• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ANDY_WARHOL: Proc nemuze XChaos jet dal, kdyz mu tady nadavame? Tomu nerozumim 8))
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    prosimvas, kdyz budete chaosovi tady nadavat, tak nemuze jet dal, nechcete si to nechat az po zavode ?ja bych byl rad, kdyby se tu prevazne fandilo a povzbuzovalo . nadavate mu tu celej rok, tak nejaky maly prazdniny by snad nevadily ne ? vsaak za par tydnu v tom muzete zase pokracovat...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: jenže elektřinu ani po sto padesáti letech neumíme pořádně skladovat - LOOOOOOOL. No tak jak jo. Mel bys to napsat Muskovi 8)))

    Ale i kdyby: porad je mnohem, mnohem jednodussi tu energii skladovat v baterkach, vodiku nebo necem podobnym, nez se srat s obrovskejma plachatama solarnich clanku. Technologii skladovani muzes porad zlepsovat. Na energii ze slunce mas proste tvrdej, neprekrocitelnej limit a pokud chces solarni energii sbirat za pohybu, mas problem. Ale chapu, na greentarda je to prilis slozity 8))


    osquatoval tenhle klub, abys tu zájemcům o off-the-grid systémy vykládal, že jsou zbytečné, protože zásuvky jsou všude. - lzes. Takhle obecnou vec jsem nikdy nerikal.

    proč cítíš potřebu ovládnout klub o ostrovních systémech a vykládat, jaký jsou vlastně nesmysl. - o ostrovnich systemech na chatach, chalupach a cinzacich tady nerikam ani slovo, ty smysl maji. Co je idiotsky nesmysl je tvoje predstava, ze solarni dopravni prostredky jsou dobrej, praktickej a siroce pouzitelnej napad. Prosim, nestav tady strawmany a nelzi o tom, co rikam, ok?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    takze se nam tu rodinka rozrostla o solarni invalidni vozik :-D
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: zato ty si expert na to, co kdo potřebuje nebo ne - hele, jestli nesouhlasis, je to snadny: zaloz firmu na solarni invalidni voziky, zbohatni a prijd se mi vysmat. Rozumis, uplne stejne, jak kdyz jsi planoval zalozit puilcovnu solarnich elektrokol 8)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MINDA83: nejde o to, aby se výkon panelů rovnal výkonu motorů. Jde o to nezůstat stát na poli s vybitejma baterkama. Já bych to nechal na nich. Oni si už cestu najdou.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: jenže elektřinu ani po sto padesáti letech neumíme pořádně skladovat. Jakákoliv baterie, který jen třeba o trochu snížíš proud, který z ní odebíráš, si rozhodně oddechne.

    Ty si osquatoval tenhle klub, abys tu zájemcům o off-the-grid systémy vykládal, že jsou zbytečné, protože zásuvky jsou všude. No a co? Možná jsou. Ne vždy je ale smíš použít. Slyšel jsem historku o někom, komu zakázali v práci dobíjet elektrokolo (4 Kč, v krajním případě - tam šlo čirou schválnost).

    Nevím, proč cítíš potřebu ovládnout klub o ostrovních systémech a vykládat, jaký jsou vlastně nesmysl. Někoho prostě bavěj. Otevírají úplně jiný možnosti, než připojení k síti. Hlavně činí poptávku po připojení k síti elastičtější, což má z hlediska ekonomiky obrovský význam.

    Z nějakého důvodu tě baví vysvětlovat lidem, že svět musí zůstat takový jaký je, že jiný být nemůže. A věnuješ tomu překvapivě hodně úsilí...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: ne, není to humor ani ironie. Elektrokola a spol. jsou vyspělejší verze vozíčkářských technologií. A i vozíčkáři v létě občas rádi ma výlet. Já bych prostě počkal, jal se to vyvine.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: to co rika zni logicky
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: jo, zato ty si expert na to, co kdo potřebuje nebo ne...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANDY_WARHOL: ty jo, tady občas taky prší. Jsem se zasekl u fajn motelu, jenže mi došly ruble a kartu tu neberou... :-(

    Tohle by byla celkem fajn krajina na solární cykloturistiku, jenže jak na potvoru 2 dny protivítr a dnes mraky a déšť.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    CHILDINTIME: Jeeeezis... hele, elektricka zasuvka je jeden z nejrozsirenejsich projevu civilizace. Pokud nekde neni, znamena to, ze tam zaroven neni spousta dalsich civilizacnich vymozenosti. Nepochybne si lze "predstavit" invalidu, kterej by solarni vozik uzil - jenomze bude to velmi, velmi specifickej invalida, kterej na jedny strane potrebuje elektrickej vozik, na druhou stranu mu nevadi cestovat do mist, kde nejen ze neni elektricka zasuvka, kde si ho muze pres noc nabit ale ani veci jako bezbarierovy pristupy, zachody a koupelny pro invalidy, servis pro pripadny poruchy, dostupna lekarska pece pro pripad potreby a tak dale. Tedy, nejen ze mu nevadi tam cestovat ale i tam cestovat skutecne chce. Plus mu nevadi, ze kdyz nesviti slunicko a ma vybito, tak je dost v prdeli...

    Jo, urcite si takovy invalidu muzes predstavit. Jenomze podivej se, co xchaos psal: zcela jasne mluvil o "vetsim zajmu". Cili tohle neni soutez v predstavivosti, ale proste zase dalsi marnej pokus troubovi xchaosovi vysvetlit, ze ten "vetsi zajem" proste neni proto, ze normalni (nebo i lehce vyjimecnej) invalida na vozjeku to proste nepotrebuje.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    xchaos kvui tomu jak tu na nej myslite dostal skytavku a zastavil se na ceste do saratova,. takze prosim prestanme na nej myslet, aby mohl v klidu pokracovat v zavode. dekuji :)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    CHILDINTIME: ironie pochop
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    REDGUY: Je to stejny jako se solarnima kolama. Pro typickyho invalidu a jeho typicke cesty to asi zbytecny bude, ale umim si predstavit pripady, kdy to pohybove omezenym lidem zvetsi sobestacnost a to je pro ne dulezity. I kdyby takovy modul meli pouzit parkrat za rok nebo si ho vypujcit fakt jen na vylet tak to muze byt zajimavy. Tohle uznas? Nebo jednoduse zadny invalidni nikdy a nikde svete nebude chtit mit moznost si samostatne dobijet svuj vozik.

    Jen jsem oponoval k schozeni takovyho napadu trivialni argumentaci, ze se prece solary nevejdou do dveri.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    MINDA83: skladaci ne? samo se slozi a usadi na zadni cast ... bude to mit 60*80 slozeny ... boze takova lehka vec lol
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    CHILDINTIME: olary na dobijeni by mohli byt jenom pripojitelny jako nejaky modul pro cestovani No jasne. Protoze invalidi cestujou tak, ze proste na tom svym voziku vyrazi smer Balaton. /facepalm
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: jestli sis nevšiml, tak moje solární letadlo je variací na létající auto, jak bude vypadat v bezjaderné civilizaci. - no jasne. Dosli argumenty, takze prichazi tangenicalni unik smerem pryc od nepohodlneho tematu. Jako obvykle...

    jestli si zdroj energie vezeš s sebou, nebo ne. To totiž hodně mění pravidla hry. - ano, meni. Misto toho, abys energii pekne predzpracovanou v rafinerii/elektrarne nacepoval z pumpy/zasuvky, tak si celou tu rafinerii/elektrarnu tahnes s sebou. A ty jsi proste prilis hloupej na to, abys pochopil, ze vyhody, ktere to prinasi, jsou v naprosty vetsine pripadu prilis mizive na to, aby vyvazili nevyhody.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    THEODORT: Tak co si myslis o [ XCHAOS @ Solarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars, ] ? "nechápu, proč není větší zájem např. o solárně dobíjené invalidní vozíky."? Je to sofistikovanej XChaosuv humor, nebo proste je jen idiot, kterej nechape, ze poklud neni problem sehnat invalidni vozik s dojezdem pres 50km a elektrika ze zasuvky stoji kolik stoji, tak pro typickyho invalidu s elektrickym vozikem je prinos solarniho nabijeni prakticky nulovej?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    CHILDINTIME: tak tohle už přece řešení má - panely si dáš na střechu domu/paneláku a když si doma si vozík dobiješ a pak na ven máš baterku. A úplně stejně se dají řešit kola, letadla, lodě, cokoliv... a to tady Xchaosovi tvrdíme tak 6-8 let a on to ne a ne pochopit :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam