• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    rozbalit záhlaví
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: na to co píšu najdeš studie o využitelnosti na to tvoje jsem nenašel nic. Posles nějakou? Kocoure moure

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: Bla.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: za jak dlouho nabijes baterie? A zajal dlouho naplnis nádobu?

    Malej reaktor pod městem může vyrábět proud a vodík. Kyslík stejně potřebuje průmysl tak co. Teplem můžeš vytápět domy skleníky bazény Náplň reaktoru na dlouho - https://en.m.wikipedia.org/wiki/Gen4_Energy

    Nevidím na tom nic neekologické ;-)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: kdybys tam byl tak bys věděl že věci jako solární technika v tom pojetí - vydělat na všem co je solární - je opravdu proti těmto věcem

    Proč se lidé snaží šetřit a žít ekologicky když přijde Pako jako ty a řekne že solární chodník lavička atd je úžasný nápad. Za ty peníze tam natahnes drát od nejbližší lampy a nakonec pohoda a ještě 100x. Bude fungovat všude na světe

    Solar si nech na rovník

    Nechceš navrhnout solární elektrárnu na pólu? Tam bude strasne výhodná, panely budou v zimě, tudíž bude lepší účinnost. Ale co s polární noci to nevím ;-) vymyslí to.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: budu obhajovat jen to, že tohle je prostě klub o solárních technologiích, jakkoliv tobě třeba přijdou relativně nahouby :-)

    ostatní uržitelné technologie jsou taky zajímavé, ale máme zde například
    [ Trvale udržitelný rozvoj - Sustainable Development, Trvale udržitelný ekosystém ]
    kde jsem dlouho nebyl...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JAZZZ: ... protože hledat obyčejnou zásuvku na dobití je moc mainstream - takže nově budou cyklisti muset hledat vodíkovou čerpací stanici? :-)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    LINKOS: Tak lavicku s 50W panelem pridelanym dvema sroubama bych rad privital :-D Sam si ho jako prvni odnesu domu :-)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    Opět vodík!
    And now, fuel cell bicycles!
    http://cleanrider.com/and-now-fuel-cell-bicycles/

    LINKOS: biomasa je dulezity prvek, ale smysl maji pouze biopaliva 2 a 3 generace (odpad z vyroby potravin a morska biomasa). palinei repky, kukurice a cukrove trtiny je zrudnost a pseudoekologicka lez.

    energeticky pozitivni cisticky doufam budou, ale tahle solarni lavicka .. pochybuju ze uzitek, ktery produkuje nekdy vyvazi jeji ekologickou stopu. ja v tom vidim dalsi pseudoudrzitelnou blbost. proste ne vsechno, na co clovek pridela solarni panel je automaticky zelene :)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    JAZZZ: neni to nahodou tak,ze tech kategorii tam je vic a lavicka vyhrla jen jednu z nich. Za vterinku se tu obevi xchaos a bude tu obhajovat skveli vynález.
    Jinak ta obec frcici na bioplyn a biomasu je zajimava. To pokladam za dulezite,abychom zacaly o "odpadech" premyslet jinak. Dnes mame cisticky co nam zerou nemalo energie a jejich vysledek neni nejak valny. Pritom by jsme je mohli nahradit bioplynkami a kompostarnami.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    titulek mluví za vše .. achjo
    Obnovitelnou stavbou desetiletí se stala solární lavička, dobije tablet a nabídne i wi-fi připojení |
    http://domaci.ihned.cz/...etileti-se-stala-solarni-lavicka-dobije-tablet-a-nabidne-i-wi-fi-pripojeni
    ZORB
    ZORB --- ---
    Ahoj, jsem tu s prosbou o radu.
    Chtěl bych si pořídit jeden, dva panely cca. 250 Wp. A chci se vyhnout začátečnické chybě.
    Máte někdo typ kde nakoupit, případně jestli mono, nebo poly. Případně jakej měnič zvolit? Chci si to poridit zatim na experimentovaní, zálohu. Případné přebytky pouštět do el. patrony bojleru...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: co ta jednotka? Bla bla bla bla bla ... Proč že vlastně nejde udělat?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    mno, moderátor je v tomhle klubu velmi tolerantní, koukám...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: Bla bla bla bla bla hovno hovno hovno :-D Porad ctu jen TV Hovna :-D
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: JEDNOTKA na to kolo bude kdy? :-) Az ji cinan vyrobi? :-D
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    zase se pere par kohoutu na jednom hnojisti? Nechte ho, kdy pochopite ze to dela naschval? Tyhle lidi bavi vysavat energii druhych :-)

    A co XCHAOSKU :-) Uz mas tu jednotku? :-D LOL Mas jiste prd :-)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Tam je to jiný level. - kecy. Znovu: tvuj vlastni zdroj ukazuje, ze mnozstvi vodiku, ktery bysme mohli ztratit, je zcela zanedbatelny ve srovnani s jeho zasobama.

    ale spíš mě zaujala snaha zpochybnit, že jakýkoliv vodík, který unikne, je prakticky okamžitě nevratně ztracený z atmosféry (nebo já to aspoň tak pochopil, že to zpochybňuješ) - vis, co ti na tohle napsat jinyho, nez ze jsi bud idiot, co neumi cist, nebo lhar, kterej napise jakoukoliv pitomost, jen aby odvedl pozornost od svyho blabolu? Nikde jsem ani slovem "nezpochybnoval", ze by vodik z atmosfery unikal. Vsechno co pisu je, ze "vodikova ekonomika" by ho uvolnovala tak malo (relatvine vzhledem k zasobam), ze by naprosto nebyl problem ho doplnit.

    Chtěl jsem jen poukázat na to, že nástup fosilních paliv začal v 18.století. - LOL. Mas dost zvlastni zpusob "poukazovani" 8))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: ano, v tom Německu jde zřejmě o nějaké stacionární skladování. Představ si ale vodíkovody, vodíkové benzínové pumpy, apod. Tam je to jiný level.

    Podívej, pro mě tenhle flejm není významný a nebudu s ním ztrácet čas. Chtěl jsem jen poukázat na to, že nástup fosilních paliv začal v 18.století. Začátkem 19.století jsme zhruba získali model, jak se vlastně udržuej radiační rovnováha Země (Planck) a záhy se zjsitilo, že molekuly CO2 rezonují právě na těch infra frekvencích, na kterých ze Země ochlazuje. Dalších 100 let trvalo, než se zjistilo, že se děje fakt něco měřitelné a diskuze o tom, co s tím, trvají dodnes.

    Dokud nebude vodíková ekonomika opravdu masivní, tak jsou rizika samozřejmě zanedbatelná. Ty úniky se jeví jako minimální... ale spíš mě zaujala snaha zpochybnit, že jakýkoliv vodík, který unikne, je prakticky okamžitě nevratně ztracený z atmosféry (nebo já to aspoň tak pochopil, že to zpochybňuješ).
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: unikalo by ho především podstatné procento, protože je špatně skladovatelný - irelevantni. Kolik procent je nepodstatny, dulezity je absolutni mnozstvi ve srovnani se zasobama. Klickujes a mlzis. Plus podle toho co pise JAZZ neni zdakela tak jasny, ze by ho unikalo nejak moc.

    z nějakého dlouhodobějšího hlediska je tohle množství vody (vodíku) ve vnitřní sluneční soustavě (kde zase je relativně dost energie) docela vzácnost - HAHAHAHAHAHAHAHAHA. Ano, jsi pitomec, my vime. Tak jo, zkusim ukoncit tvoje trapeni: Na zemi je asi 1e21 litru vody. Ano, technicky vzato, je to "omezene mnozstvi" a technicky vzato, kdybysme ji rozkladali na vodik a kyslik a cast ztraceli do vesmiru, tak existuje nejake "dlouhodobejsi hledisko", ve kterem o ni prijdeme. Ale z praktickeho hlediska? Driv nez bysme si vubec vsimli, ze trochu ubejva, tak bude technologie a spolecnost uplne jinde. TY IDIOTE, tvuj vlastni clanek rika, ze pri ztratech 10-20% (ale viz JAZZ, kdo vi jestli) bysme rocne do atmosfery vypustili asi 100 trilionu gramu vodiku. To je 1e11 kg. Kdyby vsechen zmizel do vesmiru, k jeho nahrade bys potreboval 1e12 litru vody. Takze kdybys tu vodikovou ekonomiku provozoval milion let, stacilo by ti k nahrade uniklyho vodiku rozlozit jednu tisicinu pozemske vody.

    Ne, ty idiote, unik vodiku do vesmiru _neni_ "hacek" vodikove ekonomiky, uz to konecne chapes? Nebo budes dal mlzit, lhat a vymyslet si pitomosti, jen abys to nemusel uznat?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JAZZZ: tak 0.1% je působivě malé číslo, rozhodně.. on nějak stlačený se skladovat dá, problém je snad vyvařování toho zkapalněného v raketách...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: no tak unikalo by ho především podstatné procento, protože je špatně skladovatelný. a samozřejmě - nebyl by to problém první generace, která by to používala (to ovšem fosilní paliva taky nebyla...)

    z nějakého dlouhodobějšího hlediska je tohle množství vody (vodíku) ve vnitřní sluneční soustavě (kde zase je relativně dost energie) docela vzácnost. každopádně je to neobnovitelný zdroj - ne nijak jednoduše, všechny další velké zásoby vody jsou až hodně daleko od Země.

    problém je, že vodíková ekonomika je spíš mýtus a není s tím spojený povědomí co všechno je na tom problém... nízká celková účinnost využití primární vložené energie je samozřejmě bod číslo jedna, ale když jdeš po stopě dál, tak zjistíš, že se ti vodík nevratně ztrácí do kosmu. (což samozřejmě nevzrušuje někoho, kdo nevratně pálí fosilní paliva atakdál, chápu :-)

    Popravdě, celý to vypadá jako zanedbatelný problém, ale ty pořád předpokládáš, že lidstvo ví, co dělá. Kdyby vodíkovou ekonomiku rozjela např. nějaká umělá inteligence, v měřítku, které si dnes ani neumíme přestavit, tak to problém bude...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam