• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: s tou hmotností, pokud to hotové bude vážit třeba 20 kg místo 15ti, tak podle mě pořád ok.

    já jsem samozřejmě zvědav.. těším se na kolo, ne moc na ten závod, protože to podle mě bude šílenej záběr, tentokrát hodně o přežití a výkonu, méně o nějaké turistice (bohužel)

    LINKOS: přijde na věc kdy, kde... lidi budou mít víc volného času a jiné preference, počet těch, kdo se chtějí jen nechat nejrychleji a nejpohodlněji dopravit na nějaké nejžádanější a nejdražší místo bude klesat.

    Já tady nechci psát filosofický rozbory o cestování, protože tu na to není publikum... a hlavně cestovatelé vznikají tak, že někdo poslouchá něčí vyprávění a nadchne se pro to sám - ne tak, že se o tom přednáší někomu, kdo je v tomhle ohledu nad věcí a nikdy ho to nelákalo.

    Máš několik režimů nezávislého cestování (jiného, než s kufrem po hotelech) ... je tu celkem už mainstreamové baťužkářství, extrémy typu dálková cyklistika nebo autostop či dokonce dálkové pochody, na moři samozřejmě existuje jachting, v různých odstínech od spíše levného a sportovního po nejdražší a nejluxusnější. Samozřejmě, na zemi máš travellery a dodávkáře.... nebo motorkáře... když se ale nad tím zamyslíš, tak solární cyklistika fakt představuje velmi zajímavý kompromis mezi několika variantama pozemního cestování.. zaplňuje trochu chybějící prostor mezi backpackery, cyklisty, motorkáři a dodávkáři: z každé té varianty má něco... ale umožňuje víc opustit pevně danou silniční síť a zahnout trochu víc do divočiny, současně se ale rychlost přesunu blíží třeba už cestování pomalejší a větší obytnou dodávkou (s tím, že je to ale daleko větší sranda a nemusí se kupovat pohonné hmoty)

    Neříkám, že to je pro každého: někdo chce mít život nalajnovaný, dovolenou od-do, a komfort měří tím, že nezmokne a nemusí se moc hýbat. Ale trvám na tom, že trh pro solární cyklistiku existuje... existujou cyklistické zájezdy, které převáží cyklisty na hezká místa autobusem, současně existuje zážitková turistika.. a existují i dálkoví cyklisté (různí ti holandští důchodci, ale potkal jsem na cestách i britské...).

    Prostě nepřestanu, dokud to neudělám tak pohodlné, aby se lidi, co se na tom svezou, chtěli projet znovu a třeba si to půjčit na celý den a 100 km trasu, apod. (a když na to bude potřeba instalovat lepší audiosystém, nebo měkčí polstrování, nebo co, tak to prostě udělám).
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: i na "rekreacni" cestovani to neni top...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: jj jirka stavi pet kol tydne a tak 12 elektrokol do roka. Verim ze ten clovek nevi co rika. Hihi no ...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Jo, ja vim, najel jsi na elektrokole par tisic kilometru a pozorne ses dival na displej. To uz jsi parkrat rikal 8) Ja jsem jen fakt zvedavej, jak se tadlecta tvoje "kvalifikace" projevi na konkretnich vysledcich tvyho kolo ve srovnani s tim, co jsi "kvalifikovane" predpovidal. Treba co se tyce hmotnosti, tam to moc nevyslo. Ostatne, co se tyce rozmeru, tam taky moc ne, soude podle toho, ze to ted musite cely nastavovat. Uvidime, jestli tahle tvoje "kvalifikace" je k necemu dobra. Jak rikam, tesim se na pristi leto 8)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: chci tím říct, že kvalifikaci pro tuhle _odbornou_ diskuzi prostě mám. Zatímco u některých jiných expertů o tom mám silnou pochybnost... zejména někteří mám pocit, že tady elektrokolo viděli tak maximálně na obrázku na netu nebo možná zaparkované před hospodou....
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Promin, ale nevim, co tim chces rict. Je v tom otazka? Nerozumim...

    že to všechno co píšeš, vypovídá zdaleka nejvíc o tobě - schvalne jestli prijdes na to, proc me tohle _hodne_ pobavilo 8)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: já jedno kolo stavím, shodou okolností elektrické, shodou okolností tak, aby se vešlo do chystané vyhlášky pro rychlá elektrokola do 45 km/h (i když to bude boj). ale kromě vyhlášky se to současně vejde do kritérií pro jistý závod (i kdybych nevyhrál - na start bude připuštěno jen 20 soukromě financovaných týmů z celého světa)

    nevím, jestli je to pro tebe dostatečně "odborné". pro někoho by možná bylo ale tvoje ultranáročná kritéria je holt těžké splnit.. to jsem si za ta léta už stihl všimnout.

    (fakt by mi zajímalo, kdy si uvědomíš, že to všechno co píšeš, vypovídá zdaleka nejvíc o tobě, spíš než o čemkoliv jiném, o čem se rozhodneš debatovat...)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: tohle je fakt pitomá argumentace - ne pitomejsi nez tvoje "nepotrebuju vas souhlas" 8))

    jako byste měli pocit, že někdo potřebuje, abyste posoudili, jestli si smí odpružit lehokolo - nevim jestli "potrebuje", ale jsi ve verejnem klubu s oznacenim "odborny" a pises tady nejake svoje "dedukce". Nechapu co se divis, kdyz ti je nekdo zkritizuje. Nebo chces rict, ze ty mas pravo sem psat svoje nazory a my ne?

    je příjemné mít to kolo odpružené - eeehm... A kolik jsi toho uz na nem najezdil? Sto, dve ste metru? Tak jo, to urcite nerikas jen tak, ale mas to fakt poradne vyzkouseny 8)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: tohle je fakt pitomá argumentace vůči někomu, kdo nehulí už 11 let a ani předtím to od nikoho nenakupoval... klasický demagogický argument-ad-nehul-to.

    vy se chováte tak, jako byste měli pocit, že někdo potřebuje, abyste posoudili, jestli si smí odpružit lehokolo. no tak tě opravdu informuju o tom, že když mám gumy, které jde nahustit na 6 atosfér, tak ano: je příjemné mít to kolo odpružené. a nepotřebuju k tomu tvůj ani ničí jiný posudek (na rozdíl od jiných parametrů, které se týkají bezpečnosti třeba i ostatních a kde se snažím být v souladu s připravovanou normou)

    LINKOS: na rekreační cestování určitě...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: kdybys nepsal kraviny typu "nemate argument proti tomu,ze solarni lehokolo je nejlepsi opravni prostredek ze vsech" usetril bys spoustu cvakani do kvavesnice nam vse i sobe...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: A ja bych ti rad pri prilezitosti krasneho pocasi oznamil, ze pokud jsi ziskal pocit, ze my mame pocit, ze potrebujes nas souhlas, tak by sis mel promluvit se svym dealerem, protoze ten matros co ti prodal byl nejak extra silnej 8))

    věci typu, jak moc si to odpružím jsou fakt jen a jen otázkou mého vkusu a pohodlí a rozpočtu - a kdybys to foirmuloval takhle, tak pochopitelne nikdo nerekne ani slovo. Ty ale citis potrebu to zduvodnovat nikoliv subjektivnimi, ale objektivnimi argumenty, ktere jsou ke tve smule dost pitome a trivialne vyvratitelne.

    Takze, pro ilustraci:
    "Chci tam spoustu tlumicu, protoze se mi to tak libi" - v poradku, na to nemame co ti rict. Tedy, krome toho, ze pravdepodobne zjistis, ze to neni tak super jak cekas, ale zduvodneni _proc_ to delas je nenapadnutelne.
    "Chci tam spoustu tlumicu, protoze jinak to v podstate nejde" - naprosta pitomost, staci se podivat na absolutni vetsinu ostatnich lehokol, ktera funguji zcela bez problemu, navzdory podstatne slabsimu odpruzeni.

    Tak co, uz se rozvitilo?
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: To jsi ulitl to mas pravdu :-D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY:
    ABDULAH: je mi líto, ale rád bych vám při příležitosti nedělní pohody a krásného počasí venku oznámil, že já (naštěstí) nepotřebuju váš souhlas k tomu, abych realizoval svoje experimenty. to je fakt finální závěr debaty.

    může vás jistě trápit, pokud třeba způsobí nehodu, při které bude někdo zraněn - ale věci typu, jak moc si to odpružím jsou fakt jen a jen otázkou mého vkusu a pohodlí a rozpočtu, a kdokoliv se kriticky vyjadřuje _k tomuhle_, tak mu přece musí být jasné, že naprosto ulítl...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    REDGUY: neres to :-) Ono dobre odpruzeny kolo je pruser ... Vcera mi to ukazoval jirka.

    Ram s jednim cepem a pruzinou - sileny jak se to houpe jsem se malem poblil.
    Ram co ma pakovani jak viceprvkova naprava v aute - luxusni pojezdenicko :-) Super paradni nastaveni tuhosti atd atd atd ... cena ramu ale 4x vyssi ...
    To same predni odpruzeni :-D Atd atd atd - prachy prachy prachy ...

    Nech ho at si to udela po svem :-D

    PS: vsimni si kolik jezdi leho kol a kolik leho trikolek :-)))
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: hustí se to na tak tvrdo, že odpružení je už téměř nutnost - a to, ze na celym svete jsi nasel jen asi dve celoodpruzeny lehokola, z toho jedno horsky, pricemz vsechny ostatni maj tlumic jen vzadu, to s tim vubec, ale vubec neni v rozporu 8)))
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: Jen pro konecnou - nikdo neshazuje tvoje snazeni, ale TVUJ PITOMEJ pristup k veci :-D :-P
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: Takze pokud ti napisu co oni rikaji po precteni tveho kvetakoveho vyzvraceni - tak to ber ze ty pripominky jsou od profiku ne odeme :-) :-P Obcas jim to ukazu a docela no uz se nesmeji, spise jim to prijde smutne :-(
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: prepocitej si to :-P Jo a jezdi i na snehu a za deste takze opravdu kazdy den. Minuly rok nejel asi 10x kvuli opravdu posranymu pocasi ... jezdi na vanoce na silvestra atd ... minus 15 - vezme jine obleceni a jde si pekne na svoji 60km :-D
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: ty jsi to opet pochopil po svem :-D Psal jsem ti jen kolik stoji udrzba vozu a kolik bude stat udrzba kola s tou vyssi kvalitou ve tvem podani :-P Tudiz pokud budu rvat do auta prachy a nebo do kola a jezdit na tom stejne - prijde me to draz :-P Nic vic nic min.

    PS: jo brzdovej kotoucek ho stoji stejne jako me kotouc ... akorat ze vydrzi tak pulku ...

    Uz te vidim jak na kole najezdis 15000 km za rok a menis gumy na letni a zimni podle teploty. Jak resis kolik jsi najel atd ... Kuba najezdi za rok vic na kole nez ja autem pulku dalku a pulku MTB. Plast je nejlevnejsi za 800 a ty vymeni 4 za rok na MTB a dva na dalku. Galuska za 1200kc/kus. Plus mliko na zaceleni bezdusaku atd atd atd ... Ju naschval jsem ti napsal ze jezdi zavodne :-P

    https://www.pneumatiky.cz/info/minimalni-hloubka-dezenu.html Jirka i kuba berou tlousku dezenu u kola minimalne 1mm ... A to maji specialy a uz i tak na tom MTB kuba pred zavodem meni pneu protoze se nedavno skara vysekal a to mel 2mm ... proste to vzorek nevzal ...

    No rejpu do tebe protoze to je kurva snadny, kdyz ani nevis a ani nechces resit zasadni a zakladni veci. :-P Takze pokud si nekdo da jen tak sobotni trening o 80km v terenu a nebo 130km na silnicce s tim ze kazdy den najezdi alespon 40km na MTB a nebo 60 na silnicce - za jak dlouho najezdi tolik co ma ten suntrip?

    Jirka jezdi za lepsiho pocasi kazdy den do prace 50km a zpet :-))) Bere to jako trening = rocne to je hooodne km ...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: fajn, užij si kolo. (ale evidentně si to neužíváš dost, proto si potřebuješ užívat ještě rejpání do jiných)

    (vzorku mi myslím zbývá aspoň těch 2mm, ale tak to asi přeměřím.. nový plášť by oproti ostatním výdajům nebyl to nejdražší)

    ano, já si říkám, že je to drahý nesmysl... ale kdykoliv potkám na svých cestách motorkáře, tak se zase proberu a říkám si: když si můžou drahý koníček dovolit oni, tak já taky!
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: Promin ale plast tvori vzorek, to ze napises ze to je neprosoupatelne je kravina. Pokud budu mit na plasti vzorek z prvnich 6mm - nejakych 0,5mm uz plast tudiz neplni svou funkci. Bude ujizdet nebude tak dobre drzet atd ...

    Ano mam na zadku dvojte vystylany pneu u prcka a proto pane policat muzu klidne jezdit i s 1mm vzorkem i kdyz predpis rika minimalne 2mm. Ma to dvoji sipovani tak to jiste vodu odvede atd a proste to nicemu nevadi ... LOL

    Promin tvuj argument je dost blbej ...

    Prekrucujes - rekl jsem ze pro me po vsem co jsem prosel a propocital je to moc drahe :-P Ne ze to nepotrebuju. Proste kolo je levnejsi nez stavet lehokolo - tudiz budu mit kolo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam