• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    CUKI: pokud ten lepeny spoj bude mit rozumne velkou plochu, tak by to byla ta posledni vec, ktera ti tam v pripade vichrice selze :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    RSZ: Tak mi pošli tu která to tvrdí. Ono je něco jiného když potřebuješ maximální zisk který solární baroni dodají do sítě a něco jiného je aby jsi zajistil v průběhu roku co nejlepší zisk i v tom nejhorším období... V létě budu mít přebytky že nebudu vědět co s tím, ale v zimě? při zimním slunovratu je slunce pouze 14°nad obzorem... A já to navíc nemohu směřovat na jih, ale jen na jihozápad.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    optimalny sklon je podla mna tak 30-35 stupnov, kdesi som narazil aj na taku kalkulacku kde sa zadaju parametre jako gps suradnice, sklon a plocha strechy a na zaklade toho to pocitalo celkovu produkciu
    CUKI
    CUKI --- ---
    DZODZO: Ty ztráty v tomto případě budou značné, ale ano Bude to nakonec určitě nějaký kommpromys, ale po pravdě, že bych to přilepil natvrdo mamutem k plechu se mi nezdá ani tam moc bezpečné...
    RSZ
    RSZ --- ---
    CUKI: jak jsi přišel na 50°?
    CUKI: tabulka závislosti sklon panelu/účinnost
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    a nebude lacnejsie nejaky ten panel navyse pridat na vykrytie strat zo sklonu? nevyjde to lacnejsie nez laborovat s naklananim a s neistym vysledkom?
    CUKI
    CUKI --- ---
    RSZ: která tabulka účinnosti, to tvrdí?
    CUKI
    CUKI --- ---
    DZODZO: protože jde o ostrovní systém na celoroční provoz s odklonem na JZ. A střecha má jen 22°sklon... Ideální by bylo kolem 50°, tedy dalších 30° přidat.
    RSZ
    RSZ --- ---
    CUKI: dává smysl to naklánět na 45-50°? tabulka účinnosti říká že ne....
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    preco chces tie panely este davat na nejake konzoly aby boli viac naklonene? to som nikde nevidel aby sa na sikmu strechu davali panely este viac nasikmo :D
    CUKI
    CUKI --- ---
    JAZZZ: Mamuta znám a používám i lepší klony, ale Představ si tu energii, kterou by to lepidlo muselo dokázat při vichřici pohltit... Budou tam 3 panely tedy asi 240x 90cm s odklonem od 22° střechy minimálně stejně tak..
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    CUKI: tohle drzi fest a lepi kov-kov
    MAMUT GLUE High Tack Den Braven CZ | Den Braven CZ
    https://www.denbraven.cz/produkt/mamut-glue-high-tack/
    CUKI
    CUKI --- ---
    JAZZZ: ??? čím bys to chtěl lepit???
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    CUKI: nebylo by lepsi ty drzaky na strechu proste prilepit? me by bylo lito do ni delat diry
    CUKI
    CUKI --- ---
    Trochu OT diskuse posledních dnů.
    Potřebuju na vlnitou plechovou krytinu se sklonem 22° umístit 3 panely na výšku s výsledným sklonem ideálně kolem 45-50°

    Hledám ideální a levný způsob uchycení. Původně jsem přemýšlel, že by to na střeše pouze leželo (zaháknuté za hřeben) Ale vichřice by s tím mohla při tomto sklonu dost zamávat. Tedy chtě nechtě budu muset střechu perforovat. Svařil bych nosné trojúhelníky z jeklu které bych na té délce cca 2m uchytil na krajích a uprostřed, tak aby vrutošroub šel přímo skrze latě a kontralatě do vazníku. Tedy dost dlouhý a zároveň dost úzký aby šel vodotěsně zakrýt těsnící matkou.
    Nicméně chytat to můžu pouze latí protože bych se do spoje nikdy netrefil a nebo do kontralatí a vazníku, ale ne v místě kde jej křižuje lať a tam by byl zase problém s mezerou mezi krytinou a kontralatí. Tedy velký střih a namáhání místa ve větru. Navíc bych to nemohl pořádně utáhnout...

    Nemá s tím někdo nějakou zkušenost?
    RSZ
    RSZ --- ---
    XCHAOS: já sem občas kouknu co se děje novýho, prokoušu se sračkama od redguye a ta cesta mi přišla super bez ohledu na oficiální výsledek. Pro mě je slušej výsledek ta ujetá trasa. A pokud to bylo na vlastním kole tak za mě respekt, bez ohledu na konstrukční vady:) takže s tím "vy" bacha
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: na koho svádím neúspěch? Pravda - jednou jsem zmínil krupobití... "Jednou"? LOL 8))) No a pak tady mame vymlouvami se, ze misto prace a jezdeni se musis hadat s trollama. A uz jsi zapomel, jak jsi zpozdeni a vahovej fail ramu svadel na svarece? Kazdopadne se moc tesim na nejaky tvoje hodnoceni SunTripu. Jak moc uprimnej budes 8))

    A takže tobě celou dobu jde jen o to, abys mohl radit? - nic takoveho jsem nerekl. Hypoxie? Nebo proste zase mlzis a snazis se odvest rec pryc od nepohodlneho tematu?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: na koho svádím neúspěch? Pravda - jednou jsem zmínil krupobití...

    A takže tobě celou dobu jde jen o to, abys mohl radit?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: No a ted jeste abys z tohohle failu vyvodil nejaky pouceni ohlede svejch vlastnich schopnosti (resp. jejich absence) a v budoucnu mit machroval jak to vsem natres a vic se ucil a nechal si poradit. Ale obavam se, ze to bych chtel moc, ze brzo se zase zresetujes a zacnes neuspech svadet na vsechny okolo, jen ne sebe 8))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: to je pravda. Pořád si myslím, že by solární kolo mělo vážit 35 kg. Že to není jednoduchý dosáhnout je jiná věc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam