• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    rozbalit záhlaví
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    IKSIK: od toho modra usporam je ... za 2000 prenosne cerpadlo i s kabelem :-))) pripojis a hura strika to 10 metru daleko coz staci ... a nemusim mit system za 200000 na dotace ... pruser je ze na tohle ti dotace nikdo neda a pritom za tech 200000 by uspokojili 20 zahradkaru v pohode ... akzdej by mel nadrz ci dve a cerpadylko ...
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    ABDULAH: A na co to je? To jímá dešťovou vodu?
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Za 10 sám? No nevim.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    IKSIK: jj vidim na modre usporam - udelas si to sam za 10 a nedostanes nic. A od firmy za 100 pekne dotace ...
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    ABDULAH: To víš, dotace. Všeci kradnú, len ja čerpám, hej?
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    IKSIK: boze takovejch penez na nic :-D
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    ABDULAH: Ono je tam takovejch vychytávek víc. Ještě překonávám strach něco přenastavit. :-) Ale když už se můžu v práci dívat jak nám doma jede elektrárna, tak přece ty údaje musej jít nějak vytáhnout a využít pro nějakou regulaci, ne?
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    IKSIK: congratulation :-)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    Ha! Teď jsem prolezl to barevný animovaný meníčko a povedlo se mi nastavit, aby to z těch pár wattů, co teď dává sluníčko, udržovalo nabitou baterku a vůbec jí to nevybíjelo. Po nabití baterky pak půjde veškerej výkon rovnou do spotřeby. Tu budeme mít do jara určitě větší než výrobu.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    IKSIK: kondenzak nemam ale nejaky hybryd. Nejakej paskvil od baxi. Cim nizsi teplota tim vyssi ucinnost. No hele mit doma elektrikare se hodi ;-)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    ABDULAH: U jaký Lenky? Co ty máš s mojí sestrou, hele? :-D
    Ale ta závislost na elektrice je fakt dost zásadní. Ale aspoň poznáš, zač toho byl loket ještě před nedávnem. Zatopili v kamnech, napumpovali si vodu ze studny, přečetli noviny u petrolejky, vysrali se do nějaký díry...na víkendy dobrý, ale bydlet bych takhle nechtěl.

    ABDULAH: No jasný. Je to o charakteristice tepelný spouště.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    ABDULAH: Cajk. Těch 30°C tam chci pouštět termostatickým ventilem. Ať si to pak samo dohřeje na nějakých 40-50°C, ale ať to neohřívá z tý ledový vody, co k nám teče z potrubí.

    To máš asi kondenzační kotel s ohřevem TUV, ne? Tak to je teplotně hodně podobný s TČ. Čím nižší teplota vytápění, tím vyšší účinnost, ale jednou za čas je potřeba vyvařit bojler. :-)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    ABDULAH: on ten jistic nevyleti hned ale podle pretizeni treba za minutu ...
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    IKSIK: me na tomhle stve jak je to vsechno na picu zavisly na elektrice ... Uplne hrozne. Proste ani nevydelas na to okolo a jeste kraviny ... To vidim u lenky tri dny bez elektriky a konec ... Kotel, voda, cisticka ... Vsechno v haji ... Lol
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    IKSIK: bacha na to uz jsem se setkal s tim ze spotrebic neni staveny na vyssi teplotu vody nez 30 stupnu ;-) harlha moje pracka te vypipa kdyz do ni pustim 50 stupnu :-D mam kotel taky na 50 a jednou tydne na 70... Ale je plynovej ...
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    ABDULAH: Konvice bude jinde. Vysavač budu muset koupit nějakej se softstartem. Ve starým bytě vyhazoval 10A jistič.
    Navíc sušička má svoje TČ, takže žere jako silnější lednička a do pračky a možná i do myčky chci pouštět teplou vodu z bojleru. Budu to muset vyzkoušet. Uvidíme. Na vymejšlení mám minimálně celou zimu.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    IKSIK: heled moc to neprehanej ... pak zapne manzelka vysavac a konvici a holub leti ...
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    ABDULAH: O tom taky přemýšlím. Jestli se na to přepínání radši nevykašlat. Že bych na měnič pověsil TČ, světla, zásuvky v místnostech, ledničky...a možná pračku, sušičku a myčku - ty maj topení celkem slabý a souběh je malej. Když už, tak bych je mohl třeba přepínat ručně léto/zima.

    Sporák a zásuvky na kuchyňský lince nechám mimo. Až koupim ten indukční sporák, kterej po mě furt chce manželka, tak ho připojim třífázově a bude to.
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    ABDULAH: No to je jasný.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    IKSIK: pokud je tam stykac - je to galvanicky odpojene ... pripadne se dava prepinaci kontakt a ten pol se uzemni ... kdyby proslo k preskoku hodi se to na zem a jistic leti jako holub ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam