TRUCE: Do téhle situace se dostávám často...že nikoho neznám, pohybuju se v prostředí s mě neznámými kódy, resp. fungujícím na principech, do kterých jen tak jednoduše ani nemůžu proniknout, jsem prostě jinde, mimo. Vlastně je to základní situce, se kterou jsem ve 21 vstoupila do života mezi lidma, sociální alien, netušící jak se začlenit v téměř jakýkoli skupině lidí. Takže to paradoxně mám na večírcích na úrovni trochu jednodušší, je to prostě další takový prostředí, no big deal, implementuju stejnou strategii jako jinde....;)
Pomáhá důvěřovat životu, že tě přivede k těm lidem, který máš poznat, ve správnou chvíli a správným způsobem, bez ohledu na to, jestli někoho znáš, "víš", jak navázat kontakt nebo splňuješ nějakej kód něčeho... Uvolnit se, být sama sebou, bavit se... Soustředit se třeba vnitřně na to, co tam chceš, ale nevymýšlet křečovitě, jak toho dosáhnout, jak někoho oslovit, to je právě to, co se vyřeší samo...
Největší překážkou je podle mý zkušenosti právě příliš ambicióznosti a snahy udělat nějakej dojem....to pak budu zaručeně vypadat divně a rozdíly mezi mnou a ostatníma vyniknou. Zatímco když na to zapomenu a použiju výše uvedené rozpoložení, zjistím za chvíli s radostí a úžasem, že už komunikuju přesně s tím správným člověkem či lidma, a to úplně přirozeně, že naše odlišnosti v jakýmkoli statutu nic neznamenají a projevují se spíš věci, ve kterých si rozumíme, a je jich vždycky dost...
Akci trochu srovnatelnou s tím, co popisuješ, jsem zažila na podzim, večírek na magistrátě po jisté konferenci a byla to největší pohoda, a to jsem vůbec neměla vhodný oblečení, což bych tipla, že máš vychytaný 100x líp ;) Člověk tam prostě je, dělá si co chce, užívá si nový zajímavý, a ty kolem bere tak, že jsou to lidi :) Dostala jsem se tam na chvíli právě do toho stavu "nevím co si počít", a pak výše uvedeným osvědčeným postupem z něho, a pak proběhla řada úžasných setkání s fajn lidma, s kterýma jsme k sobě cítili sympatie, a jejich či můj "status" nehrál roli.
Jistě můžu doladit hafo věcí, pokud bych takové akce chtěla podnikat častěji, konzultant od Marka by mohl asi pomoci nesmírně :)), ale ten vnitřní přístup, "vážím si sebe, jsem v pořádku, mám tu své místo, jsem přesně na té samé úrovni co všichni a vím, že se tu stane to, co se tu má stát" dělá nejvíc :)