ABDULAH: Ano. ACout2 se dá spínat. A cvaká to v něm.
ABDULAH: Bojler je to nejjednodušší. To hloupým přepínačem samozřejmě zvládnu. Jenom si nejsem úplně jistej, jestli je u přepínacího relé nějaká záruka, že ty kontakty nemůžou jít nikdy přes sebe. Přecijen vypínací čas bývá u stykačů u nějaký milisekundy delší než zapínací.
Možnost odpojení ACin od sítě tam je. Jenom vůbec netuším, jak toho docílit nějak automatizovaně. Bylo mi vysvětleno, že firmware je dílem velkýho týmu mozků, kteří na tom usilovně dnem i nocí pracujou. A jen tak nějakej chasník od Mělníka může mít hezký nápady, ale jejich relevance je asi taková jako názory diskutujících na novinkách.cz.
Okruhy na stejný fázi jako měnič přesunout přenastavením na měnič? Tomu nerozumím. Myslím si, že tam ale jsou všude stykače. Hlavní vypínač na čelnám panelu má tři polohy - ON/OFF/Charger only. Při každým přepnutí to v tom docela hlasitě cvakne. Při zapnutí to zacvaká víckrát.
Bojler je ohřívanej tepelným čerpadlem přes výměník. V bojleru je jednofázová patrona pro "termickou sanitaci" - prostě to jednou za tejden v noci ohřeje vodu na 70°C a tím to zabije legionely. Jenže je tady problém v tom, že TČ tu vodu dokáže s docela malýma výkyvama držet na nějakých 50°C a další ohřívání nepotřebuju. Radši bych to použil na ohřev, kde není TČ. Ale jestli nepřijdu na nic lepšího, tak to do toho bojleru dám, no. Aspoň budu šetřit životnost kompresoru. Ale abych odpověděl, přímotopně je příkon bojleru 2,5kW, 1 fáze. Objem 250litrů.
Každou zásuvku zvlášť kabelem nemám a mít nebudu. Ale každou místnost jo. Tam mám zásuvky a světla zvlášť na kabelech, který mi ještě čouhaj ze zdi na prasáka do chodby. Takže zásuvkový obvody v jednotlivých místnostech si můžu přepínat podle libosti. V obytných místnostech bych to ale asi nepřepínal a nechal bych to na stálo na měniči. Spíš bych to na jednotlivý zásuvky rozhodil v kuchyni a prádelně - ty ještě přijdou rekonstruovat - kde jsou ty silnější spotřebiče - pračka, myčka, sušička, sporák, konvice, příp. mw trouba. Šest zásuvek na šesti kabelech je ještě v pohodě. Ale taky bych to chtěl nějak inteligentně rozdělovat na fáze s prioritou toho měniče.
Jestli to je tak náročný, tak prostě vypnu jednu fázi, počkám třeba 0,1s a zapnu jinou fázi. A na výstup dám přepěťovku. Je to hodně prasácký? Co na to řeknou 1f motory? Spínaný zdroje to přežijou?
Jak to má tvůj známej by se mi to líbilo taky až na ten rozvaděč plnej krabiček za strašný prachy. Pořád si myslím, že to musí jít nějak jednodušeji. Klidně to rozdělit na dva-tři stavy. Něco jako "zátěž do 3kW-zátěž do 5,5kW-větší zátěž". Měřící trafa, pár relátek, přepínací stykače...no třeba se to rozroste na relátkovou ústřednu českého telecomu. :-)