• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    rozbalit záhlaví
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: chce to inženýrskej důvtip. Trochu jako plachty na placetnicích. Panel je tlustej asi 3mm. Není důvod, aby složená konstrukce zabírala víc, jak cca 6 m^3... když to jde v kosmu.. - HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. Jezis, tolik legrace v par vetach. Slyset o "inzenyrskym duvtipu" od trumbery, kterej machroval o tom, jak jeho kolo bude jezdit 240km denne a pak ve skutecnosti dela ani ne pulku? A srovnavat situaci v kosmu s morem, kde mas vitr, vlny, agresivni morskou vodu, nutnost opakovanyho a v pripade nouze zatracene rychlyho skladani a rozkladani?

    Vyhraď tunu na rozkládací konstrukci a 400 kg na panely - a jako obvykle, cisla vyrazeny z prdele.

    na udržování stálé pozice (aby ponorku neunášely mořské proudy a vítr) - bravo. Takze sis vytahl z prdele par cisel, provedl jsi par zcela nesmyslnejch predpokladu a nakonec ti vyslo co? Ze jsi obetoval skoro deset procent palebny sily a pridal spoustu objemu jen proto, abys v dobe miru zustal stat na miste, coz je neco, na co pricetni lide pouzivaji sofistikovanej vynalez zvanej "kotva". Jeste se mi nekdo divi, ze rikam, ze jsi idiot?



    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: fajn, moje 240W solární panely váží 4 kg. Vyhraď tunu na rozkládací konstrukci a 400 kg na panely toho typu, co mám (jen příklad) a máš systém se špičkovým výkonem 24 kW. Prakticky každý den v létě sklidím 1-1.5 kWh, v oblasti Středomoří či Perského zálivu by to zřejmě bylo víc. Takže bys z toho získal 100-150 kWh každý den, během letní sezóny. Dost ma to, abys nemusel pouštět diesel. Např. na udržování stálé pozice (aby ponorku neunášely mořské proudy a vítr)

    Co se objemu týče.. chce to inženýrskej důvtip. Trochu jako plachty na placetnicích. Panel je tlustej asi 3mm. Není důvod, aby složená konstrukce zabírala víc, jak cca 6 m^3... když to jde v kosmu...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: fajn, moje 240W solární panely váží 4 kg. Vyhraď tunu na rozkládací konstrukci a 400 kg na panely toho typu, co mám (jen příklad) a máš systém se špičkovým výkonem 24 kW. Prakticky každý den v létě sklidím 1-1.5 kWh, v oblasti Středomoří či Perského zálivu by to zřejmě bylo víc. Takže bys z toho získal 100-150 kWh každý den, během letní sezóny. Dost ma to, abys nemusel pouštět diesel. Např. na udržování stálé pozice (aby ponorku neunášely mořské proudy a vítr)

    Co se objemu týče.. chce to inženýrskej důvtip. Trochu jako plachty na placetnicích. Panel je tlustej asi 3mm. Není důvod, aby složená konstrukce zabírala víc, jak cca 6 m^2... když to jde v kosmu...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: fakn, moje 240W solární panely váží 4 kg. Vyhraď tunu na rozkládací konstrukci a 400 kg na panely toho typu, co mám (jen příklad) a máš systém se špičkovým výkonem 24 kW. Prakticky každý den v létě sklidím 1-1.5 kWh, v oblasti Středomoří či Perského zálivu by to zřejmě bylo víc. Takže bys z toho získal 100-150 kWh každý den, během letní sezóny. Dost ma to, abys nemusel pouštět diesel. Např. na udržování stálé pozice (aby ponorku neunášely mořské proudy a vítr)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: naložíš prostě o torpédo míň. - a idiocie pokracuje. Mk48 torpedo vazi asi jeden a pul tuny. Jak velkou plochu bude mit skladaci solarni panel schopnej pouziti na mori o vaze jeden a pul tuny? Kolik energie bude schopnej dodat? Plus samozrejme dalsi problem (kterej opakujes znovu a znovu v ruznych kontextech), jeden a pul tuny torpeda je mnohem, mnohem mensi objem nez jeden a pul tuny skladaich solarnich panelu. Co ty na to? Nebo to budes zase ignorovat tak jako vsechny ty ostatni problemy, co jsme ti tady napsali?

    A btw: nemeckej type 212 veze jenom 13 torped. Takze tvoje "proste nalozis o torpedo min" znamena snizeni palebny kapacity o osm procent. Kvuli cemu? Mozna usetreni trocha zasobovani v dobe miru a kdovi jestli vubec? To urcite kazdej kapitan uvita... 8))

    Místo toho to tu zabrali lidi, co mě prostě nemaj rádi. - v prvni rade to zabrali lidi, kteri ti vysvetluji, jaky pitomosti hlasas. A nejvtipnejsi je divat se, jak k zaveru "Jezis, XChaos je fakt idiot" postupne dochazi i lidi, co te nejdriv obhajovali a mysleli si, ze si delas srandu 8)))
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    ABDULAH: vid uz aby s tebou neco udelal
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: na nyxu máš spoustu různých Ústavů pro duševně vysmáté, kde se můžeš realizovat... tady to zasíráš prostě protože moderátor chrápe.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    lol tak se budeme bavit o picovinach a budeme se milovat ...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: naložíš prostě o torpédo míň..

    Pointa je, že ostrovní systémy, ke kterým stačí připojit fotovoltaiku, prostě už existují. Stejně jako můžeš solárníma panelama opatřit elektrokolo nebo obytnou dodávku, tak se prostě budou množit případy, kdy lidi zkombinují fotovoltaiku s ostrovníma systémama, který na to původně nebyly zamýšlený.

    A celkově o tomhle by měl být tenhle klub.. výměna zkušeností, tipy a triky. Místo toho to tu zabrali lidi, co mě prostě nemaj rádi.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: A ponorka je má a současně má i dostatečný výtlak, aby nějaký panely uvezla.
    - hele, "vytlak", to bude dalsi slovo, ktery XChaos nekde videl a ted s nim moudre mava, i kdyz asi ne tak uplne chape, co znamena 8)))

    XChaosi, je ti jasny, ze ten "dostatecny vytlak" uz je jaksi spotrebovanej na normalni vybaveni a konstrukci te ponorky? Asi ne, ze jo 8)))


    Myslel jsem, že tohle je klub pro fanoušky ostrovních energetických systémů, hlavně teda solárních. - ano, je. Jenze "fanousek solarnich ostrovnich systemu" je neco trochu jineho nez "idiot, co lepi nalepku solarni na cokoliv a nechape, kdyz mu ostatni vysvetluji, ze to je pitomost" 8))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    THEODORT: není to pro mě extra důležitë, ale prostě ostrovní systém můžeš udělat z čehokoliv, co už tak jako tak má akumulátory. A ponorka je má a současně má i dostatečný výtlak, aby nějaký panely uvezla.

    Myslel jsem, že tohle je klub pro fanoušky ostrovních energetických systémů, hlavně teda solárních. Ale holt to tu ovládli lidi, které nic z toho nezajímá a chtějí si jen dělat prdel.
    CUKI
    CUKI --- ---
    tvl měsíc jsem tu nebyl, jdu se kouknout kdy kdo dorazil do cíle a koukám, že naše české horké želízko v ohni místo útoku na přední místa po cestě ztrácí čas projektováním solárních ponorek :-D
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: :-D
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    Von to s těma ponorkama myslel fakt vážně.. omlouvám se pánové, je to magor..
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    To je fakt komepdie, uplne presne stejna situace jako se solarnima dopravnima letadlama. Nikde nikdo ani v naznaku neuvazuje o bojovejch solarnich ponorkach, jedine XChaos. Takze zase jsou tady dve moznosti: bud je XChaos jeden z nejvetsich geniuu namorni strategie a vsichni ostatni jsou troubove, ze je moznost solarni ponorky nenapadla, nebo je XCHaos proste idiot, kterej lepi nalepku "solarni" na cokoliv, na co se podiva, aniz by byl schopnej pochopit, ze je to pitomost.

    Oooh, jak slozite je rozhdnout, ktera moznost je spravna 8)

    A mezitim, uprostred Kazachstanu, franouzska duchodkyne na obycejnym elektrokole s privazanym dvojkolakem se solarnim panelem zvolna najela pres 60km naskoku pred nasim geniem solarni namorni strategie na jeho supercustom solarnim specialu 8)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: O solární ponorce víš taky do času T, kdy složí panely a potopí se. Na palubě má stejné zásoby paliva jako konvenční ponorka. - HAHAHAHAHAHAHAHAHA. Aha. Takze ta tvoje solarni ponorka ma _soucasne_ zasoby paliva a solarni panely? Takze je mnohem vetsi a mnohem tezsi nez normalni? Takze ma mnohem horsi parametry, protoze ty solarni panely jsou behem valky nepouzitelny a jsou jenom mrtva zatez? A to vsechno proto, abys v case miru mozna usetril trochu zasobovani a mozna ani to ne, protoze existujou i jiny faktory, omezujici vydrz, coz dusledne ignorujes, protoze na to nemas odpoved?

    BUAHAHAHA. Ty jsi fakt idiot.

    Míra nedhadnutelnosti další trasy je prostě větší u dopravního prostředku, který není závislý na zásobování palivem, vyšší - pitomost. V okamziku, kdy se ponori, je solarni ponorka neodhadnutelna presne stejne, jako normalni. A kdyz se nabiji na slunicku, je videt uplne presne stejne, jako klasicka ponorka, co cerpa palivo z doprovodny lode. Takze nulovej rozdil.

    Akorát když je spotřebuje, tak se nemusí poblíž nacházet žádné zásobovací plavidlo (minimálně stejně nápadné, jako rozložené solární panely - jenomze aby ty panely k necemu byly, tak musi stravit na hladine zatracene dlouhou dobu, behem ktery ji zcela bez problemu najdou a zabijou protoze ty pnaley jsou v podstate takovej majak. Zasobovaci lod nebo dlouhy hodiny s roztazenejma panelama, nulovej rozdil.

    A samozrejme, porad tady mame celou radu protiargumentu, ktery velmi dusledne ignorujes. Coz je jeden z duvodu, proc oznaceni "zmrd" neni " laxní práce moderátora" ale objektivni hodnoceni 8))
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JIMIQ: jsi to trefil on jen nevedel jak to presne popsat

    XCHAOS: nakolik let ma jaderna ponorka palivo? 30? a zasoby jidla? mesic?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    to takhle automatizované solární ponorkové drony... :D
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    ehm, za druhý světový byly německý diesel ponorky u východního pobřeží Ameriky, takže žádné " konvenční ponorka se bude vyskytovat v určitém okruhu kolem něj" neplatí

    a zásoby paliva nejsou pro ponorky esenciální, jak už redguy psal, důležitější jsou zásoby jídla a psychická pohoda posádky (lidi v ponorce vydrží omezenou dobu než se zblázní)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: ne, nechat někoho přímočaře urážet jiné lidi je jen laxní práce moderátora.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: nemůžu si pomoc, ale zaměňuješ odstrašení v čase míru či příměří s taktickým nasazením v době války.

    Pro strategické jaderné ponorky samozřejmě platí, že se musí ukrývat. Jsou velká hrozba, cíl č. 1

    Pro taktické, konvenční dieselektrické ponorky platí něco trochu jiného. Ohrožují především plavidla (např. letadlové lodě, zásobovací konvoje...).

    O konvenční ponorce víš až do nějakého času T, kdy odplula od svého zásobovacího plavidla (o kterém víš pořád a už jeho přítomnost ně napovídá - konvenční ponorka se bude vyskytovat v určitém okruhu kolem něj)

    O solární ponorce víš taky do času T, kdy složí panely a potopí se. Na palubě má stejné zásoby paliva jako konvenční ponorka. Akorát když je spotřebuje, tak se nemusí poblíž nacházet žádné zásobovací plavidlo (minimálně stejně nápadné, jako rozložené solární panely)

    Míra nedhadnutelnosti další trasy je prostě větší u dopravního prostředku, který není závislý na zásobování palivem, vyšší. A to v době, kdy umělé inteligence můžou zpracovávat obrovská množství taktických dat, není málo.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam