TRUCE: Neříkám nikomu "neberte drogy", to teda fakt ne. Drogy jsou fajn. Dělají spoustu krásných věcí. Někdy pomůžou. Ale ty sama ve svém příspěvku jsi vyvolala dojem,že už tě nebaví některé nepraktické vlastnosti té konkrétní substance, a hledáš něco jiného.
A rozhodně si nemyslím, že bysme měly nějak moc odlišnej výchozí bod. Spíš si myslím, že máme velice podobnej, a že věříš určitým zcela nepravdivým klišé o "těch kdo cvičí jógu" ;-DDD, o józe....a vůbe,o nechemických metodách. Jenomže, to jsou úplně ta samá klišé, jako klišé o drogách a jejich uživatelích. Nepřiměřená zobecnění,která absolutně neodpovídají realitě skutečných lidí.
Mimochodem, vůbec nic ti nebrání být obojím najednou ;.D....pokud to je to co tobě vyhovuje, nebo experimentovat s obojím najednou (někteří lidé si myslí že to nelze, a někteří časem zjistí, že PRO NĚ to je jinak). Někdo třeba zjistí, že praxe, co dělá, mu dáva mnohem větší intenzitu, změnu a dobrodružství, než pořád stejné stavy z některých drog, zatížené masou vedlejších účinků (jiné drogy mohou dál zůstat zajímavé a přínosné...jak které a jak pro koho)....
Tvoje představa,že jóga nevede do krajnosti,je prostě mylná. Není to pravda. Pokud krajností rozumíš překročení vlastních hranic, proměnu života a vnímání, objevení toho, co ti předtím bylo uzavřeno.
Oproti tomu, co dělá heroin? Hodí tě na chvíli do Jednoty...alespoň tak to vnímám. To je velice hezké, a na tu chvíli se zdá otevřít hodně možností. Respektive, opravdu se otevřou, na několik hodin. Ale pak to skončí, a všechny kanály se zase zavřou, a ucpou ještě víc než předtím. Co je to pak člověku platné? Chceš obětovat obrovské zdroje na to, aby ses pokusila do konce života udržovat čím dál slabší odvar toho stavu jednoty pomocí užívání té chemikálie? Vzhledem k toleranci je to strašně obtížné, stejně z něj budeš vypadávat, kdyby se ti to mělo teoreticky podařit, budeš se muset naučit nesmírně jemný management, jak zvyšovat a snižovat, aby to furt aspoň trochu "fungovalo" - a kolik lidí na to má tolik vůle? Mnohem spíš se mysl stává zoufale posedlá snahou to "krásné" zažít ještě jednou aspoň chvíli, trochu, víc, i když to zrovna už nejde, a pokud člověk podlehne, jsou z toho ty spirály zvyšování, co vedou jen k utrpení a Jednota už nikde.......
Navíc,pokud užíváš standardní heroin, cpeš do sebe neuvěřitelné množství fyzického a energetického svinstva, které ten pozitivní efekt do značné míry ruší.V dlouhodobém měřítku si to "odmyslet" prostě nejde. Vysává to člověka a ničí.
Myslím,že věc je jasná, pokud si člověk položí otázku, jestli je realistické, a v souladu s jeho lidskou důstojností, pokoušet se dosahovat toho stavu pomocí heroinu.
-----------
Ale možná je náš přístup jinej v něčem jiném než ve výchozím stavu. Jsem upřímně přesvědčená, že výchozí důvody užívání drog jsme měly podobný, z čtení tohohle klubu, kterej mě prostě hluboce oslovuje.
Čemu nerozumím, je takové to spojování bolesti a sebedestrukce s uměním. Na to nevěřím. Podle mě aby člověk mohl tvořit, potřebuje být živej a zdravej. Sebedestrukce energii pohlcuje, a tak pak pro tvoření není k dispozici. Přijde mi škoda, když se talentovaní lidi z psycho důvodů ničej. Jistě,někteří lidi,kterým byla asi dána obrovská zásobárna životní energie, stihli něco v životě vytvořit, přestože se strašně ničili, a než se zničili. Ale to mi nepřipadá jako důvod je napodobovat. Mohli třeba změnit svět, kdyby se dokázali neničit....
Ale dívám se na to z pohledu člověka, kterej tolik energie nemá. Při sebedestrukci nedokážu udělat smysluplnýho nic,jen bojovat o holý přežití. A protože cítím silnou touhu v životě něco udělat, nemám jinou možnost než snažit se uzdravit a stádium sebedestrukce překonat.
Třeba ty máš síly tolik, že můžeš žít v té "dekadentní poetice" nebo jak to nazvat, ubližovat si a dělat při tom, co chceš. Netuším, tohle nikdo pro jiného člověka nemůže posoudit. Třebo je to tak správně.
Můj názor je, že ničit se nefunguje, je to zbytečné a neslouží to ničemu,ze všeho nejmíň kreativitě. Je to projev zraněný duše, ale ta si nemusí volit pořád v tom pokračovat, může si zvolit něco jiného.
(tohle se Overdrivovi nebude líbit ;-DD,pohoda,respekt,sranda, jak v tomto auditku je to extrémní názor ;-DDD)