• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: pokud jen pocitaji a na nic nechteji sahnout tak ano - pokud neumeji tak ne ...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: a nepohrdal si ty před rokem lidma, co jen počítaj a na nic neuměj sáhnout?

    "všichni" pro mě není moc důležitý výběr lidí. Rád dělám věci jinak. Až budou solární kola mainstream, bude to trochu nuda...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: i pacifista může blufovat
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: a muzes me rict jak mam respektovat cloveka co:

    vyrobi vec o ktere ostatni rikaji zeje kravina on jen tlacha ze nemaji pravdu - a pak prohlasi ze to musi zmenit - idealne na to co mu bylo receno
    co neprovede zakladni vypocet - on je visionar
    co vymysli zretelne hloupe veci - asi aby odtahl pozornost odtoho co dela jinde ...


    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Hele, vis co je uplne nejvtipnejsi? Ze poslednich par dni ty sam trpis diky mizernymu pocasi. Mraky a protivitr ti extremne komplikujou situaci. A to jsi prosim v podstate turista, kterymu zas tak o moc nejde (tedy, krome vitezstvi v SunTripu 8)) ). A presto jsi tak tupej, ze ti nedochazi, ze solarni ponorka by celila uplne stejnejm problemum, ale s mnohem, mnohem horsima dusledkama. Nebo nejsi tupej, dochazi ti to, ale proste jsi tak nafoukanej, ze to nezvladnes priznat. Jedno horsi nez druhy, ale porad dost vtipny 8))
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Zásobovat ponorku na druhý straně planety prostě něco stojí. Prodloužení výdrže na moři se počítá, to je celé - a porad si mele svoji a nechape. Tohle je zase pekna ilustrace XChaosovske tuposti: laserove presne zamereni na jeden jedinek aspekt veci a naproste ignorovani obrovskych okolnich problemu.

    Jo, prodlouzi se vydrz. Ale stoji to za to, ze vsichni ostatni presne vedi, kde ta ponorka je a muzou ji trivialne preemptivne zlikvidovat? Tezko.
    A opravdu se prodlouzi vydrz? Jestli ona nahodou neni vydrz ponorky dana i jinejma vecma, nez pohonem. Zasoby potravin, vody, psychologicka a fyzicka vydrz posadky... atomove ponorky maji prebytek energie a muzou si dovolit spoustu prostoru. Klasicky ne. Takze, opravdu se vydrz prodlouzi?
    A co pocasi? Mame obrovskou konstrukci skladacich FV panelu. Takze ponorka je v prdeli nejen, kdyz je zatazeno, ale i kdyz fouka nebo jsou vetsi vlny (nebo mozna i jen jakykoliv vlny). Uz to vidim: "El presidente, my vime, ze jste zlejm americanum zrovna vyhlasil valku, ale ono tady ted jaksi bylo tejden blby pocasi a my jsme na suchu, takze... no, muzete to o par dni odlozit"? 8)))
    A kolik vlastne takova konstrukce skladaich panelu potrebne velikosti vazi a jakej ma objem? Jestli nahodou se nevyplati proste misto ni dat velkou nadrz na naftu a/nebo kapalnej kyslik 8)))

    Proste zase klasickej idiot XChaos. Jakmile se na neco nalepi nalepka "solarni", je to super uzasny a dokonaly a vsechny nevyhody magicky zmizi. Greentard v ryzi forme 8))
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: 2x za 10 let je často? - no, je to presne o dve vyhrozovani vic, nez kolik si muze dovolit skutecnej pacifista 8)) I kdyz pochopitelne, pokud tim ve skutecnosti myslis "jsem pacifista dokud se mi to hodi a dokud me nekdo nenasere", tak pochopitelne nelze nic namitat. To je takove klasicky zmrdsky XChaosovske 8))
    HALCYON
    HALCYON --- ---
    XCHAOS: navíc, zkoušel jsem to googlit a v roce 2008 to zkoušeli nějací švýcaři. Ale ticho po pěšině.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS:
    LINKOS: nevím, proč je to pro tebe tak důležité. Pokud máš ponorku v dnešní době špionážních družic, apod.je pro tebe důležitá její výdrž od okamžiku přechodu z fáze strategického odstrašení do fáze taktického nasazení. V ten moment chceš mít plný nádrže, protože pak už se k tobě žádná hladinová loď nedostane.

    Zásobovat ponorku na druhý straně planety prostě něco stojí. Prodloužení výdrže na moři se počítá, to je celé..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: tak jednak mám ve zvyku kupovat věci od lidí, co už něco předvedli. Dále mi víc baví, když je to vyrobený podle mýho projektu.. no a v neposlední řadě, obvykle uzavírám obchody spíš s lidmi, co mi předtím neuráželi, ale respektovali.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: 2x za 10 let je často? No, jestli si stejným způsobem jako se mnou komunikoval i s jinými lidmi, hodně bych se divil, kdyby zůstalo jen u výhrůžek...

    Ponorky mě fakt neberou, to chce jinou povahu. Mě zajímá víc lítání..
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: koupis to odeme? Pokud budu neco stavet kvuli tobe - a je mi to na picu tak by bylo dobre aby jsi to pak odeme koupil a tim alespon na materialu pokryl naklady na stavbu ...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    A zase nejaky denni data. Nic moc. Podle darksky bylo jasno, 14km/h protivitr.

    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Hele, XChaosi, uz nekolikaty jsem si vsiml, ze na noc parkujete dost daleko od sebe, dneska to vypada tak na dva kilaky. Proc to? To jeden z vas tak strasne chrape? 8)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: a slysel si nekdy o necem jako nadrze, ona totiz ta ponorka netaha tu zasobovaci lid za sebou...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    XCHAOS: fakt musi dieslova ponorka travit na hladine tolik casu a roztahnout se po stejne plose jako solarni? :-D
    Jasne pro tebe je vystrceny snorchl stejne velky cil jako solarni panel. Jak bude velky? Jako ten od solarniho parkovaciho automatu?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Mě nějaký ten útok dronů, odstartovaný ze solární ponorky, rozhodně nepřekvapí. - 8)) A co jeste te neprekvapi? Utok ninja zelv? Zombie apokalypsa? Invaze duchu ze zahrobi?

    Já jsem pacifista - ja ti nevim, na pacifistu podezrele casto vyhrozujes lidem fyzickym nasilim. Ze ty ve skutecnosti tu solarni ponorku stavis ale snazis se to zamaskovat? 8)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: proč bych ji stavěl? Nejsem Kim Čong Un... ani iránský ministr obrany. Chápu, že odhalení, že ponorky ani zdaleka netrávěj všechen čas pod hladinou a že si vyráběj elektřinu z nafty a že je tou naftou musí zásobovat zranitelná povrchová plavidla jsou pro tebe šokující, ale za to já nemůžu.

    Mě nějaký ten útok dronů, odstartovaný ze solární ponorky, rozhodně nepřekvapí. Chápu, že jezdit po poušti Toyotama co platěj sponzoři a křičet u toho Alláh Akbar je víc cool, ale holt se dá čekat, že si časem budou chtít zaválčit i státy, co ropu nemaj.

    Jenom nevím, proč bych se v tom měl angažovat já. Já jsem pacifista, zajímá si rekreační, turistické a sportovní využití solární energie.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LINKOS: ja tu resim celou dobu solarni kolo, to si laskave ujasni, nevim co resis se mnou solarni ponorku. podle me akorat prudis a zbytecne.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    ANDY_WARHOL: tak pokud nechces xchaosovy pomoct bude muset sam.
    A mohl bych se te zeptat jaky je tvůj nazor na solarni ponorku?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam