• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Jinak dobrá ironie, že vítr se po deseti dnech změnil z východního na západní... v den, kdy se cesta stočila o 90 stupňů na jih. A viděl jsem dnes z dálky 1 km požár asi-kamionu asi-po havárii
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: důchodkyni je blbě a ráda by hotel, ježe tenhle přehlídla, chudák.

    Já si dal sprchu a 2 plechovky piva a je mi docela dobře... a v baterce zbyde na ráno na sedmou.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    JIMIQ: Solarni kapsky slapaci ponorky, ne, woe....
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    hele, ty dva lidi co pluli přes Kapské moře... to je dovolený?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LINKOS: Nj, zda se, ze francouzska duchodkyne je zase v pohybu, zatim XChaos tady musi z donuceni debatovat s nama a prohravat tak SunTrip. Chudak 8(
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    s vama to je fakt v prdeli,to nemuze jen drzet hubu a cist skvele xchaosovy solarni napady? A navic mu to jeste ublizuje,protoze je sam atd...
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    XCHAOS: mě připadá že co se týče solárních ponorek redguy naprosto vyvrátil jakýkoliv tvůj argument. Debata o obecném použití solárů v armádě nebyla a nikdo to nerozporoval.


    ANDY_WARHOL: já jsem se třeba dozvěděl, že torpédo váží 1,5 tuny, to jsem předtím nevěděl a je to zajímavá informace
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: v Rusku když pršelo, jsem vypil za den tak půl litru, a ten mi bohatě napršel do ešusu :) Zkus jiný argument. - nepotrebuju. Pred tim pul rokem jsi placal jsi pitomost a sam jsi ji neopatrne vyvratil. Jak rikam, dalsi vec ve ktery jsem mel pravdu. Sam jsi to napsal, ted uz se z toho nevylzes. Mel sis davat pozor, co pises 8)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: v Rusku když pršelo, jsem vypil za den tak půl litru, a ten mi bohatě napršel do ešusu :) Zkus jiný argument...

    Co takhle rozlišovat "je vedro, ale nemusím šlalat a v pohodě dojedu k dalšímu kiosku u silnice" vs. "je vedro, pod mrakem, šlapu jak o život a stejně nikam nedojedu?"
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Já žádnou solární ponorku stavět neplánuju, ani to nepropaguju. - no urcite, to jsme si vsimli, jak to "nepropagujes".

    dost potvrzujou můj základní předpoklad, že armády mají o energetickou autonomii tradičně velký zájem a o obnovitelné zdroje se dost zajímají. - njn. Akorat teda skoda, ze s timhle "zakladnim predpokladem" nikdo nepolemizoval. Ale chapu, kdyz ses ztrapnil se solarni ponorkou, je potreba najit aspon neco, v cem se nepletes. Co treba "1+1=2"? To je podobne zasadni zjistneni 8)))
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: a posledních 24h od předchozího motorestu jsem spotřeboval asi 6 l - hmmmm. hmmmmmmmmm. Pockej, co ze jsi to rikal v nasi debate o tom, kolik je potreba vypit vody? Moment, najdu si to ... aha, tady: "3l za den je akorát a pokud to nestačí, člověk by měl spíš zvolnit, než do sebe mordovat další vodu." Takze [✔] Dalsi vec, ve ktery mel ten hnusnej troll Redguy pravdu 8))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JIMIQ: jenže ty nejsi arbitr, co je debilita a co ne, a REDGUY už vůbec ne. Já žádnou solární ponorku stavět neplánuju, ani to nepropaguju. Ale 3 odkazy co jsem sem dal dost potvrzujou můj základní předpoklad, že armády mají o energetickou autonomii tradičně velký zájem a o obnovitelné zdroje se dost zajímají...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANDY_WARHOL: takhle... tady ve stepi se to dá. Není to rovina, je to neustále mírně do kopce nebo z kopce. Vezu s sebou konzervativně kolem 10l vody... kiosky/motely jsou tady od sebe asi 120 km (jinde v Rusku tak 30 a v KZ tak 50 km) a za posledních 24h od předchozího motorestu jsem spotřeboval asi 6 l, tak to podle mě není zbytečný.

    Ovšem bez elektřiny ty úseky do kopce jedu tak 10-15 km/h... tak jsem dnes šetřil elektřinu jem ma dokopce a jinak se snažil šlapat, ale i tak mám bez elektřiny dost.

    Pozítří má být konečně počasí na solární kola a severní vítr.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JIMIQ: me je jedno co pise ten rudej ratlik. ja tu chci cist diskuzi na urovni a ne nejaky nafani. copak je to tak tezky pochopit ? k cemu je podle tebe dobry, ze se tu budete furt dohadovat s chaosem ? me to jako zajimava odborna diskuze nepride ani trochu.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    ANDY_WARHOL: já nemám pocit, že se chovám jako puberťák. Imho tady žádná hranice překročená nebyla a holt když Xchaos napíše debilinu, tak mu Redguy napíše, že napsal debilinu... to je imho normální
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    chapu to dobre ze 7w na m2 pod vodou je vyhra?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: já budu pokračovat dalšími příklady nasazení obnovitelných zdrojů v armádě - rozumim. Protoze sice vubec nesouvisi s tvym blabolem o solarnich ponorkach, ale protoze hrozne moc potrebujes zamaskovat jaka pitomost to byla, tak se ti hodi uplne cokoliv. Jo, to dava smysl a myslim, ze to lze chapat jako priznani, ze ti to konecne doslo 8)))
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    XCHAOS: a on tu někdo odporuje tomu, že by měla armáda používat solární energii? To jsem tady nečetl.

    Samozřejmě že používání FV panelů v Iráku místo dieselovej generátorů (částečně, protože baterie stále pokulhávají) na místech, kde je třeba velitelský štáb (a o kterém se ví, že se nejbližší 2 roky hýbat nebude) je správné a logické. Ale furt to nepotvrzuje potřebu někoho stavět solární ponorku
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JIMIQ: ja mam jine reseni, co kdybyste se zacali chovat jako normalni lide a ne banda pubertaku ?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Solar panels that work underwater | News | Eco-Business | Asia Pacific
    http://www.eco-business.com/news/solar-panels-that-work-underwater/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam