• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    rozbalit záhlaví
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    SHINIGAMI: ja nerikam ze to neva ake ze s tim neda nic moc delat tak je dobre ty povolenky takhle pouzit. Co jinyho s nima ma vlada delat?
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    JIMIQ: Argumentujes tim, ze to neva, protoze povolenky a ne nase dane. Akorat ze ty povolenky jsou jen skryty zvyseny ceny, coz vyjde nastejno jak ty dane.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    SHINIGAMI: a nic nenadelas. Tak to proste je a rozhoduje o tom nekdo koho ani nevolis. Ja za to nemuzu.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    SHINIGAMI: ja rikal kde rostou povolenky? Jen jsem napsal jak to realne je. S tema povolenkama nic neudelas. Vyzaduje to unie a taktez vyzaduje aby se pouzili na snizeni emisi. Jedna z cest jsou solarni panely. Pouziva se ten vynos i na zatepleni a vymenu uhelnych kotlu za plynove
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    JIMIQ: protahujou se proto, ze politika a eko-lobby. Ale to je holt vyssi level, kde nejde o nejaka pozitiva ale o prachy. Pardon, o PRACHY.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    SHINIGAMI: rikal jsem ze mi jaderky nevadi, ale nevypada to ze by je nekdo chtel stavet, protahujou a prodrazujou se
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    JIMIQ: nejde o to jestli mel nebo nemel vejsku, jde o to, jestli ma sajna o tom, jak zijou ti, kterym vladne. U profi politiku to nehrozi. Od mamanku, ktery do 25 plati rodice a pak vylezou z vejsky s tim, ze "nestudoval sem abych delal rukama" taky ne.
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    JIMIQ: myslis ten tarif, kterym ostatni chudaci dotujou solarniky a kde vetsinu plati za prenos energie a vujde asi tak 5 vic nez silova energie?

    JIMIQ: a prachy na emisni povolenky rostou na stromech? Neplati je nahodou vyrobci vseho mozneho? A nepromitnou je do cen? A nezaplatime to pak vsichni v cenach zbozi? Hmm... No hlavne ze to nejsou dotace, ale povolenky, ze jo:)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Jinak by mne zajimalo ktery posledni cesky premier nemel vejsku, co pamatuju tak meli vsichni. Mozna Gottwald (premier 1946-1948)
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    JIMIQ: Vsechno vedet nemuze, ale to neznamena, ze by ten co rozhoduje nemel mit zkusenosti tech o kterych rozhoduje. Ale tak je jasny, ze aplikovat managorsky poucky na anonymni podrizeny je jednodussi, nez se s nima seznamit a kousek se projit v jejich botach.

    Energeticka navratnost, OK;) Tak to jsou pak jaderky vlastne super, energii na ten cement a ocel co spotrebuji vyrobi za chvili:).
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    JIMIQ: bez dotaci teda, s dotacema se to vyplati v Cesku vsem. A ty dotace jdou z emisnich povolenek ktere Cesko prodava Polsku a povolene maximum z vynosu jiz pouziva na prilepseni statniho rozpoctu (jenom opakuju kdyby nekdo zapomnel)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    JIMIQ: disclaimer: stresni fv se vyplati v pripade tarifu d02 i domacnostem v Cesku, ale nesmi se zapocitat tzv ztracene prilezitosti (tj brat si na to uver, nebo na to dat penize ktere by byly investovane vic nez bezny sporici ucet)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    To je financni navratnost, ja myslim energetickou. Financne se fv vyplati bez dotaci tak v Nevade a mozna v urcitych pripadech ve Spanelsku


    SHINIGAMI: ale ten trend je imho prirozeny vyvoj postupne specializace lidstva. Nikdo nemuze vedet vsechno a ze jsou nekteri lidi arogantni a chteji rozkazovat jinym neni moje vina. Ja zase nechci aby lidi s ucnakem rozhodovali o mne beze mne.
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    Jeste k te navratnosti solaru, tady je to pekne rozepsane pro letosek pro male a vetsi podniky, nejkratsi doba 4.27 roku, ovsem s tim ze 60% ceny zamazne dotace, teda, zaplatime z nasich kapes.
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    JIMIQ: ja ti jen vysvetluju, ze tenhle trend "ja mam vejsku a rukama nic delat nemusim" je velmi skodlivy a jedna z tech veci, co takzvane "rozdeluji nasi spolecnost". Podobne jako dalsi pristupy typu "je me tricet a nikdy sem nebyl nemocnej, proc bych mel na ty lemry platit" atd. A pokud uz to ma nekdo ridit, tak je velmi vhodny, aby mel zkusenosti nejen od ty svy zidle a klavesnice.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    SHINIGAMI: muzu te ujistit ze v nasi firme jsem ja ten "delnik", i kdyz rukama delam jen na klavesnici. A s rozhodnutima vlady/parlamentu malokdy souhlasim. A ja o nicem (ani jadru ani solarech) nerozhoduju.
    Jenom tady vysvetluju trendy a moznosti jake mame, pripadne hazim nejake (vice ci mene) kvalifikovane predikce (pokud se k tomu daji nekde sehnat informace). Takze fakt nevim s cim je problem. Tohle same prece muzete delat taky - najdi clanek kde pisou ze ev jsou narocnejsi na udrzbu nez spalovak. Najdi clanek kde se pise ze jadro roste/poroste. Najdi clanek ktery rozporuje energetickou navratnost FV. Pak se o tom muzeme bavit
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    ABDULAH: technicka, panel tu energii mj. vyzari, problem je ze jako dlouhovlnne IR, ktere uz se nevrati skrz atmosfetu pryc.
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    JIMIQ: vis chlapce, problem je v tom, ze o tech "dole" obvykle rozhodujou presne takovyhle. Sama teorie, kontakt s realitou nula. Vsak kdyz nemaj na chleba, at zerou kolace, ze jo... Za staryho dobryho Bati, kdyz byl nekdo sef, tak o vsem neco musel vedet a na vsechno si sahnul rukama, ono to melo neco do sebe.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Are electric cars really green? An investigation of Bjorn Lomborg's claims.
    http://www.youtube.com/watch?v=hwMPFDqyfrA
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    a netvrdím že mám patent na rozum, ale když oponent místo argumentu napíše "lol" nebo že lidi s vysokou školou jsou "hovna s papírem" tak nevím co si o tom mám myslet
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    já bych byl moc rád kdyby se tady těch diskuzí zúčastňovalo víc lidí, protože já autům nerozumím
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam