad skutečnosti ani nějaký pád z nebe na zem. Pokud je konstrukce naší společenské vesmírné lodi správná, naskytne se nám jedinečná možnost proplout s ní přímo do nekonečné říše lidských možností.

Terence McKenna - Návrat archaismu
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Porozumění, které vychází z porozumění.

Terence McKenna
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Ideální čtení po výletě, pro mnohé možná silná káva, ale i vy vězte, je to nevyhnutelné...

"Můj dobrodinec mi říkal, že když se někdo vydá na cestu čarodějství, začne si postupně uvědomovat, že obyčejný život už navždycky opustil. Tohle poznání je opravdu děsivé, protože to znamená, že už se nikdy nemůže chránit prostředky běžného světa a že musí přijmout nový způsob života, jestliže chce přežít. První, co by měl v této situaci udělat, je stát se bojovníkem. To je velmi důležitý krok i rozhodnutí. Poznání je natolik hrozné, že nedává člověku jinou možnost, než se stát bojovníkem.
    V době, kdy se poznání stává záležitostí, která nahání děs, si člověk také uvědomí, že smrt je nenahraditelnou společnicí, která sedí vedle na rohoži. Každá troška poznání, která se stává mocí, má v sobě smrt jako ústřední sílu. Smrt všemu propůjčuje poslední dotyk, a čeho se smrt dotkla, stává se skutečnou mocí.
    Ten, kdo se vydává na cestu čarodějství, stojí tváří v tvář bezprostřednímu zániku v každém ohybu cesty, a tak si nevyhnutelně začne svou smrt jasně uvědomovat. Bez vědomí smrti je každý jen obyčejným člověkem, který se zabývá pouze obyčejnými věcmi. Chybí mu nezbytná síla, nezbytné soustředění, které by jeho obyčejný pozemský čas přetvořilo v magickou moc.
    Aby se tedy člověk stal bojovníkem, musí si především uvědomovat svou vlastní smrt. A tak je to i správné. Ale nezabývá se svou smrtí, protože kdyby se jí zabýval, nutilo by ho to upínat se jenom k sobě samotnému, a tím by se oslabil. Takže být bojovníkem znamená mít i potřebný odstup. Jenom tak se vědomí bezprostředně hrozící smrti nestane posedlostí, ale zůstane člověku lhostejné."

Carlos Castaneda - Oddělená skutečnost
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    ARVEN 21:08:41 27.9.2003
    jaky si to udelas ... ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam