• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KERRAYoO( ) psychedelické memy ( )O๑.. ॐ ..๑O( ) psychedelic memes ( )Oo
    LISCHAI
    LISCHAI --- ---
    Nezáleží na tom, jak jdou daleko. Každý sekvoj jednou dosáhne na svůj pomernač.
    BONDA
    BONDA --- ---
    DZEJNA:

"Povrchní věc" je výrazem, má své hluboké podhoubí. Povrch je symptom hloubky, ale stejně to platí i naopak. Lžeme a podléháme klamům, protože k tomu máme "hlubinné", dalekosáhlé důvody (třeba že toužíme zdát se a potřebujeme, aby se nám svět zdál).

Když toužíš po hloubce, hledej ji na povrchu.
    Když toužíš po celistvosti, hledej ji v tom nejmenším.
    Když toužíš po pravdě, hledej ji v klamech.
    Když toužíš po štěstí, hledej ho v nesnázích.

Protože daleké je blízké a blízké je vzdálené :)
    DZEJNA
    DZEJNA --- ---
    BONDA: takze kazda povrchni zalezitost ma hloubku?
    BONDA
    BONDA --- ---
    Hloubka se musí skrýt. Kde? No přece na povrchu. Kde jinde?
    BONDA
    BONDA --- ---
    Stane se, že člověk intenzivně prožije pravdivost nějakého faktu. Ani jej však nenapadne vyvozovat z toho prožitku nepravdivost jakýchkoli jiných faktů. Nevěříme snad básníkovi, který nám dává zakusit, že slunce je černé a kape z něj krev, protože nám jiný básník dal stejně intenzivně pocítit, že je slunce zlatý kopací míč? Kolik protikladných pravd znáš, tolikrát jsi člověkem.

"Milí žáci, je to beznadějné. Žil jsem tak dlouho, tolik jsem přemýšlel a nic nevím. Všechno marné a zbytečné. Nikdy nemůžeme nic poznat." "Ale rabbi, to snad ne. . ." "Ne? Tak ne!"
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    na krejcárku:

"Dnes v noci vzbudila mne jedna věta. Kdo ví kolik jiných vět nechá mne zítra spát."
    MUCKER
    MUCKER --- ---
    věř tomu, co jsi a nebuď to, čemu nevěříš
    CRUEL_ELLEGAN
    CRUEL_ELLEGAN --- ---
    nevim ,nevedel sem a nebudu nikdy vedet ale to co opravdu nevim je ze nevim ani to..
    ANDEL
    ANDEL --- ---
    tonoucí se stébla...utopí...a i s malou cestou se dá hrát vělké divadlo...:)
    CRUEL_ELLEGAN
    CRUEL_ELLEGAN --- ---
    ze pravdepodobne sou kolem nas same male vesmiry ,ale nejsou videt protoze jsou ukryty samy v sobe... (nevim kde sem to cet)
    BONDA
    BONDA --- ---
    Dvě cesty k témuž:

It is in our dreams, in our idleness, that the submerged truth sometimes comes to the top.
    (Virginia Woolf)

Zjednodušovat všechno až na . . . pravdu.
    (Michael Mourke)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    realita je to, co se nerozpadne, pokud v to prestanes verit (William S. Burroughs)
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    Shamanism was the world`s first religion and probably the last.

//jeden prodejce entheogenů
    MASLIX
    MASLIX --- ---
    Jeste stale je mrtva.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Čím víc spojitostí najdete, tím větší jste blázni. Až najdete všechny, budete úplně šílení. (Bert Hellinger)
    PERPLEX
    PERPLEX --- ---
    Kdo hledá řád, najde především hojnost chaosu. Chaos vždy vítězí nad řádem, protože je lépe organizován.
    (to mi poslal TV:)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    “In theory there is no difference between practice and theory. In practice there is.”
    –Yogi Berra
    EKONY
    EKONY --- ---
    ink_flo: docela usmevne na druhou .))
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    mozna ne az tak psychedelicke, jako spis usmevne ;-)

"Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music." - Kristian Wilson, Nintendo VP, 1989

BONDA
    BONDA --- ---
    V temném sále života se dívám na promítací plátno svého mozku.

(Toyen)

Můžeme být šťastni jen proto, že vnímáme fragmentárně.

(B.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam