REDGUY: s tou hmotností, pokud to hotové bude vážit třeba 20 kg místo 15ti, tak podle mě pořád ok.
já jsem samozřejmě zvědav.. těším se na kolo, ne moc na ten závod, protože to podle mě bude šílenej záběr, tentokrát hodně o přežití a výkonu, méně o nějaké turistice (bohužel)
LINKOS: přijde na věc kdy, kde... lidi budou mít víc volného času a jiné preference, počet těch, kdo se chtějí jen nechat nejrychleji a nejpohodlněji dopravit na nějaké nejžádanější a nejdražší místo bude klesat.
Já tady nechci psát filosofický rozbory o cestování, protože tu na to není publikum... a hlavně cestovatelé vznikají tak, že někdo poslouchá něčí vyprávění a nadchne se pro to sám - ne tak, že se o tom přednáší někomu, kdo je v tomhle ohledu nad věcí a nikdy ho to nelákalo.
Máš několik režimů nezávislého cestování (jiného, než s kufrem po hotelech) ... je tu celkem už mainstreamové baťužkářství, extrémy typu dálková cyklistika nebo autostop či dokonce dálkové pochody, na moři samozřejmě existuje jachting, v různých odstínech od spíše levného a sportovního po nejdražší a nejluxusnější. Samozřejmě, na zemi máš travellery a dodávkáře.... nebo motorkáře... když se ale nad tím zamyslíš, tak solární cyklistika fakt představuje velmi zajímavý kompromis mezi několika variantama pozemního cestování.. zaplňuje trochu chybějící prostor mezi backpackery, cyklisty, motorkáři a dodávkáři: z každé té varianty má něco... ale umožňuje víc opustit pevně danou silniční síť a zahnout trochu víc do divočiny, současně se ale rychlost přesunu blíží třeba už cestování pomalejší a větší obytnou dodávkou (s tím, že je to ale daleko větší sranda a nemusí se kupovat pohonné hmoty)
Neříkám, že to je pro každého: někdo chce mít život nalajnovaný, dovolenou od-do, a komfort měří tím, že nezmokne a nemusí se moc hýbat. Ale trvám na tom, že trh pro solární cyklistiku existuje... existujou cyklistické zájezdy, které převáží cyklisty na hezká místa autobusem, současně existuje zážitková turistika.. a existují i dálkoví cyklisté (různí ti holandští důchodci, ale potkal jsem na cestách i britské...).
Prostě nepřestanu, dokud to neudělám tak pohodlné, aby se lidi, co se na tom svezou, chtěli projet znovu a třeba si to půjčit na celý den a 100 km trasu, apod. (a když na to bude potřeba instalovat lepší audiosystém, nebo měkčí polstrování, nebo co, tak to prostě udělám).