• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANDY_WARHOL: no, tímhle tempem dál nebudu :-( ale chtělo by to...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANDY_WARHOL: Raf má náhodiou docela hi-tech řešený kolo. Veze minimum věcí a sám je hubenej.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Ten kemp byl hnusnej. Ani nevypadal otevřeně, spíš parkoviště karavanů. Jen jsem dobíjel, ale prostě odpoledne už bylo moc mraků.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Proc jsi nezustal v tom kempu v Klosterle? Tracking te ukazuje nekde na ceste v lese za Langen...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: 131 km
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: ne. Prší. Ráno dobiju a jedu!
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    Koukam prvni uz je v Cechach, to bude odvarenych podvozku:).
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Tak zpet, zda se, ze zase vyrazil! To je drama! Dosahne dnes vrcholu nebo ne?!? 8)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Pouze svalama a pouze elektrinou se to vyhrat neda, clovek musi mit oboje
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ANDY_WARHOL: ten borec co vede to spis resi svalama, ale me to prijde, ze to neni uplne duch toho zavodu - ja ti nevim, ja mam pocit, ze to je zavod solarnich KOL, nikoliv zavod SOLARNICH ELEKTROMOTOREK. Ale mozna to jen chapu blbe 8)))
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ANDY_WARHOL: "jako domecek z karet"? Aaaaaawwww 8) Jen teda "kopec kterej neuslapu" by spis mel bejt duvodem k tomu zacit trenovat, abych ho uslapal, nez bezmocne rozhodit rukama, sednou si a cekat, nez se nabije baterka. Ale kazdej to holt mame jinak 8) Plus samozrejme "kopcu ktery neuslapu" po ceste zas tolik neni. Pokud si teda jako jedinejk nevyberes cestu napric Alpama 8)))

    Ale zrnecko pravdy mas: kdyz jedes do kopce, tak to plati o neco min, i kdyz z jineho duvodu, nez si myslis: do kopce jedes pomalejc, cili odpor vzduchu je mensi a navic dominantni slozka vykonu jde do toho stoupani. Takze ta metoda "stojim, nabijim a pak jedu rychlejc" by mohla v urcity specificky situaci mozna fungovat. Akorat ze teda na "rozsypani jako domecek z karet" to fakt nestaci 8)))
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    A vypada to, ze se utaboril. Takze dnesni trasa, tedy, pravdepodobna: https://en.mapy.cz/s/2LGnf . 122km, prvni pulka z kopce, druha do kopce ( 460m->1100m ). No... jako jo, porad jeste je tam stoupani na zaver. Ale uz by to fakt chtelo pridat, jestli chce to "vitezstvi diky technologickemu naskoku" 8)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ten borec co vede to spis resi svalama, ale me to prijde, ze to neni uplne duch toho zavodu. zakazat to nemuzou jen to proste nema byt o svalech
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tato konstrukce ovsem spadne jak domecek z karet kdyz to preneseme do realnych podminek. mas pred sebou kopec, v baterce nic neni a ty mas tezky kolo a sam to neuslapnes. pak proste pockat musis.
    take pri jizde tezko udrzis maximalni osluneni. a to osluneni muze delat tak velky rozdily, ze ta rovnice nebude platit uz vubec.

    imho by bylo optimalni jezdit v noci a pres den nabijet, ale to neni z hlediska bezpecnosti moc dobry napad.
    navic, co z takove cesty pak clovek ma, ze.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    EXCITE: Jeste teda abych doplnil, jeho dalsi motivace, proc chce jezdit takhle, je "nevydrzim 10 hodin v sedle". Coz uz trochu smyslu dava, ale odpovedi jsou hned dve: "to ve skutecnosti nevis, protoze jsi v zivote na lehokole poradne nejel a vychazis ciste ze svoji zkusenosti se shitovym cinskym klasickym kolem na minulym SunTripu" a "no tak co zacit trenovat, misto ztraceni casu prihradovou konstrukci, striskou s chlazenim a dalsima zbytecnostma". Coz pochopitelne ignoroval...
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    REDGUY: chápu, dík
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Ted je zhruba kilometr nad morem, zbeva mu jeste 700m a pak jen z kopce az do Innsbrucku a vlastne az na Slovensko. Pres hodinu stal na miste, hadam ze dobijel, ale tezko rict, jestli to dneska da az nahoru. Na zaver tam ma 560m na 6km, coz bude dost zahul.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    JAZZZ: No urcite. Kdyz jsem v oboru solarni mobility nic neudelal, tak si nesmim dovolit kritizovat nekoho, kdo jo. Jako treba v hudbe, sportu nebo politice 8))
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    EXCITE: Jeho predstava je, ze sice neco ztrati tim, ze pri nabijeni stoji, ale dozene to, kdyz se rozjede, protoze ma k dispozici jednak energii z baterek, jednak ze solaru a muze diky tomu jet rychlejc. Coz bohuzel nefunguje, protoze aerodynamickej odpor roste s druhou mocninou rychlosti, takze na ujeti nejake vzdalenosti nizkou rychlosti je potreba min energie, nez na ujeti stejne vzdalenosti vysokou rychlosti. Navic, sam rikal, ze vitezove minulyho SunTripu ani zdaleka nespolehali pouze na solar, ale i sami dost slapali. No, a pokud denne deset hodin jedes, tak celkem ziskas 10*solar + 10*clovek Wh energie, zatimco kdyz sest hodin jedes a ctyri nabijis, tak ziskas 10*solar + 6*clovek Wh. A protoze musis jet rychlejc, tak mnohem vic ty energie spalis do odporu vzduchu. Vysledek: ujedes zretelne min, nez clovek, co jede "porad", i kdyz treba o neco pomalejc.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    REDGUY: proč to není dobrej nápad?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam