ABDULAH: Ciste od pohledu, "prumerny odber 100mA" mi prijde _strasne_ moc. Primarne proto, ze u meteostanice fakt nepotrebujes data snimat stokrat za sekundu. Praticky ti staci jednou za deset minut, jestli chces extra machrovat, tak jednou za minutu, ale i to je moc. Coz znamena, ze vetsinu casu to muze bejt vypnuty, cpu ve sleep modu, cili odber v podstate nula. Jednou za deset minut se to probudi, behem vteriny olizne senzory a zase usne, hotovo. Cili v prumeru to bude zrat mnohem, mnohem min nez 100mA.
Coz samozrejme stoji a pada na tom, jestli ty senzory muzou fungovat takhle davkove: barometr, teplomer a snimac osvetleni urcite ano. Anemometr hadam ze taky, nevim presne jakej z nej je vystup, ale jestli nejakej zakladni "puls na otocku", tak to muze jit na nejakej interruptovejej/counterovej vstup kontroleru, kterej to bude pocitat bud uplne automaticky, nebo s minimalni (a rychlou, energii nezerouci) softwarovou obsluhou. Udometr... netusim na jakym principu meri. Prutok? Vejska hladiny? A nejak mi unika, proc na stacionarni meteostanici chces GPS, magnetometr, akcelerometr a gyroskop. Pokud nemas nejaky dost katastroficky ocekavani ohlede sopecny cinnosti v dany oblasti, prijde mi to dost zbytecny. DCF77 nepotrebujes, cas udrzis s dostatecnou presnosti mezi synchronizacema pres wifi.
Cili, jak je na internetu zvykem, tvoji otazku na solar jsem kompletne zignoroval a misto toho jsem odpovedel na neco jineho 8) Ted mi dochazi, ze mozna zbytecne - tu meteostanici mas nejakou hotovou, ktera proste ma 100mA prumernej odber, nebo budes nejakou stavet?