• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    E2E4: z hladiska celkovej produkcie je to predsa jedno, aj individualna instalacia posiela prebytky do DS pokial nemas ostrovny system
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JIMIQ: současné dotace na individuální fve, pokud jsme v solární špičce saturovani energii z velkých fve, způsobí snížení spotřeby energie z oze ve prospěch fosilních paliv.

    pokud nejsme saturovani solární energii ve špičce, vyplatí se více dotovat fve které dodávají do sítě.

    samozřejmě že i tak jsou dotace blbost, dotujeme řepku, solary a kdesi cosi a pořád jsme cíle snížení emisí na nulu nedosáhli. abychom toho dosáhli, musely by dotace tvořit většinu rozpočtu, a asi ani to by nepomohlo.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    JIMIQ: no nevyplatí ani z hlediska produkce oze, protože když svítí slunce je už solární energie z velkých solárních elektráren přebytek. (nebo brzo začne být).

    a z hlediska celkové produkce oze je individuální instalace mnohem méně efektivní, protože v rámci celé sítě se využije víc energie než v rámci jedné domácnosti.

    samozřejmě s dotací se vyplatí cokoliv na co je dotace - tak dotace typicky fungují, obohatí se její příjemce na úkor těch co to platí a jinak se nic nezmění. :)

    každopádně můj původní příspěvek byl o tom, že každá solární kWh se vyplati je nesmysl, což doufám že už můžeme považovat za vyvrácené ..
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JIMIQ: mluvim o tom kde bejvam a agro tam neni ... viz parcela ze zhore ...
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    ABDULAH: agrofert ma svoje pole, nemusi so ho pronajimat. Vlastni nejvetsi plochu orne pudy v Cesku
    HALEXE
    HALEXE --- ---
    ABDULAH: Kdyby to byla jediná státem podporovaná zlodějna, tak by se to ještě dalo schroupnout
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JIMIQ: budu se opakovat tady co jsem se ptal nevim o nikom kdo by pronajimal pole agrofertu ... jzd litomysl podle slov mistniho zamestnance cpe repku jen kvuli lenosti ... snadneji vydelany prachy - bohuzel znicena spodni voda atd nezajem - udelame vodovod - za vodu budete platit 3x tolik ale pohoda - repka jede dal ...

    uplnej zakaz vseho a pokud udelaji skody tak zaplatit plnou nahradu atd ... stat je moc benevolentni ... verejne se ta zlodejina podporuje ...
    HALEXE
    HALEXE --- ---
    Prej "bývalá" (!)
    Babišova skupina.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    ABDULAH: protoze veskerou poptavku nasti babis ktery na to uz ma know how
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JIMIQ: proc nekde pestuji jine plodiny nez repku a take vydelaji? k trutnovu jezdime kupovat cibuli cesnek brambory atd ... ale nikde tam repku moc neuvidis ... ani bioplynku a hnuj jde do pole ...
    dotace - pokud to neznamena zdrazeni vystupu ci hnus proti prirode prosim ...
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Mne by uloziste jaderneho odpadu taky nevadilo, protoze na stineni staci tusim 5m vody
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    XCHAOS: kdyz mi nad tim postavi barak klidne tam budu bydlet ... to same plati pro jaderku at mi ji postavi klidne za barakem ...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    JIMIQ: já navrhuju super otázku pro referendum: má radši prase chcípnout vám, nebo sousedovi? (pointa ale je, že soused hlasuje taky :-). chci říct, referendum o uložení jadernýho odpadu bude zajímavý, jednou.

    ale zase respekt Thajwancům, že vůbec jako snad jedinej východoasijskej národ mají nějaký referenda...
    HALEXE
    HALEXE --- ---
    Dotace jsou prostě zlo, i když se tváří, že přinášejí dobro.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    No dobre, ale to je trochu mimo rozsah nasi debaty. Dane jsou legalizovana kradez. Ale 90%+ lidi nejake dane a nejake sluzby chce, jinak by strana svobodnych dosahovala jine vysledky nez ma. A tim padem se muzeme akorat bavit ktere dane a dotace jeste jo a ktere uz ne. Mne treba zrovna ty nynejsi na FVE prijdou v poradku ale repku bych nevynucoval. 60 000 na jednu FVE (tu nejmensi) se vyrovna dotovane repce pri mnozstvi 100 000 elektraren rocne. Imho se instaluji max jednotky tisic
    HALEXE
    HALEXE --- ---
    JIMIQ: Jasně, že je to špatně. Odpověděl sis dobře. Stát neovládá umění, jak vystačit s penězi, které jsme mu odevzdali.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Polovina spotrebni dane z pohonnych hmot se ztrati v rozpoctu (defakto tohle mnozstvi jde na dotace pro vlaky), to je taky spatne? (Ano, je :D )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam