• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERRAYoO( ) psychedelické memy ( )O๑.. ॐ ..๑O( ) psychedelic memes ( )Oo
    MTO
    MTO --- ---


    “The dictatorships of tomorrow will deprive men of their freedom, but will give them in exchange a happiness none the less real, as a subjective experience, for being chemically induced. The pursuit of happiness is one of the traditional rights of man; unfortunately, the achievement of happiness may turn out to be incompatible with another of man’s rights — namely, liberty.”

    - Aldous Huxley, Moksha: Aldous Huxley’s Classic Writings on Psychedelics and the Visionary Experience
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---

    ... a jako by vizuální složka nestačila: They are known as the Initiation Wells, which were used not for water gathering, but for Tarot initiation rites.
    :-)
    CRS
    CRS --- ---
    MTO
    MTO --- ---
    CRS
    CRS --- ---
    na sociálních sítích sekundu poté, co nastane nějaká tragédie
    CRS
    CRS --- ---
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Erich Fromm
    "...naše schopnost rozhodování se proměňuje s naší životní zkušeností. Čím déle děláme špatná rozhodnutí, tím víc se naše srdce zatvrzují; čím častěji volíme správná, tím jsou naše srdce jemnější, ožívají… Každý krok v mém životě, který zvyšuje mou sebedůvěru, integritu, odvahu a mé vědomí hříchu, zvyšuje zároveň mou schopnost vybrat si žádoucí alternativu, až se nakonec pro mne volba nesprávného rozhodnutí stane obtížnější, než volba správného…. Většina lidí selhává v umění života ne z toho důvodu, že by byli v základě zlí nebo natolik slabé vůle, že by nemohli vést lepší život; selhávají proto, že si neuvědomili a nevidí, kdy stojí na rozcestí a musí se rozhodnout. Nejsou bdělí; zatímco jim život klade otázky, oni na ně mají neustále vyhýbavé odpovědi. Potom, s každým dalším krokem po špatné cestě, se pro ně stává čím dál tím složitější připustit možnost, že jsou na špatné cestě, často jen z toho důvodu, že by si museli přiznat, že je nutno vrátit se celou cestu zpátky až k první špatné odbočce, a vyrovnat se se skutečností, že promarnili čas a energii"

    ATOMINATOR
    ATOMINATOR --- ---
    XCHAOS: Byl jsem full of doubt, že to je od Bukowského.

    "... intelligent people are full of doubts ..." quote | Charles Bukowski - American author
    https://bukowskiforum.com/threads/intelligent-people-are-full-of-doubts-quote.7039/
    MTO
    MTO --- ---
    “Whatever affects one directly, affects all indirectly. I can never be what I ought to be until you are what you ought to be. This is the interrelated structure of reality.”

    - Martin Luther King, Jr.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    QWIFF: to říká ta studentka humanitních studií dole v tom článku, pár momentů mě v tom zaujalo.
    Hned bych s ní zašel na pivo nebo do lesa ,-)
    ***
    Žiji ve svých snech. Jiní lidé také žijí ve snech, rozdíl je v tom, že nikoliv ve vlastních. (Hermann Hesse)

    QWIFF
    QWIFF --- ---
    SCHWEPZ: To je komentář nebo ty?
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Tom Wujec: Got a wicked problem? First, tell me how you make toast
    https://www.youtube.com/watch?v=_vS_b7cJn2A
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    „Přemýšlím o korelaci mezi složitým a jednoduchým. Třeba v oblastech politiky nebo kultury, kde je dnes tendence věci zjednodušovat, což ovlivňuje to, jak lidé vnímají svět okolo sebe. Děsí mě taková ta ‚buzzfeed‘ vrstva masové kultury, která funguje způsobem: Like‚ dislike. Už dávno to není jen na internetu, ale v celém vnímání světa. Něco se ti líbí anebo nelíbí, nic mezi tím. Ale tak jednoduché to přeci není, těch emocí, otázek a informací je mnohem víc. Mně přijde, že jednoduchost je poměrně nebezpečná věc. I ve vztazích mezi lidmi. Ale vždy je jednodušší si něco zjednodušit. Jakmile něco rozdělíš na černé a bílé, tak máš hned po problému. Když si všímáš i kontextu a různých detailů, když se snažíš vcítit i do pozice druhého člověka, tak je hned všechno hrozně složité. Ale je to upřímnější.

    Takže neustále vybírám mezi nekonečným zpochybňováním všeho a ‚štastnějším životem‘, který vidím u některých svých známých, kteří mají ve věcech jasno. Nesnaží se koukat do hloubky. Někdy mi přijde, že ta hloubka není ničím užitečná, ale přijde mi, že jde hlavně o to, jakou má člověk představu sám o sobě. Můžeš si vytvořit hotový obraz sebe sama – víš, jak funguješ v takové a takové situaci, jaký máš názor na to a na tohle, a jedeš si v tom. Když se sejdeš s kamarády, kteří to mají stejně jako ty, tak vaše komunikace funguje podle předem daných šablon. To podle mě není dobré. Myslím, že člověk by měl neustále zpochybňovat všechno, co ví, a všechno, co je zvyklý cítit. Jakmile já mám pocit, že o sobě vím úplně všechno, tak se někam zavřu, s nikým se nescházím, a třeba měsíc strávím o samotě. To je dobrá mentální hygiena. Většinou si pak vzpomenu, že jsem někdo úplně jiný, než jsem si myslela.“

    Humans of Prague | Portréty lidí z pražských ulic / Prague street portraits / Inspired by Brandon Stanton's Humans of New York
    http://humansofprague.ihned.cz/
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    "Death belongs to the realm of faith. You're right to believe that you will die. It sustains you. If you didn't believe it, could you bear the life you have? If we couldn't totally rely on the certainty that it will end, how could you bear all this?"

    Lacan on Death
    https://www.youtube.com/watch?v=EW2F8WtruAY
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    MTO
    MTO --- ---


    «… with commodities. … it is a definite social relation between men, that assumes, in their eyes, the fantastic form of a relation between things. In order, therefore, to find an analogy, we must have recourse to the mist-enveloped regions of the religious world. In that world the productions of the human brain appear as independent beings endowed with life, and entering into relation both with one another and the human race. So it is in the world of commodities with the products of men’s hands. This I call the Fetishism which attaches itself to the products of labour, so soon as they are produced as commodities, and which is therefore inseparable from the production of commodities. This Fetishism of commodities has its origin, as the foregoing analysis has already shown, in the peculiar social character of the labour that produces them.»
    Marx [Capital, Chapter 1]
    CRS
    CRS --- ---
    Co když jsme vzhůru jen proto, abychom sbírali materiál pro naše sny?
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    přičemž 4x6 logicky rozkreslil v ose x/y
    škoda
    CRS
    CRS --- ---
    když to dítěti myslí a učitelovi/ce ne…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam