• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    rozbalit záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    HALEXE: zobecnuješ příliš. je to fakt hodně zúženej, spíš bych řekl paranoidní, pohled. to, že je něco ve slevě samo nemusí mít důvod fiktivní ceny. navrhuju se přestěhvoat někam na střední východ a pekně si o původních cenách posmlouvat, abys věděl, co je to sleva.
    nicméně u slevy musí být vždy původní cena uvedena.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    HALEXE: no vždyť tady to není jinak :D DZODZO taky platil na ty povolenky, když ne v ceně elektřiny, tak v nižším zisku ČEZu, kterej je ze 70% náš a čím má nižší zisk, tím vyšší musí být daně, nebo jsou nižší jiné benefity od státu. Prostě taky je to spojená nádoba
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    HALEXE: jj PS4 v alze :-DDD XBOX na ALZE minuly rok ... hehe
    HALEXE
    HALEXE --- ---
    JIMIQ: Kupuju ve slevě, každej kupuje ve slevě, ale v marketu je to o tom, že ta sleva je vždycky fiktivní. Nejdřív tě okradli a pak ti jako dají slevu. Jde o to, že je této vlastnosti zneužíváno.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    ten blbý pocit, když XCHAOS je z těch rozumnějších :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HALEXE:
    HALEXE: mno, mohl bych to zahrát do outu nějak hodně jednoduše - třeba skrz fakt, že lithium se nespotřebovává, je recyklovatelné a tady srovnávat jeho vytěžení s masivním pálením hnědého uhlí je nesmysl (srovnej jen vedle sebe množství lithia, resp. horniny ze které je získáváno, v jednom elektromobilu, i kdyby se po skončení životnosti zahodil a nerecykloval - a vedle množství ropy, která je potřeba výrobu benzínu či nafty během doby jeho životnosti... s tím, že nerzrecykluje se samozřejmě nic, jde o nevratný konzum... ok H20 možná naprší z nebe a z CO2 maximálně jednou někde vyroste strom, když se hóódně zvýší tempo zalesňování, což není až tak triviální, protože ne všude se na to hodí klima, aby se les udržel...)

    Zkrátka, vytáhnout oproti dotacím do OZE Most, Lužici .. a nebo desítky let státních (vojenských) investic do jaderných programů, to je jedině fér.

    Pokud by někdo chtěl OZE dotovat i v případě, že by byly jedinými zdroji energie, tak by to samozřejmě už smysl nedávalo. Smyslem dotací je dosáhnout stavu, kdy elektřina z OZE bude levnější, než z uhlí. Toho lze v určitý moment dosáhnout zdražením těžby uhlí (mimochodem - lithium by se ze země do oběhu určitě taky nemělo pustit pod cenou... to je ale na druhou stranu něco jiného, než když třeba výrobci konvenčních aut těžbu budou účelově blokovat....)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    pro malý odběry je D01 výhodnější, protože máš menší paušál, ale víc za kWh
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    https://www.porovnej24.cz/caste-dotazy/elektrina/jaky-je-rozdil-mezi-sazbou-d01d-a-d02d mam do1D jen ta pro doplneni proc platim vic za dodani ...
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    ocenil bych kdyby proti strana argumentovala slušně a k věci. Díky :-) snažím se všechna svá tvrzení doložit vždy odkazem, když se spletu, tak to přiznám.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    no ty vole
    HALEXE
    HALEXE --- ---
    JIMIQ: Já jsem volil Okamuru a vysvětlím vám proč. Nesnáším ty politiky všechny ! Tak, jak tam stojí a leží. A všichni deklarovali, jakej je Okamura nácek a že s ním nikdy a to se mi líbilo. Chápete ?! PÍSEK NA HŘÍDELI !!! Krásná představa :)
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    muze mi nekdo rict proc jsem dostal pozvanku mezi inteligenci tehle republiky? Pry nyx forum plne vzdelanych lidi atd ... ale krome par jedincu je to tady samej egocentrickej kokot ...

    Ale hledat a psat sracky umej to se jim musi nechat :-D Jasne jako u soudu - to ze nekoho obvinis jde bez dukazu :-D ale na popreni je potreba dukazy :-D LOL

    VOLIM BABISE :-D I kdyz jsem volik komouse :-D nebo piraty? nebo CSSSD? :-D
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    HALEXE: ty nekupuješ ve slevě a nechceš věci zadarmo? Já jo, jsem normální oportunistický člověk.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    JAZZZ: "už víme koho volíš"
    ABDULAH: "a koho mám volit?"

    tak přímo si to nenapsal, ale takys to nepopřel :-)
    HALEXE
    HALEXE --- ---
    JIMIQ: Já jsem neříkal, že ho podporuješ. Jen jsem tě varoval před tím, abys ho svou rétorikou nepřipomínal. Hele, já tě nechci srát ! Chováš se jako všichni ostatní. Hele, sleva ! Hele, zadarmo ! Jdeme do toho ! Zadarmo i žloutenku. O tom lidi jsou a ti, co tohle všechno vymýšlí, s tímto důležitým parametrem kalkulují. Když chceš něco prosadit, tak nic nevysvětluj, nic neanalyzuj - na to lidi serou. Dej nějaké slevy, tu a onde něco "zadarmo" (!), a dostaneš tu "pakáž" tam, kam budeš chtít.
    ABDULAH
    ABDULAH --- ---
    JIMIQ: tak je to kokot :-D a prej ze brouk pytlik ... no jo ja vim - volim babise :-DDD Jasne :-DDD Jo to znam z prace jednou neco reknes ze to udelal dobre a je to vsechno :-D
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    JIMIQ: co mas proti babisovi? Vsak jen legitimne cerpa legitimni dotace ne?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    mimochodem, ABDULAH se tady minule podřekl, že volí Babiše, tak si to s ním vyřiď :D
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    HALEXE: já s tím ale udělat nic nemůžu a DZODZO by byl hloupej kdyby tu dotaci nevyužil. Taky bych neodmítl slevu na věc, kterou chci, to bych byl fakt na hlavu.

    A Babiše taky nesnáším, nikdy jsem ho nevolil, nepodporoval a byl bych nejradši kdyby byl pryč...
    HALEXE
    HALEXE --- ---
    JIMIQ: Nebuď jako Babiš, prosím. Ten taky nahlas nadával na EK, jak kvůli nim budou chudáci našinci platit více za energie, ale jeho ministr ŽP má dost pravomocí s tím něco udělat. Ale proč by to dělali. Oba se třesou na vejvar. Ale ovčanům se musí ukázat pěkná tvář. Hajzlové !
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    JIMIQ: naky takovy pindy jsem cekal;) Legitimni zlodejina je ok, vsichni cisti jak padly snih, solarni tunylek to samy...
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    SHINIGAMI: stěžuj si u evropské komise a ne u lidí co využívají legitimní dotace schválené vládou a parlamentem ČR
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    JIMIQ: z tech povolenek, kvuli kterym se ma pristi rok zdrazovat elektrina?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam