ABDULAH: Nechce se mi to prozrazovat. Přiznám se, že za vývoj prototypu dám víc, než za veškerou elektroniku do něj (motor, baterky, panely...). A soupis, kolik stály díly a kolik padlo na práci, mi nějak zatím nechtějí poskytnout (taky to není finální... spousta dílů
Ale pracuje pro mě fakt profík svářeč, který ví, co dělá, a současně tím podporuju i toho stavitele cargokol, který mi toho svého svářeče vlastně "zapůjčil" na spíše můj projekt (i když rám je od začátku navržený jako konvertovatelný na cargokolo, tak přeci jen se dost odchyluje od jeho vývojové řady...)
Plán byl, že za ty peníze vzniknou rámy 2... ale už teď je jasné, že budeme rádi když se dodělá pořádně ten jeden. Taky měl třeba vzniknout vývojový neodpružený rám, jenže problém, že ten mě vůbec nezajímá, tak jsme šli rovnou do toho odpruženého (a teď se předělává celá zadná část, protože prostě, i když to jezdí... chyběly tam nějaké 2 cm abych mohl pořádně natáhnout nohy a tak)
Součástí zadání ale je, že se pokusíme právě spočítat, kolik by to stálo při sériové výrobě (protože jeden z mých snů je cestovka se solárníma kolama, kde by lidi místo do autobusu s přívěsem nasedli na pronajatá solární kola a jelo by se po Evropě :-)