• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JAZZZ:
    ANDY_WARHOL: tohle vypadá taky použitelně:
    UNSW Sunswift - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/UNSW_Sunswift

    jinak ona i ta možnost, že v případě dobití stačí auto nechat odstavené, za pár dní se k němu vrátit a dojet k nejbližší dobíjecí stanici, taky není k zahození (srovnej s nutností vracet se k autu s kanystrem, když ti dojde benzín...)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JAZZZ: no na dojeti. kdyz bude prset, nedojedes stejne nikam....
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ANDY_WARHOL: presne. jako nouzova rezerva na dojeti asi fajn, ale jinak je to k nicemu. solarni auta musi byt hlavne lehka. chaosovo lehokolo ma z tehle katergorie asi nejbliz k realite.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JAZZZ: 30 km dojezd pri nabijeni ze slunce pri optimalnich podminkach a jednom dnu nabijeni, to neni moc zajimavy, pri nabijeni z nabijecky 250km, to by se dalo, ale pak sou tam ty solary zbytecny.
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    PER2: nekdo z tohohle klubu by jim mel vysvetlit jaka je to picovina :) video jsem zkouknul a chlapik se zlomkem Muskova charisma na konci nerekne, kdo je ten jejich tajemny vyrobni partner.. skoda. ale mozna z toho nakonec bude hit v maroku a indii. do nemecka je to ale stejne jako do CR spis nesmysl.
    PER2
    PER2 --- ---
    bylo tu uz tohle?
    Sono Motors – Sono Motors
    https://sonomotors.com/

    Sono Motors presents the SION
    https://www.youtube.com/watch?v=GK78D-oWhJc
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Electric cars already cheaper to own and run than petrol or diesel – study | Environment | The Guardian
    https://www.theguardian.com/...ctric-cars-already-cheaper-to-own-and-run-than-petrol-or-diesel-study
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    RSZ: zatimco ty narazis na postupnou evoluci, ja mluvim o bateriove revoluci, ktera byla castokrat slibovana ale stale se nedostavila...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    RSZ: nebylo to mysleno obecne, ale byla to reakce na clanky podobneho typu vestici uzasne baterie do roka a do dne, ktere se pak na trhu neobjevi a nikdo o nich uz nikdy neslysi, takovych clanku je hodne a realizace se nedocka temer nic. u nekterych se realizace sice docka, ale cena je nesmyslna a k rozsireni dojde bud za hodne dlouho nebo vubec.
    RSZ
    RSZ --- ---
    ANDY_WARHOL: by mě zajímalo co přesně myslíš tím "skutek utek"

    jako rc modelář si pamatuju nedávné doby, kdy jediná baterka byla nicd, nabíjelo se desetinou kapacity a baterky stejně po roce mrtvé. Dneska nikdo nepoužívá nic jiného než lipol, nabíjí se proudy třeba 2C, a baterku mám na několik sezon. Pokud nevidíš v baterkách pokrok, tak ses asi probudil z hibernace.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    k takovým zprávám sem skeptický. budu věřit až si to koupím a uvidím reálné parametry a reálnou cenu. takových zpráv už bylo a skutek utek.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (k předchozímu - jsem zmatený... neměla tohle dělat ta česká firma? akorát bez graphenu)

    zajímavý je i to "which has the effect of increasing the overall capacity by up to 45 percent "
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Samsung Develops 'Graphene Ball' Battery With 5x Faster Charging Speed - Slashdot
    https://hardware.slashdot.org/...amsung-develops-graphene-ball-battery-with-5x-faster-charging-speed
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ABDULAH: Pro těch 20% případů, které počítač neumí. (Kdyby se dalo předpovědět, kterých 20% a jak nastanou, tak by tam neseděl - ale to je právě ten háček: "lítá to samo, úplně samo! Teda až na situace, kdy ne." ;))
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    ABDULAH: Tak fajn. Ale máš pravdu, že ta FVE s baterkama se moc nevyplatí ani s dotacema. To nebyla zrovna dobrá investice. Ale aspoň je to hezká hračka.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    ANDY_WARHOL: uz to neres pro buh, dobrych programatoru je kurva malo pro me jsou elita oboru. Konec diskuze nemas tam neco se solarama?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ja docela obdivuju vsechny manualne pracujici, protoze ja sem na vetsinu veci dost levej... nemit neco v hlave, tak bych byl asi hodne v prdeli, ale to se muze lehce zmenit,nemoc, uraz atd. takze se nad nekoho povysovat je dost kratkozraky.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ABDULAH: ja se jako elita necejtim. ale to je jedno. je mi lito, ze te nejakej debil prudi a ver mi, ze ja osobne bych se k tobe takhle nechoval
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    ANDY_WARHOL: tady se nam nekdo rozciluje lol. Tak bud rad ze jsi elita ne? Jelit je hodne. Vydis ja se nepovazuju za nic extra. Jen me pak stve ze jsme u tech jelit nic. No mam tady 40 blbe vyrobenjch prepetovek na prepajeni soucastek ;-) tak jdu delat at maji jelita s cim pracovat.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ABDULAH: no a ? spousta lidi veri stejnejm vecem a neznamena to ze jsou stejni. ale si je to marnej boj ti to vysvetlovat. muzu se zacit stejne a projektovat si do tebe nekoho a pak na zaklade toho te kadrovat, uvidime jak se ti to bude libit.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    ANDY_WARHOL: dekuji za posledni prispevek. Ano tomu veri.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam