HALEXE: pozrel si si tu tabulku? pri 2,7kWp ano mame rocnu spotrebu lahko nad 2MWh preto je ten system tak navrhnuty, topim plynom a bateria je lifepo, tazko predpovedat ako sa bude chovat, este nie su na trhu tak dlho, vyrobca garantuje 6000 cyklov co je pri mojom cyklovani nech je to 300 rocne tak 20 rokov ale uvidime o kolko poklesne zdravie baterie po roku pouzivania, predpokladam, ze s vekom bude ta degradacia horsia ako sa bude postupne menit chemia elektrolytu, u tesla vozidiel sa ukazuje ze na stav nema prilis vplyv pocet najazdenych km ale skor vek baterie, ale to je limnco tak trochu ina chemia
ABDULAH: u mna nie je zaujem mat co najlacnejsiu elektriku, ale aspon nejakym sposobom sa podielat na zlepsovani zivotneho prostredia, nie som ziadny ekofasista, obcas akurat chodim vyzbierat odpadky vo vesnici, snazim sa minimalizovat produkovany odpad no a mimoine znizovat aj svoju uhlikovu stopu v ramci moznosti tak, aby som sa potom mohol pozriet do oci svojim detom az tu v roku 2050 budu povodne a vichrice na dennom poriadku a povedat im "sorry, aspon som sa snazil" ... alebo si myslis ze FVE za 300k je rozumna investicia co sa do 10 rokov zaplati? v noci budem auto nabijat nocnym prudom, lebo div sa svete ani tie atomovky sa nedaju na noc vypinat a teda prebytky hrnu do precerpavaciek, takto sa akurat pohrnu do bateriek v autach, uloziste ako uloziste
uz som to do par diskusii daval, ale neuskodi si to zopakovat, odporucam pozriet toto video pre pochopenie tej motivacie :)
The Third Industrial Revolution: A Radical New Sharing Economy
https://www.youtube.com/watch?v=QX3M8Ka9vUA