• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERRAYoO( ) psychedelické memy ( )O๑.. ॐ ..๑O( ) psychedelic memes ( )Oo
    PATRON
    PATRON --- ---
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    MEZZANA
    MEZZANA --- ---
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    K téhle debatě se může hodit názor člověka, který se nechal "vykořisťovat" celý život a přece za to dostal odměnu, o které lecjaký CEO ani neví, že existuje. Pokud někoho triggeruje ten Ježíš, tak si může dosadit Buddhu nebo Aštara Šarana na jednorožci. To je celkem fuk, jak si představíme to, co nás přesahuje.



    There is always the danger that we may just do the work for the sake of the work. This is where the respect and the love and the devotion come in - that we do it to God, to Christ, and that's why we try to do it as beautifully as possible.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    ARCHDRONE: Tohle nijak nerozporuju, ale já reaguju přímo na ten původní tweet, čili mluvím o osobní rovině, osobní volbě ve vztahu jedinec – jeho práce. Kdežto ty tam pořád sázíš aspekt toho, kdo tu práci poskytuje a za jakejch podmínek. Ne že by to nesouviselo vůbec nijak, ale přesto to vidím malinko jako jablka s hruškama.
    "Pokud se vědomě a dobrovolně prodám do otroctví např. podpisem nějaké smlouvy, pak taková smlouva bude neplatná." ... ovšem nic to nebude měnit na tom, že to bude moje volba.
    Ten tweet není o tom, že tě někdo vykořisťuje. Ten tweet je o tom, že makáš jak blb, jako správný kolečko v systému, a nejen že si to neuvědomuješ, ale ještě jsi na to ve svý nevědomosti hrdej.
    Peace out.
    CRS
    CRS --- ---
    ARCHDRONE
    ARCHDRONE --- ---
    JAMILLOS: S tim nesouhlasim. Neni to zcela jeho vec. Jsou jista prava a svobody, na kterych jsme se jako spolecnost shodli (alespon papirove, dle Listiny zakladnich prav a svobod), ze jsou nezcizitelna a nezadatelna. I kdyby ses vedome a dobrovolne prodal do otroctvi napriklad podpisem nejake smlouvy, takova smlouva bude neplatna. V opacnem pripade by to vytvarelo nebezpecny precedens, kdy by se pak dalo z pozice sily relativizovat, ze se vlastne kazdy do otroctvi dostal dobrovolne.

    Ostatne v historii je mnoho pripadu, kdy se vyuzivala nejaka "moralni" ideologie k alibistickemu obhajeni stavu veci, ktery vyhovoval prave tem, kteri takovou ideologii hlasali.

    Napriklad, ze chudy clovek je chudy, protoze zrejme hresil pred bohem, a proto si zaslouzi byt chudy. Naopak bohatemu cloveku bylo dano, protoze ho ma buh rad, protoze buh ma prece rad lidi, kteri jsou dobri.

    A uplne podobne koncept predestinace zneuzivali otrokari nebo ti, kdoz pachali ruzne genocidy.
    IKARI
    IKARI --- ---
    MAKROUSEK: no ... pochybuju, ze s 80 hodinvym pracovnim tydnem budes mit na nejakou jachtu cas :D a s takovym vytizenim se tak akorat zenes k rozbiti vsech vztahu s ostatnimi lidmi, k syndromu vyhoreni a vubec si nicis psychicky zdravi

    imho, jsme ted na zacatku promeny - nebo ono se to meni uz dlouho, ale zacne se to vic propisovat do podvedomi spolecnosti - s tim jak bude otrocka prace cim dal tim vic automatizovana, tak tim ve vetsim a vetsim meritku bude mit pro zamestnavatele vetsi cenu clovek s napady nez patologicky dric - uz to nebude tolik o "tvrde drine" ale o "chytrych resenich" - a clovek, ktery ma vic casu cerpat inspiraci mimo svuj pracovni obor a celozivotne se vzdelavat bude tim novym archetipem profesne uspesneho cloveka
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    CRS: Že na tom není nic psychedelického.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    ARCHDRONE: Pokud se někdo nechá "vyšlechtit k otrocké práci, která by ho bavila", pak je to zcela jeho věc – ať už se to stalo vědomě (čili dává tomu souhlas) nebo nevědomě (čili je to jeho vývojová cesta a třeba se z toho má něco naučit)...
    QWIFF
    QWIFF --- ---
    ARCHDRONE: Koukám že tebe vyšlechtili dobře.
    ARCHDRONE
    ARCHDRONE --- ---
    JAMILLOS: Tak jednoduchy to neni. Naopak takovy nazor muze byt ve svem dusledku nebezpecny, protoze umoznuje omluvit vykoristovani. "Prece kdyz nekdo rika, ze ho to bavi, tak je to v poradku". Kolik zamestnancu dokaze otevrene rict svemu sefovi, ze je neco sere? A kolik lidi s hypotekou na krku to dokaze rict?

    Epsilon s vychovanou mentalitou otroka bude bavit otroceni. Mladeho dynamickeho nadejneho naivku bude bavit otrocit ve startupu na cizim. Psa slechteneho k valeni na gauci bude bavit valeni na gauci a z volneho vybehu bude nesvuj. Neni nejlepsi lidi vyslechtit k otrocke praci, ktera by je bavila?
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    MAKROUSEK: Neřekl bych. Ani jachta není skutečný ospravedlnění. Na čem v tomhle případě záleží, je jedině to, jestli dělal něco, co ho bavilo, naplňovalo.
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    CRS: To zalezi na tom, jestli to bude rikat na sve jachte nebo v panelakovem byte s flaskou rumu v ruce.
    CRS
    CRS --- ---
    co si o tom myslíte?
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    MTO: „Finanční tok (cashflow) jednotlivce je přímou a věrnou reflexí jeho energetického toku. (V řeči ekonomické magie znamená např. sklouznutí do debetu kontokorentního účtu uchopení vampýrskou entitou.)“ Čili jinak řečeno, jde o nastraženou past, za níž číhá lichva s upírskými choutkami. (z recenze "Chtít vzít nebe útokem" na knihu Josefa Kariky Zóny stínu na okultura.cz)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    "To lie is human, not getting caught is divine.” (Christopher Hyatt)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Can You Upload Your Mind & Live Forever? feat. Cyberpunk 2077
    https://www.youtube.com/watch?v=4b33NTAuF5E
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam