ANDY_WARHOL: jaký já jsem vytvářel "tlak na vládu", proboha? politicky jsem se angažoval v legalizaci konopí a teď v Pirátech. Piráti podporují inovace v jaderné energii, tak jaký "tlak na vládu"? aby ČEZ nekradl naše peníze při upgradech uhelných elektráren? nebo že mu neslíbíme garantované výkupní ceny jaderné energie?
mohl by si argumentovat OZE dotacemi.. ale do vývoje baterií v naší zemi nejdou dotace téměř žádné. že by to nikam nevedlo se mi ale nezdá.. i s dnešními bateriemi vyrobíš elektromobil konkurenceschopný spalovacím motorům (když ovšem víš, co děláš, že jo).
biopaliva v Evropě nebyly "eko", ale byly o energetické bezpečnosti. když se nad tím zamyslíš, tak povinný podíl odpovídal zhruba tomu, aby v případě války a nějakého "obležení" Evropy byla nafta aspoň pro sanitky a traktory. Že se to politicky prezentovalo jako "eko", to opravdu není moje vina ani chyba.. mě pravda trvalo, než jsem tu logiku rozklíčoval, ale od té doby to vysvětluju, jak to je. (smyslem asi je nevyvolávat u veřejnosti paniku... je za tím německé blokádní trauma z obou světových, no.. EU je pokračování Německa, to je bohužel marný...)
jsem všechno možný, ale nejsem ideolog. jsem anti-ideolog, neúspěšný podnikatel a úspěšný kutil. sežeň mi plutonium 238 a budu s ním v zimě doma topit.. dokud k němu ale nemám přístup, holt budu topit v krbu.