• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    ABDULAH: jsi zlý, mlékaři Dane a dnes jsem kvůli tobě brečel.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    nebo si k tem panelum porid i 10kW vetrnik. jsou docela levny
    KCE
    KCE --- ---
    V cechach v zime to z panelu proste nevytahas ani kdyz jich koupis 10...tzn ze ani super mega baterie to dlouhodobě nezachrání. Myslim ze od jara do podzimu tak 750w v panelech, baterky agm 2x200ah a na zimu malej genec a dobrou nabijecku:)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    VESPER_INDIGO: fúze není ekologická :-) spaluje se tam :-D
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Jestli to počítám dobře, tak bych dal cca 50000 za baterky, který mi utáhnou provoz počítače a drobnýho spotřebování na jeden den.

    LiFePO4 Prismatic Battery: 12.8V 100Ah (1.28 KWh, 10C Rate) - UN38.3 Passed (3.2Vx4 DGR)
    http://www.batteryspace.com/...battery-12-8v-100ah-1-28-kwh-10c-rate---un38-3-passed-3-2vx4-dgr.aspx

    Hihi. HUHAAHAUUUU. Takže to máme 2 dny 100000,- a hmotnost cca 100kg. No, to neni tak hrozný. I když homemade fusion ala Fallout už by fakt někdo dávno mohl vymyslet. Ale to asi patří do jiný diskuze.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    QNEDLEEQ: oki, děkuji za ta mocná zaklínadla z oblasti Solar, které jsem do této doby neznal. Díky tobě jsem se měl čeho chytit a tak, už jsem něco i pogooglil.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    VESPER_INDIGO: tak jasne se psalo o cene atd - a sel bych cestou nejmensi ceny. Zjistit veskere varianty a nasledne vybrat nejlepsi.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    ABDULAH: já ti taky jednu zjistim, nabízet mi v klubu o solární technice přípojku k veřejný elektřině.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    VESPER_INDIGO: zjisti si kolik by stala pripojka a je to jasne :-)))
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    A jak jsou na tom v dnešní non-Force době baterie vlastně? Jsou pro normálního smrtelníka cenově dostupné baterie, co vydrží dodávat ten 0,5-1kW celý den a ještě zbyde?
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    QNEDLEEQ: připojení právě že žádné, takže mi šlo o to, jestli můžu uvažovat tímhle směrem. Mám herní PC a hraju hodně, ale mam dvanáctky, takže cca jenom 15 dní v měsíci. Svítit potřebuju minimálně nebo klidně vůbec a svíčky :D a ohřev nevím jak bych řešil. Ok, takže řekněme, že dřevo / uhlí.

    Takže dá se tvrdit, že kdybych do toho jednorázově vrazil třeba sto, dvěstě tisíc na baterkách a solarech a nějakym přehodnocenym systému a tak, tak bych si fungoval?
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    VESPER_INDIGO: jestli chces mit elektrickej boiler a 24h pusteny desktop PC tak se pripoj k siti pokud mas tu moznost. pokud bys topil drevem a pouzival notebook, tak by ti solar rozumne ceny a rozlohy stacil.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    VESPER_INDIGO: ser na solar je to picovina - pripocti si bojler atd ... Jediny kdyby vas bylo vic se vyplati pokud tam sviti slunce - na kopci atd ... Je ohrev vody a topeni sluncem ... Jinak se nedoplatis za solar a jeste se ti to nikdy nezaplati - pokud to nema rozumnou pripojku a veskery cas co tam nejses bys jen prodaval cezu a nestojis nekde smer jih na otevrenem prostranstvi aby to co nejvice vyrabelo no a spise neco na idealne 3600W system :-))).

    PS: pri mej spotrebe elektriny by me system co kratkodobe doda 3KW sezral a zaplatil by se mi pri 250Kc mesicne platbe za elektriku sakra sakra za dlouho ... :-D :-D :-D A stejne ty zakladni poplatky musis platit pri pripojeni k siti ...
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Má smysl uvažovat o solárních panelech místo připojení se na veřejný rozvod elektřiny? Vím o tom minimum, jenom trochu co jsem teď začal googlit. Takže i z toho pohledu. Jednalo by se o malé bydlení pro jednoho, bojler na sprchu atp., Desktop PCčko s cca 300-600 W/h, které běží 24 hodin denně cca 15 dní v měsíci.

    Viděl jsem, že samotné panely na 600W stojí ke třiceti tisíc, pak ještě všechno to vedení, konvertory atp. Jako asi by nebyl problém vzít si půjčku, mám lehce nadprůměrný plat, na jednoho víc než dost. Spíš jestli to může fungovat třeba i v zimě, v zamračenu (na baterii?) a aby se to nemuselo pořád opravovat a tak. Asi to bude chtít někdo i ukradnout možná? Nevím...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    Bla bla bla bla bla - pořadí nám někdo s téma panelama? Jedno stojí na kopci. Jedno bude v lese a zatím 3 budou někde na kraji lesa. Otevřená plocha směr jihozadad až jihovýchod ale potřeba bezúdržbové zařízení. Na dvou místech je více než půl metru sněhu. Vrrr dekuji
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Netusim. Co treba proto, ze to jsou veci, ktery nejsou zas tak extra dulezity, takze se nikdo neobtezoval? Podstatny je, ze v tom rozhovoru se rika neco krapet jineho, nez jak jsi to prezentoval. Zase takove to typicke prekrucovani faktum, jak se ti zrovna hodi. Klasika 8)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: a pročpak je nikdo předtím neudělal, když tam "litame hodne dlouho, mnohem rychlejch, spolehlivejc a s nakladem podstatne vetsim nez"? :-)

    každopádně, zasírat to tady nechci. ráno jsem si prostě spletl klub.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Hele, ty asi moc nerozumis anglicky. V tom videu se rika, ze chteji udelat mereni "that have never been carried out before". Tj. ktery nikdo predtim neudelal, ne ktery "nelze provest". Ale proc si nechat kazit hezkou pohadku nejakejma faktama, obzvlast kdyz ji muzes doplnit vlastnim blabolem o stihackach, vid? 8)) (btw, viz ze do stratosfery vcelku bezne litaji i jiny veci, nez stihacky?)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ABDULAH: na co delat letadlo co neco uveze,hlavni je,ze to lita,ne? :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: no např. se tam mluví, že chce provést měření, která nelze provést ze stíhaček (asi je lze provést z balónů, ale u těch třeba hůř vyřešíš návrat odebraných vzorků na zem...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam