SHINIGAMI: ano, stejná většina lidí, která se bojí uprchlíků a volí Babiše a Zemana. ano, to znamená, že se to asi stane, ale to že se něco stane ještě neznamená, že to je dobře, a že by neměla existovat ucelená nabídka alternativ.
samozřejmě, že je to složitá otázka a hlavně lidi si to neumí představit. většina populace bydlí v nějaké energeticky neefektivní stavbě (ať už domek nebo nějaký činžák), dojíždí do práce, často autem, je závislá na Putinově plynu, chce víc dálnic (i když z toho budou akorát kontinuální dopravní zácpy jak v Německu) a nějak má pocit, že Putinova jaderná energie bude řešením téhle rovnice (plus čínská umělá inteligence, která na základě analýz pozorování silly walks kamerami určí, že je někdo uprchlík, nebo já nevím co všechno)
sorry, jako uznávám, že ucelené bezjaderné řešení bez radikálních změn životního stylu nejde nabídnout (a já nejsem navzdory svým experimentům na správné straně těchto změn, nejspíš). ale to, že něco chce "většina", pro mě fakt není argument.
Většina populace je ochotná kliknout na přílohu e-mailu, který vypadá jako faktura!!! (a to i lidi s VŠ vzděláním). Tohle pro mě fakt není argument... mimo svůj obor je většina lidí úplě blbých, naše civilizace dojede na příliš úzkou specializaci...