• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    rozbalit záhlaví
    CUKI
    CUKI --- ---
    JAZZZ: ??? čím bys to chtěl lepit???
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    CUKI: nebylo by lepsi ty drzaky na strechu proste prilepit? me by bylo lito do ni delat diry
    CUKI
    CUKI --- ---
    Trochu OT diskuse posledních dnů.
    Potřebuju na vlnitou plechovou krytinu se sklonem 22° umístit 3 panely na výšku s výsledným sklonem ideálně kolem 45-50°

    Hledám ideální a levný způsob uchycení. Původně jsem přemýšlel, že by to na střeše pouze leželo (zaháknuté za hřeben) Ale vichřice by s tím mohla při tomto sklonu dost zamávat. Tedy chtě nechtě budu muset střechu perforovat. Svařil bych nosné trojúhelníky z jeklu které bych na té délce cca 2m uchytil na krajích a uprostřed, tak aby vrutošroub šel přímo skrze latě a kontralatě do vazníku. Tedy dost dlouhý a zároveň dost úzký aby šel vodotěsně zakrýt těsnící matkou.
    Nicméně chytat to můžu pouze latí protože bych se do spoje nikdy netrefil a nebo do kontralatí a vazníku, ale ne v místě kde jej křižuje lať a tam by byl zase problém s mezerou mezi krytinou a kontralatí. Tedy velký střih a namáhání místa ve větru. Navíc bych to nemohl pořádně utáhnout...

    Nemá s tím někdo nějakou zkušenost?
    RSZ
    RSZ --- ---
    XCHAOS: já sem občas kouknu co se děje novýho, prokoušu se sračkama od redguye a ta cesta mi přišla super bez ohledu na oficiální výsledek. Pro mě je slušej výsledek ta ujetá trasa. A pokud to bylo na vlastním kole tak za mě respekt, bez ohledu na konstrukční vady:) takže s tím "vy" bacha
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: na koho svádím neúspěch? Pravda - jednou jsem zmínil krupobití... "Jednou"? LOL 8))) No a pak tady mame vymlouvami se, ze misto prace a jezdeni se musis hadat s trollama. A uz jsi zapomel, jak jsi zpozdeni a vahovej fail ramu svadel na svarece? Kazdopadne se moc tesim na nejaky tvoje hodnoceni SunTripu. Jak moc uprimnej budes 8))

    A takže tobě celou dobu jde jen o to, abys mohl radit? - nic takoveho jsem nerekl. Hypoxie? Nebo proste zase mlzis a snazis se odvest rec pryc od nepohodlneho tematu?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: na koho svádím neúspěch? Pravda - jednou jsem zmínil krupobití...

    A takže tobě celou dobu jde jen o to, abys mohl radit?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: No a ted jeste abys z tohohle failu vyvodil nejaky pouceni ohlede svejch vlastnich schopnosti (resp. jejich absence) a v budoucnu mit machroval jak to vsem natres a vic se ucil a nechal si poradit. Ale obavam se, ze to bych chtel moc, ze brzo se zase zresetujes a zacnes neuspech svadet na vsechny okolo, jen ne sebe 8))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: to je pravda. Pořád si myslím, že by solární kolo mělo vážit 35 kg. Že to není jednoduchý dosáhnout je jiná věc.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Za prve, strategie "Ocekavam, ze vyhraju proto, ze ostatni odpadnou" je dost idiotska. A hlavne, za druhe, psal jsi i konkretni parametry, kterych tvoje kolo dosahne. Rychlost, hmotnost a tak dale, cisla, ktery kdybys dodrzel, tak jsi na prvnich mistech. A samozrejme, na tyhle parametry jsi ani zdaleka nedosahl. Za me tvuj hlavni fail neni "dojel posledni/nedojel", ale "ani zdaleka se nepriblizil puvodne deklarovanym parametrum", protoze to jednoznacne dokazuje to, co o tvych konstrukterskych schopnostech rikam uz radu let.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: trochu složitější... čekal jsem popravdě, že na delší trase odpadnou účastníci s velkým podílem nasazení lidské síly. A např. Bernard dal Suntrip 2015 za asi 22 (?) dní, 6600 km, to byl prostě úlet, ten jeho průměr. Raf měl letos průměr 270 za den. Moje kolo by na tohle potřebovalo 9h jízdy a asi 2200 Wh. Ve skutečnosti vydržím jet 8h a k dispozici mám cca 1200 Wh, nominálně 380 Wh panely ale měly dár 2000 Wh.

    Na denní průměr cca 240 km jsem tentokrát měl šanci se dostat, chtělo to víc času na odladění střechy...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Já jen tvrdím, že když už se člověk hlásí do soutěže, obvykle přemýšlí jaj vyhrát - jen tak pro kontrolu: "premyslet jak vyhrat" a "ohlasovat, ze vyhraju", to jsou pro tebe dve ruzne veci, nebo jedno a to same? Abysme si rozumeli 8)))

    Jinak kecy o geniálním vynálezci tu máte jen vy - no urcite. Kdyz tady pravidelne vyhlasujes svoje "vize" s parametrama daleko pred tim, co v soucasny dobe existuje, tak tak vubec, ale vubec neznamena, ze se povazujes za genialniho vynalezce 8))) "Dokazu ubehnout stovku za 5 sekund". "Rikas o sobe, ze jsi nejrychlejsi bezec na svete" "Neeeee, nic takoveho nerikam" 8)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LINKOS: budu muset vyhrát příště :)

    Fakt je, že jsem získal dost zkušeností, kolo bylo málo otestovaný...

    Jinak kecy o geniálním vynálezci tu máte jen vy. Já jen tvrdím, že když už se člověk hlásí do soutěže, obvykle přemýšlí jaj vyhrát...
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    REDGUY: to je ale roztomilé, jak ti páníčkova přízeň dělá radost :) že bych si také založil trollí chov? ještě si nejsem jistý, jestli bych je krmil technikou, gramatikou, nebo politikou ... každopádně "trolling is a art" :)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    REDGUY: myslis takovej ten trapas kdy se na netu ohanis jak zavod vyhrajes protoze jsi genialni vynalezce a najednou jsi rad,ze jsi ho dojel?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: At uz pod nebo pres, vsichni jsme moc zvedavi, jestli aspon stihnes dorazit do cile v casovym limitu 8)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: ale houby, kromě nečekaně mrazuvzdorných komárů v 3300m, před kterýma mě naštěstí zachránil stan, je to tu nirvána solárních kol, viz dnešní posun. Stoupal jsem 2 dny, s noclehem v cca 2100m a po prvním sedle s dalším noclehem v 2800m a vůbec necítím žádné problémy (když jsem v Almaty vyběhl z asi 1500 do 3300, tak jsem tam málem omdléval... to bylo moc rychlý...).

    Nejvejš budu zejtra, v 3800m. Ale pro kolo ty mírný svážnice vůbec nejsou problém.. problém jsou jen mraky a protivítr (a obojí se mi dnes vyhlo). Mám tu daleko lepší spotřebu, než v placatý kazašský stepi (kterâ BTW není taky tak docela placatá...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: tak např. mi nezbejvá "něco pod 3000", ale spíš "něco přes" . Z Xianu je to 2000, jiná trasa nedává smysl (jestli si dáte práci něco navrhnout... zřejmě bych v pohodě dosáhl Chengdu, ale co pak?)

    Do Xiningu to snad mám pod 500, Lanzhou 700 a furt z kopce, hmm. Lanzhou-Xian je určitě přes 300. Dnů zbývá 18. Poslední etapu všichni hlásej deštivou, pod stromama, 500 Wh za den max. Moje nejlepší spotřeba na rovině je 5 Wh/km, když fakt makám....
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Ignorovani otazek, ne diskutujicich. Krapet rozdil. Porad jsi v horach? Hypoxie se zacina projevovat 8))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: vždyť ale sám píšeš, že neustálý ignorování je můj klasickej režim. To je přitakání, tomu co tvrdím i já. Ignoruju vâs dost zvysoka...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JAZZZ: přesněji, sedla byla 3650, 3700 a 3720. Snad jen do toho prvního vedlo něco připomínajícího horskou silnici se serpentinama. Do dalších se jelo v podstatě po rovině, pokud chvíli bylo stoupání 6%, tak to bylo moc. Oni tady ty silnice stavěj především pro přetížený náklaďáky...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: tebe samozřejmě dost ignoruju Hele, vis, ze kdyz do policka "Prispevky od" napises "XChaos" a do "Obsahujici text" das "Redguy", tak se jasne ukaze, jako jako obvykle docela dost kecas? Coz je extra trapas v kontextu aktualniho tematu 8))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam