• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: tohle sice není pravda, na vině je spousta malých problémů, počínaje tím, že mâm jen 240 Wp místo očekâvaných 380 Wp. První bych sice nebyl ani s 380 Wp, ale závislost ujeté vzdálenosti na výkonu je téměř lineární... dnů přes 200 by bylo víc.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LINKOS: Neplati te dokonce ta duchodkyne co mu ujela? Jsem prozrazen! Leaknuta fotka uplatku, kterej zaplatila Denel Francoies Redguovy, aby psychicky zpomaloval XChaose:

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: Francoise píše, že jí je blbě a chtěla by pauzu. Jenže já jsem v motelu se sprchou a záchodem, protože je tady ve stepi jezero. A ona sice vepředu, jenže má tam na křižovatce kiosek a jinak prd.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: konecne si na to prisel... Ze ty pracujes pro konkurencni zavodniky :-) Neplati te dokonce ta duchodkyne co mu ujela? :-)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ANDY_WARHOL: Yup, je to moje vina. Nebejt me, uz je davno v cili 8)))
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Pochopitelne, XChaosuv fanklub to zignoruje, ale tohle je velmi dobra demonstrace XChaosovy diskusni metody: - X placne pitomost
    - nekolik ruznejch lidi mu rekne, ze to je pitomost
    - X rekne, ze ostatni tomu nerozumi a on je vizionar
    - ostatni mu napisou hned nekolik ruznejch duvodu, proc je to pitomost
    - X ignoruje vsechny duvodu krome jednoho, na kterej se upne a zacne ho vyvracet, bohuzel pro nej nesmyslnejma argumentama
    - nesmyslne argumenty jsou vyvraceny
    - X opakuje svoje nesmysly a pridava nahodne generovana cisla a zaroven si stezuje, ze jsou na nej vsichni zli
    - nahodna cisla jsou vyvracena
    - X fnuka o tom, jak se proti nemu vsichni spikli a jak ho tahle konkretni vec vlastne nezajima
    - pauza a o rok pozdeji tu pitomost vytahne znova 8)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    LINKOS: imho by to ani nebylo svadeni. psychika je pri kazdem zavodu velmi dulezita soucast a pokud ti ji nekdo aktivne nabourava tim, ze ti i hnusne nadava, jak sem si tu vsiml driv (a pochybuju ze by s tim redguy prestal), tak to tvuj vykon snizi i kdyz si to treba neuvedomujes. dovedes si to vubec predstavit ? v tak narocnem zavode jako je suntrip, kdy se pohybujes sam krajinou vzdalenou od civilizace (kazachstan je velmi ridce obydlen), to musi byt zahul i bez tak hnusnyho chovani nekterych diskuteru zde. osobne bych byl taky pro prisnejsi nastaveni pravidel a pro aktivni banovani tech co je porusi, protoze se to tu neda cist.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: uz ho nech,nebo se rozbreci a bude na tebe svadet svuj neuspech v zavodu...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: V tom linku neni ani slovo o solarnich ponorkach, mluvi se tam pouze o normalnich pozemnich solarnich elektrarnach. Jak je to relevantni k debate? Tedy, krome toho, ze je to tvoje obvykla snaha o klickovani a mlzeni 8))
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: chce to inženýrskej důvtip. Trochu jako plachty na placetnicích. Panel je tlustej asi 3mm. Není důvod, aby složená konstrukce zabírala víc, jak cca 6 m^3... když to jde v kosmu.. - HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. Jezis, tolik legrace v par vetach. Slyset o "inzenyrskym duvtipu" od trumbery, kterej machroval o tom, jak jeho kolo bude jezdit 240km denne a pak ve skutecnosti dela ani ne pulku? A srovnavat situaci v kosmu s morem, kde mas vitr, vlny, agresivni morskou vodu, nutnost opakovanyho a v pripade nouze zatracene rychlyho skladani a rozkladani?

    Vyhraď tunu na rozkládací konstrukci a 400 kg na panely - a jako obvykle, cisla vyrazeny z prdele.

    na udržování stálé pozice (aby ponorku neunášely mořské proudy a vítr) - bravo. Takze sis vytahl z prdele par cisel, provedl jsi par zcela nesmyslnejch predpokladu a nakonec ti vyslo co? Ze jsi obetoval skoro deset procent palebny sily a pridal spoustu objemu jen proto, abys v dobe miru zustal stat na miste, coz je neco, na co pricetni lide pouzivaji sofistikovanej vynalez zvanej "kotva". Jeste se mi nekdo divi, ze rikam, ze jsi idiot?



    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    XCHAOS: opravbdu by si se mel radeji soustredit na jizdu a vykaslat se na trolika
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    http://www.greentechmedia.com/...article/navy-leads-federal-government-in-clean-energy-solar-storage
    Bylo by teď možný se vrátit k tomu, že jedu na solárním kole v Kazachstánu? Že se po cca 6000 km z Prahy zatím nerozpadlo, i když na konstrukci je co zlepšovat?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: fajn, moje 240W solární panely váží 4 kg. Vyhraď tunu na rozkládací konstrukci a 400 kg na panely toho typu, co mám (jen příklad) a máš systém se špičkovým výkonem 24 kW. Prakticky každý den v létě sklidím 1-1.5 kWh, v oblasti Středomoří či Perského zálivu by to zřejmě bylo víc. Takže bys z toho získal 100-150 kWh každý den, během letní sezóny. Dost ma to, abys nemusel pouštět diesel. Např. na udržování stálé pozice (aby ponorku neunášely mořské proudy a vítr)

    Co se objemu týče.. chce to inženýrskej důvtip. Trochu jako plachty na placetnicích. Panel je tlustej asi 3mm. Není důvod, aby složená konstrukce zabírala víc, jak cca 6 m^3... když to jde v kosmu...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: fajn, moje 240W solární panely váží 4 kg. Vyhraď tunu na rozkládací konstrukci a 400 kg na panely toho typu, co mám (jen příklad) a máš systém se špičkovým výkonem 24 kW. Prakticky každý den v létě sklidím 1-1.5 kWh, v oblasti Středomoří či Perského zálivu by to zřejmě bylo víc. Takže bys z toho získal 100-150 kWh každý den, během letní sezóny. Dost ma to, abys nemusel pouštět diesel. Např. na udržování stálé pozice (aby ponorku neunášely mořské proudy a vítr)

    Co se objemu týče.. chce to inženýrskej důvtip. Trochu jako plachty na placetnicích. Panel je tlustej asi 3mm. Není důvod, aby složená konstrukce zabírala víc, jak cca 6 m^2... když to jde v kosmu...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: fakn, moje 240W solární panely váží 4 kg. Vyhraď tunu na rozkládací konstrukci a 400 kg na panely toho typu, co mám (jen příklad) a máš systém se špičkovým výkonem 24 kW. Prakticky každý den v létě sklidím 1-1.5 kWh, v oblasti Středomoří či Perského zálivu by to zřejmě bylo víc. Takže bys z toho získal 100-150 kWh každý den, během letní sezóny. Dost ma to, abys nemusel pouštět diesel. Např. na udržování stálé pozice (aby ponorku neunášely mořské proudy a vítr)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: naložíš prostě o torpédo míň. - a idiocie pokracuje. Mk48 torpedo vazi asi jeden a pul tuny. Jak velkou plochu bude mit skladaci solarni panel schopnej pouziti na mori o vaze jeden a pul tuny? Kolik energie bude schopnej dodat? Plus samozrejme dalsi problem (kterej opakujes znovu a znovu v ruznych kontextech), jeden a pul tuny torpeda je mnohem, mnohem mensi objem nez jeden a pul tuny skladaich solarnich panelu. Co ty na to? Nebo to budes zase ignorovat tak jako vsechny ty ostatni problemy, co jsme ti tady napsali?

    A btw: nemeckej type 212 veze jenom 13 torped. Takze tvoje "proste nalozis o torpedo min" znamena snizeni palebny kapacity o osm procent. Kvuli cemu? Mozna usetreni trocha zasobovani v dobe miru a kdovi jestli vubec? To urcite kazdej kapitan uvita... 8))

    Místo toho to tu zabrali lidi, co mě prostě nemaj rádi. - v prvni rade to zabrali lidi, kteri ti vysvetluji, jaky pitomosti hlasas. A nejvtipnejsi je divat se, jak k zaveru "Jezis, XChaos je fakt idiot" postupne dochazi i lidi, co te nejdriv obhajovali a mysleli si, ze si delas srandu 8)))
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    ABDULAH: vid uz aby s tebou neco udelal
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ABDULAH: na nyxu máš spoustu různých Ústavů pro duševně vysmáté, kde se můžeš realizovat... tady to zasíráš prostě protože moderátor chrápe.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    lol tak se budeme bavit o picovinach a budeme se milovat ...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: naložíš prostě o torpédo míň..

    Pointa je, že ostrovní systémy, ke kterým stačí připojit fotovoltaiku, prostě už existují. Stejně jako můžeš solárníma panelama opatřit elektrokolo nebo obytnou dodávku, tak se prostě budou množit případy, kdy lidi zkombinují fotovoltaiku s ostrovníma systémama, který na to původně nebyly zamýšlený.

    A celkově o tomhle by měl být tenhle klub.. výměna zkušeností, tipy a triky. Místo toho to tu zabrali lidi, co mě prostě nemaj rádi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam