• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    CUKI
    CUKI --- ---
    LINKOS: jo jako že by voda byla teplejší to mě úplně nenapadlo, ale jako problém bych to neviděl.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DZODZO: co tě ta elektrárna stala? Jednou bych se k tomu taky rád dostal
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    DZODZO: hele nechces to nekam napsat.. treba aby to tady slo vystavit na nastenku? vcetne zarizeni co tam v tom mas a tak podobne ... ja si trosku slintam nad tema grafama co ti z toho lezou .. rikam si to bych chtel taky, ze bych zacal s tema grafama spotreby pred stavbou solaru .... :)
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    LINKOS: imho to neni o velikosti trhu. jen vyrobce chce usetrit za ten kus hadice, elektromagnetickej ventil (nebo co to tam je) spojku na hadice, jeden vystup na ovladani ventilu s teplou vodou a trosku pameti kontroleru ...
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    CUKI: tak docela si dokážu představit, že když si pračka nacucava vodu kde má chvíli 10 a pak 70° a ty potřebuješ konstantne 40° tak ji to dělá problém. Ale třeba to byla jen výmluva výrobce a trh je na to tak malý, že to odpiskali.
    CUKI
    CUKI --- ---
    LINKOS: To mi přijde jako blbost, tak jak píše honzaf. Napustíš z teplého zdroje a pak dohřeješ na optimum. Ona se ta voda stejně průběžně doohřívá...
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    LINKOS: to by byla pravda v pripade, ze by pracka nemela i normalni ohrev (coz pracka rodicu ma) tzn. je to jen o tom zacit napoustet teplou vodu (kdyz je zapotrebi tepla voda) merit teplotu (cidlo tam je) a bud dopustit studenou (pokud je zapotrebi chladnejsi) nebo prihrat kdyz je tepla malo
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    CUKI: když jsem kupoval před několika lety, tak říkali, že už se to zase nedělá, že to nějací výrobci zkoušeli, ale blblo to díky tomu, že i na teplý vodě máš že začátku studenou, takže bylo optizne regulovat čím to vlastně pere.
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    CUKI: hm .. co rodice kupovali zatim posledni pracku tak to jeste tehdy bylo automaticky, a pokud clovek mel privod jen studene vody, tak se oba vstupy musely napajet vodou soucasne ... :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    HONZAF: dělaj se ale stojej většinou takovej nesmysl, že tě nenapadne ji koupit.
    model co prodávaj za 6k stojí s oddělenou teplou a studenou 21k a pod...
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    SHINIGAMI: zlaty stary pracky co mely nezavisly privod na teplou a studenou vodu, a kdyz tepla voda nebyla, tak ohraly ? (jo taky jsem uvazoval poustet do pracky uz predehratou vodu (z teploty kohoutkove na rekneme 25 stupnu)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    FOGI: bateria je taka ta klasika pylontech us2000b co teraz davaju k tym hybridnym fve snad vsetci

    Baterie PYLONTECH US2000B 48V 50Ah | Solar-Eshop
    https://www.solar-eshop.cz/p/baterie-pylontech-us2000b-48v-50ah/
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    dost se nam osvedcil slow cooking hrnec, ktery je idelani na vareni pres den, kdyz jsou vsichni pryc a sviti slunce (my ho teda pouzivame na nocni proud, protoze v praze nejsme offgrid). ma mensi spotrebu nez treba termoska a da se presne rozlozit v case. jinak samozrejme nejlepsi by bylo varit a predehrivat vodu bioplynem, ale to je zas o level jinde.
    FOGI
    FOGI --- ---
    DZODZO: zajímavý čísla
    ta baterie je značková nebo jsi ji stavěl?
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    tohle je blby na klasickych prackach, ze si nedokazou vzit predehratou vodu.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SHINIGAMI: zatial to neriesime, kedze je cely den doma, ale myslim ze ked da start na 14. hodinu, hodinu sa to bude prat a o 2 hodiny ked uz sa vrati domov, to vyberie, tak to je cajk, tam je najvacsia spotreba iba na zaciatku ked sa nahrieva voda, samotne pranie uz tolko nezere, to som tu myslim uz daval



    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    DZODZO: rekni zene, at ti vysvetli, jak to vypada, kdyz se prez poledne vyprane pradlo necha v pracce do vecera, urcite ji ta predstava nadchne;) Jinak je fakt, ze nasi predkove bezne meli velke jidlo az odpoledne, takze na to vareni prez poledne by se urcite dalo zvyknout.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    GOR: az tak uplne extra to neriesime, jako jo, zene som vysvetlil nech perie primarne okolo obeda, ale niekedy zabudne a da to az vecer z baterky, to same pecenie, mycku nemame, pracka sa da ale naprogramovat na odlozeny start v pripade, ze by zena zacala chodit tiez do prace, zatial je doma na materskej, ja teraz chodim do prace kazdy den mimo, decka tiez do skoly/skolky, ale aj ked ostanem na HO, tak vyuzivam akurat pocitac co pre kancelarsku pracu moc nezere
    GOR
    GOR --- ---
    JAZZZ: Zahraju si na XCHAOSe :-D vzdycky jsem premyslel, ze neco takoveho by se mohlo uzivit a vylepsit diagram v metru, u kopcu na tramvajovych tratich, na zeleznici s vetsim stoupanim atp. Ale moje uvahy sly v ramci nizsich nakladu smerem, ze to bude modifikovany pohon tramvaje/vlaku metra pripojeny na setrvacnik. Nicmene jsem to pustil z hlavy, protoze si to na usporu za rezervovane kapacity (provpz je napojeny na 110 kV a tam jsou ceny rkr porad nizke) a nezmarene rekuperace nebylo schopno vydelat i kdyby technologie byla skoro zadarmo.

    Tady je to jine, jde o nove kapacity, ktere nebudou muset byt budovany, tak to asi ve mestech bude vychazet velmi dobre.
    GOR
    GOR --- ---
    DZODZO: Pekny. A doplnkove informace bys byl ochoten napsat tj. uvedomela domacnost pere, myckuje na casovac okolo poledne s vyloucenim soucasneho chodu nebo to nikdo neresi? Manzelka na materske nebo vsichni v praci / ve skole? Diky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam