• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    rozbalit záhlaví
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: liší se to tak moc od situace, kdy výrostci dávají na koleje kamení? - hele, zkus si pokus: hod kamenem na solarni panel a na ocelovou kolejnici. Schvalne jestli v tom bude nejakej rozdil 8)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DZODZO: liší se to tak moc od situace, kdy výrostci dávají na koleje kamení?

    jinak třeba vysokorychlostní železnici už bývají běžně obehnané plotem (v Číně pak plotem s min. ostnatým, optimálně žiletkovým drátem - jako ostatně v totalitním státě všechno...)
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    CUKI: ...presne tak, spotrebujem veskeru energiu, ktoru zo slunka dostanem ;oD
    CUKI
    CUKI --- ---
    CYBERHIPPY: Čili stále využíváš veškerý příkon ze solárů? Tedy vždy uživíš 1,6kW? To je solidní...
    Jinak 2500 za 160Wp panel není nic moc.
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    CUKI: ...bezi z toho non-stop vzduchotechnika, osvetlenie, datova siet a pocitace v baraku ...ked neni dost slunka, tak to automaticky prepinam na rozvod 230V.... tak nam to setri energiu ;oD este sa na strechu vlezu dalsie dva panely... tak to bude mat nakoniec 10x 160W ...v i4wifi maju teraz, po sezone tieto panely za 2500Kc/ks ...no, neber to ;oD
    CUKI
    CUKI --- ---
    CYBERHIPPY: A k čemu tu energii používáš?
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    ABDULAH: vsak tam bude jazdit ten solarny vlak s kartacmi co ich bude cistit :) horsie to bude ked sa nejaki mladistvi vyrastkovia rozhodnu, ze sa tie solary daju dobre rozmlatit kamenmi
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    jakou zivotnost budou mit solary v kolejisti???

    po roce je vsechno spinavy od castecek zeleza a rezaty. navic prach atd ... to je zase ta ekologie naruby???
    CYBERHIPPY
    CYBERHIPPY --- ---
    ...upgrade ...domaca mini-elektrarnicka 8x 160Wp je na streche ;oD

    REDGUY
    REDGUY --- ---
    ANDY_WARHOL: No uz to tady parkrat bylo, nikdy mu to nevydrzelo. Takze nejaka ta zavislost tam bude, jen otazka, na jaky strane. Nebo mozna jen chlapec chape, ze navzdory vsemu ode me prece jen dostava uzitecny rady 8)))
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    REDGUY: jestli si tě dá do double ignore, to bude teprve abstak. Po těch letech, to bude jak vysadit herak :)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: Halo pane kdy budou ty data? :-))) Zajima to vice lidi ... Dekuji ...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Zeptejte se prosim nekdo XChaose, jestli zverejni ty podrobny data z cesty. Dal si me do ignore 8( , coz je teda pozoruhodna shoda okolnosti, ze po mnoha letech vypraveni o tom, jak si me pestuje jako trolla, jak veri na svobodu slova a jak prede mnou vlastnim telem brani ostatni se rozhodl to udelat zrovna v okamziku, kdy prisel cas na hodnoceni ucasti v SunTripu 8)))
    Kazdopadne, hadam, ze ty data by zajimali nejen me, takze snad kdyz ho postouchnete nekdo jinej... 8)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    Halo, XChaosi, co ty podrobnejsi data? Zverejni je SunTrip? Nebo zverejnis aspon ty ty svoje?
    MINDA83
    MINDA83 --- ---
    Před 10 lety? To jsem ještě na nyxu nebyl, ale ty tvoje nesmysly kolem solární železnice si pamatuju. A jen tak mimochodem. Jakou průměrnou vzdálenost si denně ujel na Sun Tripu? Co si tak vybavím tak jsi před závodem chtěl jet denně přes 200 Km.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: pred 10 lety mi pulka nyxu vysvetlovala, ze je to nesmysl, takze kdo by to jen cekal - jo, uplne stejne jako ti pulka nyxui vysvetlovala, ze Solar Freaking Roadways jsou pitomost. A prekvapko, potom to co toho greentardi a bohuzel i vlada nalila x penez, tak se ukazalo, ze ta stredoskolska fyzika a ekonomie doopravdy fungujou a doopravdy je to pitomost. Kdo by to jen cekal 8))) Takze si pockame par let a uvidime, co vibrace, znecisteni mala plocha, spatnej sklon a dalsi udelaji u tohohle a jestlipak se nahodou neukaze, ze misto paleni penez v solarnich prazcich by se mnohem vic nevyplatilo pokrejt solarama strechy nadrazi a dep.

    A btw, "pred 10 lety"? Lol. Je legracni, jak se tvoje "ja to rikal" posunujou cim dal tim do minulosti 8))
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Já prostě nemusím nic dělat. Jen čas od času kouknu na displej regulátoru a vidím jak je baterka furt plná. Po sezoně ji akorát přestěhuju domu a to je vše. Na začátku sezóny panel akorát v čistím, jednou za sezónu to staci
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Nehledě na to, že já s ženou spíš kempujem v kempu na party, kde to bývá i horší. Tak i v normálním kempu to je v sezóně hlava na hlavě a návštěvníci se zrovna příkladně nechová. Ale to by chaos zřejmě netuší.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JAZZZ: no já sem myslel skutečně opilce obecně, na národnosti v případě, že ti někdo rozslapne solární panel moc nezáleží. Celkově sem narážel na Chabry argument chaose, že ten panel rozkládají jen tam kde kempuje a ne kde parkuji, což neindikuje, že by panel byl snad v bezpečí. Já bych něco tak krehkeho jen tak válet někde prostě nenechal. Střecha karavanu je to správne místo, kam to patri
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    ANDY_WARHOL: ja teda nejsem rasista, ale :) mama pracuje v nobl hotelu a indove a izraelci maji vsude povest tech nejhorsich hostu. alespon teda ti, co jezdi do takovych hotelu jsou vetsinou arogantni zamindrakovani snobove, ale kempu se to treba netyka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam