SHINIGAMI: pruser je ze po takovym peknym otepleni muze byt pekna doba ledova ...
Osobne po tom co jsem delal u zememericu a povodnovych staveb jsem zastancem tohoto ... vse co jde zalesnit ... pokud si nekdo chce stavet fabriku tak at si zboura ty rujny stare a ne ze vykaci les nebo na zemedelske pude postavi placek hektarovej a vodu svadi do potoka ... pekne vsechno co jde do vsakovacek ...
Uzakonil bych ze i u stavajicich velkych ploch se jaksi voda posle do vsakovacek - bez vyjimek ...
svetly asfalt take snizi teplotu - je krasne sledovat horky vzduch nad takovou fabrickou velikosti mensiho mesta - normalne ti jde maly mracek a najednou HUP a je o "par" metru vejs ... pak hup a splachne vsechno co tam je :-D takovych mist je po evrope strasne moc ...
Jiste mi nekdo tady vysvetli jak v nedalekem odlehlem kouktku pravidelne prselo atd nez se tam postavila velka prumyslova zona a najednou mraky se bud soupnou bokem a nebo se doslova rozdeli ... pritom nedaleko je stara prumyslova zona co si pozvolne chatra ... je dobre k necemu budu rad ...
Ajtakrajta prestat nicit destne pralesy atd ... atd atd atd ...
Nejvetsi paradox byl i v tom ze se stavela hraz jen proto ze tam zije nejaka sracka co je chranena a nesmi to zaplavit voda - a jak je mozne ze stovky let tam byla louka a nikomu nic nevadilo :-D
monokultura lesa je pruser - idealni nalet pekna smeska ...
A hlavne zacit veci resit ne cekat dva mesice na vyberove rizeni kde z jednoho napadeneho stromu je pulka lesa ... LOL
mozna se vysralinkat jeden rok na zbrojeni a obnovitelne zdroje a dat penizky na upravu krajiny pomuze mnohem vice nez vsechny tyhlety kraviny ... ale je to jen muj nazor cloveka co nic nevi ...