• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    rozbalit záhlaví
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    REDGUY: to uz by to na ten kopec desetkrat vytlacil ne?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    SHINIGAMI: Koukam na streetview a v tom miste, kde stoji, je asi nejaka odbocka na lesni cestu, takze jestli tam nestoji a nenabiji?

    https://www.google.com/...AF1QipOu6_Rzoo-M4wdRgyLaktI9TASgl6dWsYkv8lN7!2e10!3e11!7i7680!8i3840?hl=en
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    A uz se perou??? Jen tak naokraj, nezavisle na xchaosovych organizacnich (ne)schopnostech se dneska da pripojit k netu vsude mozne, zhusta zadara, dokonce i v zapadakovech jako Rusko nebo Cina. Nepocitaje to, ze EU jeste neopustil, ze.

    Dalsi vec je, ze jestli lokalizator nekeca, tak se mu nejspis v serpentyne zlomilo kolo...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ANDY_WARHOL: Mluvime o tom, ze XChaos prosvihl prilezitost udelat si poradny PR. Ty jsi placl pitomost, ze KDYBY hodne komunikoval mimo EU, prodelal by kalhoty, ja jsem ti ukazal konkretni dukaz, ze to je pitomost, protoze KDYBY si poridil napriklad tuhle simku, stalo by to par korun. A ja jsem ten, kterymu dosly argumenty a kterej je hlupak? Ok 8)))
    A btw, jestli takovyhle blbosti pises i kdyz nejsi nemocnej, nemas horecku a neboli te hlava, tak se omlouvam, ze jsem predpokladal, ze to je vyjimecnej stav zpusobenej nemoci 8))
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    myslim ze uz se to tady moji hadkou s redguyem zamorovalo dost. timto to utinam
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDGUY: je hezky, ze kdyz ti dosly argumenty, tak zacnes utocit skr to ze sem nemocnej. to zcela dokresluje obrazek o tobe. si proste hlupak.
    mluvime tu o xchaosivi a jeho ceste, ne o nejake hypoteticke situaci. on ma neco reportovat, pokud tu mluvis o te simce, musi ji mit on. pokud ji nema tak bude mit data draha, snad znas ceny operatoru pro roaming mimo eu. takze tvoje kecy jsou pak dost smesny, kdyz si podle tebe, xchaos temer nic bez cizi pomoci nezaridi, tak tezko bude mit nejakou takovou simku.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ANDY_WARHOL: urcite tu word simku xchaos ma [...] ted najednou predpokladas, ze si to zaridil 8))))))) Hele, co ucho? Asi dost boli, ze jo? Mas k tomu i horecku? Protoze pises dost kraviny 8))

    Ne, neni pravda ze "predpokladam, ze si to zaridil", nic takoveho jsem nepsal. KDYBY si koupil tuhle (nebo jinou, podobnou) simku, mohl by trivialne ze svoji cesty bohate reportovat za prijatelne penize. Tudiz tvoje tvrzeni o "prodelani kalhot" je pitomost, pramenici bud z toho, ze mi za kazdou cenu chces odporovat, nebo z toho, ze proste netusis, ze existujou levnejsi datovy produkty nez predrazenej roaming ceskejch operatoru. Nebo z obojiho 8)

    Mozna bys mel s komentarema pockat, az se uzdravis 8)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDGUY: 1, ne vsude si simku koupis jako u nas. zkus to treba v nemecku, bez lokalni adresy smolik. takze by me zajimalo jestli to v zemich kudy jede bude vubec mozne.
    2, urcite tu word simku xchaos ma ? respektive v mnoha prispevcich ho opakovane osocujes jak neumi planovat a ted najednou predpokladas, ze si to zaridil. takze jak to tedy je ? tu si totiz musis objednat na nejakou adresu
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    REDGUY: "muze po celou dobu trvani zavodu poslat DENNE par mega dat ", mi tam vypadl kus vety 8)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    SHINIGAMI: Ty rychlosti pod kilak jsou imho "stojim na miste a nepresnosti GPS zpusobujou, ze si tracker mysli, ze se pomalicku hejbu". Ze je skutecne v pohybu bych veril az tak od 2km/h.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ANDY_WARHOL: az bude mimo eu, tak by na ty komunikaci prodelal kalhoty. - Tak schvalne, googlujme asi tak tricet vterin, podivejme se napriklad na https://www.worldsim.com/data-sim-card a spocitejme si, kolik stoji ANDY_WARHOLovy kalhoty:

    Karta, delivery & kredit EUR 120: EUR 102. Za to ziska pripojeni k internetu za nasledujici namatkovy ceny:
    - Ukrajina: €0.16 /1MB
    - Rusko: €0.24 /1MB
    - Kazachstan: €0.24 /1MB
    - Cina €0.17 /1MB

    Cili za celejc EUR 102 muze po celou dobu trvani zavodu poslat par mega dat. Coz je jeden, dva obrazky a v podstate tolik textu, kolik zvladne napsat, vcetne kompletniho zaznamu trasy. Vysledek: ANDYho kalhoty stojej 102 EUR 8)))

    (samozrejme naprosto ingoruju moznost si v kazdy zemi koupit predplacenou simku a bejt online jeste levnejc).


    Hele, ANDY, jako jo, muzes automaticky nesouhlasit se vsim, co napisu. Ale obcas budes pusobit trochu hloupe. Zkus treba aspon neco googlovat a tak, at to neni takhle zjevny 8))
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    ANDY_WARHOL: kdy ze to?:)
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    REDGUY: ono to co chvili hlasi pod kilak za hodinu, i u dalsich lidi. Tj. i kdyby to dotycny vedl po krajnici, bude rychlejsi...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDGUY: az bude mimo eu, tak by na ty komunikaci prodelal kalhoty.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    SHINIGAMI: Prave proto me stve, ze nejsou k dispozici nejaky vyrazne jemnejsi data. Je ta rychlost tak nizka proto, ze trackar uploadoval zrovna kdyz byl v nejostrejsim bode zatacky? Nebo proto, ze mu to proste nejede?
    Coz je imho dalsi XChaosova hruba chyba: sice rikal, ze jedna z motivaci ucasti je udelat si jmeno a ziskat partnery na dalsi podnikani se solarnima kolama, ale naprosto kasle na nejakou poradnou propagaci. Mit poradnej blog, castejc tweetoval vic nez jen fotky, podrony statistky o ceste (na to existuje spousta nastroju)... nic z toho. A navic primo SunTrip vyhlasil extra cenu pro nejlepsiho komunikatora. Proste promarnena prilezitost.
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    REDGUY: jestli mapa nekeca tak hooooodne opatrne sjizdi ty serpentiny.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Tak uz mame dva SunTripisty v Cesky republice, blizi se treti... A XChaos porad nabiji.

    REDGUY
    REDGUY --- ---
    HERR_FLICK: Hele, tohle by me po pravde receno dost zajimalo. Na SunTripu je zjevne par dobrejch cyklistu, ale ta uplna vytrvalecka spicka je nekde jinde. Co by se stalo, kdybys posadil treba Marka Beaumonta na dobry solarni kolo? Dokazal objet zemekouli za 79 dni, prumernou rychlost mel nekde kolem 24km/h, sedel na tom sestnact hodin denne. Dokazalo by mu solarni kolo pridat tolik, aby to vyvazilo extra hmotnost a odpor? S ohledem na spatny pocasi, den a noc? Fakt by me to zajimalo.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    ok, tak beru zpátky, svaly jsou lepší :D
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    JIMIQ: prave pouze svalama minimalne suntrip 2015 by dal dobrej vytrvalec s nekolikatisicikm naskokem

    napriklad 4800km dal typek na kole za 7dni15h... tzn denne ujel vic jak 2x delsi vzdalenost, nez vitez suntripu se svejma prumernejma 280km za den

    dokazu si predstavit, ze by tech 7500km dal za rekneme 14 dni, kdyz vitez potreboval dni 26
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    JIMIQ: znamej co dela triatlony na to ma jiny nazor:).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam