• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    rozbalit záhlaví
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    JIMIQ: zapoj se do politickyho procesy, dobra kravina:)

    JIMIQ: to by muselo byt co prerusovat:).
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Muzeme se ted prosim bavit o novinkach v solarni technice bez techhle nesnyslnych preruseni, ktere kazdeho akorat otravuji?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    SHINIGAMI: fajn, zapoj se do politickyho procesu, nebo jak pisu niz napis na vyssi mista. Ale tady to nema smysl a nezmenis to psanim na nyx
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    JIMIQ: neco obecne prospesneho? To ze bohatej bude mit jeste vic a chudej to zatahne je sice hrozne moderni, ale moc ne to nebere.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Naois svym evroposlancum, predsedovi evrokomise... at se zrusi povolenky nebo at se nemusi vynosy pouzivat na snizovani emisi
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    SHINIGAMI: no a co teda ma stat s tema penezma delat? Ty chces v klubu o solarni technice resit politiku evropske unie?
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    JIMIQ: proc by to nemel citit? Ja platim na povolenky a nekdo se na tom nazere a jeste me zdrazi elektrinu? Diky, nechci... Kdyz se to tak vyplati, at si to zaplati. Pokud se to nevyplati, at se to nedela, dokud se to nevyplati.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Ale jestli je potreba platit externality nebo ne je do jineho klubu. Tady to berme jako nemenny fakt
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Resp ze by nikdo nemel citit ze jsou dotace na fv nespravedlive. Na druhou stranu ty povolenky srovnavaj ruzne technologie placenim externalit. Imho jsou povolenky nutne a spravedlive. Dokonce by mely byt casem drazsi
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    SHINIGAMI: ja nerikam ze to neva ake ze s tim neda nic moc delat tak je dobre ty povolenky takhle pouzit. Co jinyho s nima ma vlada delat?
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    JIMIQ: Argumentujes tim, ze to neva, protoze povolenky a ne nase dane. Akorat ze ty povolenky jsou jen skryty zvyseny ceny, coz vyjde nastejno jak ty dane.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    SHINIGAMI: a nic nenadelas. Tak to proste je a rozhoduje o tom nekdo koho ani nevolis. Ja za to nemuzu.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    SHINIGAMI: ja rikal kde rostou povolenky? Jen jsem napsal jak to realne je. S tema povolenkama nic neudelas. Vyzaduje to unie a taktez vyzaduje aby se pouzili na snizeni emisi. Jedna z cest jsou solarni panely. Pouziva se ten vynos i na zatepleni a vymenu uhelnych kotlu za plynove
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    JIMIQ: protahujou se proto, ze politika a eko-lobby. Ale to je holt vyssi level, kde nejde o nejaka pozitiva ale o prachy. Pardon, o PRACHY.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    SHINIGAMI: rikal jsem ze mi jaderky nevadi, ale nevypada to ze by je nekdo chtel stavet, protahujou a prodrazujou se
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    JIMIQ: nejde o to jestli mel nebo nemel vejsku, jde o to, jestli ma sajna o tom, jak zijou ti, kterym vladne. U profi politiku to nehrozi. Od mamanku, ktery do 25 plati rodice a pak vylezou z vejsky s tim, ze "nestudoval sem abych delal rukama" taky ne.
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    JIMIQ: myslis ten tarif, kterym ostatni chudaci dotujou solarniky a kde vetsinu plati za prenos energie a vujde asi tak 5 vic nez silova energie?

    JIMIQ: a prachy na emisni povolenky rostou na stromech? Neplati je nahodou vyrobci vseho mozneho? A nepromitnou je do cen? A nezaplatime to pak vsichni v cenach zbozi? Hmm... No hlavne ze to nejsou dotace, ale povolenky, ze jo:)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Jinak by mne zajimalo ktery posledni cesky premier nemel vejsku, co pamatuju tak meli vsichni. Mozna Gottwald (premier 1946-1948)
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    JIMIQ: Vsechno vedet nemuze, ale to neznamena, ze by ten co rozhoduje nemel mit zkusenosti tech o kterych rozhoduje. Ale tak je jasny, ze aplikovat managorsky poucky na anonymni podrizeny je jednodussi, nez se s nima seznamit a kousek se projit v jejich botach.

    Energeticka navratnost, OK;) Tak to jsou pak jaderky vlastne super, energii na ten cement a ocel co spotrebuji vyrobi za chvili:).
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    JIMIQ: bez dotaci teda, s dotacema se to vyplati v Cesku vsem. A ty dotace jdou z emisnich povolenek ktere Cesko prodava Polsku a povolene maximum z vynosu jiz pouziva na prilepseni statniho rozpoctu (jenom opakuju kdyby nekdo zapomnel)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    JIMIQ: disclaimer: stresni fv se vyplati v pripade tarifu d02 i domacnostem v Cesku, ale nesmi se zapocitat tzv ztracene prilezitosti (tj brat si na to uver, nebo na to dat penize ktere by byly investovane vic nez bezny sporici ucet)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam