• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    LINKOS: samozrejme ze nic nechapu. A hlavne nechapu, proc mame chudackum v domeckach sponzorovat jejich kotlicky a solarecky.
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    JIMIQ: vsak to tu porad podporujes s tim, ze my ty povolenky prece neplatime. Ejhle, platime.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    SHINIGAMI: on problém je v tom, že ty nechápeš k čemu ty emisní povolenky jsou, nechápeš proč se dotuji nové kotle a možná ani nechápeš klimatickou změnu, což je jakýsi základ k tomu pochopit všechny tyhle zelené dotace a projekty. Tak co jako chceš debatovat, když ti chybí úplný základ?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Někomu může jako nespravedlivé připadat propočítávání spotřeby tepla v panelácích, jinému bezplatné školství humanitních věd, jinému bezplatná léčba zranění z lyžování...
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    nevydávám to za spravedlivý řešení, ale je to spravedlivější než mnohá jiná řešení, třeba předčasný důchod pro horníky, který platíme my všichni, nebo povinné přimíchávání biopaliv první generace do benzínu/nafty, které krom ničení přírody ještě navíc ničí i motory, které pohání.

    Takovejch nespravedlivejch věcí by se daly najít stovky...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SHINIGAMI: to bude tím, že dotace není nástroj pro větší spravedlnost ve společnosti, na to jsou soudy a policie. Dotace jenom urychluje přesun od současnýho k požadovanýmu stavu pomocí peněžní pomoci.

    WARBABY8: hahahahahaha... na to sem klidně ochotnej vsadit flašku z minulýho tisíciletí
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    OMNIHASH: A nebo se za 5-10 let evropa chytí za prdel, uvidí jak jí ujel vlak a opustí dotování těchle "zelených" kravin. A to říkám jako člověk, který z toho má slušnou bokovku. ;-)
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    JIMIQ: me nevadi, ze neplati povolenky, me vadi ze jiny zdroje tepla pro lidi musi a ostatnim to dotuji. A jeste to tu ty vydavas za spravedlivy reseni a mlzis na vsechny strany. To same placeni soukromych solaru z tehle povolenek atd.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    SHINIGAMI: naučils mě to ty ;)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Svět není spravedlivej, nikdy nebyl a nikdy nebude. Ze 7,8 miliardy lidí má prostě každej jiné priority.

    Proto máme volby, demonstrace, stávky a další demokratické instituce.

    Stěžovat si na nyxu je k ničemu.

    Ok, vadí ti, že domácí kotle neplatí emisní povolenky a ještě dostali dotaci - super, mně to vadí taky!
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    JIMIQ: prevraceni cizich vyroku naruby ti jde dobre :)
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    OMNIHASH: toz dehonestovat umis dobre, to uz jsem si davno vsiml. Co chces obtizne dekodovat na jasnych namitkach, ze platit neco soukromyho z povolenenek ma ke spravedlnosti daleko netusim. Jinak dik za radu, uz bezim vrtat do naseho uz tak dost podkopanyho podlozi:).
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    holt jsme málo volili Zelený a Piráty, ti by s domácíma kotlema zatočili. To jsem rád, že zrovna tohle SHINIGAMI podporuje
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SHINIGAMI: nojo, to máš z toho, že místo diskuze prudukuješ jenom tyhle výkřiky do tmy, který pak musí zbytek diskutujících dekódovat a dohadovat se, co tím chtěl básník říct. Jestli si stěžuješ na to, že se neplatí povolenky za vypouštění CO2 domácnostma, všeho dočasu, zatím jsou od toho osvobozený, ale dej tomu 5-10 let a budou platit stejně. Zatím maj halt teplárny smůlu, produkujou CO2, platěj povolenky, jako všichni ostatní komerční producenti v EU. Postav tu teplárnu geotermální, a máš klid a problém s povolenkama vyřešenej na dalších pár set let.
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    OMNIHASH: jako ze kotel zaplaceny skrz kotlikovy dotace CO2 neprodukuje, zatimco teplarny ano? Tady se z roku na rok z chudaku na teplarnach vytahne 4mld navic diky povolenkam a tamhle kolega nam bude tvrdit, jak je to uzasne spravedlive neco platit z povolenek a jak nas to nic nestoji a tenhle hovnostav podporuje.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    já osobně beru kecání na nyxu jako informování se o nových věcech, trendech. Ne jako stěžování si na to jak je současný stav na hovno (ano je, ale z jiného důvodu než si ty myslíš), protože tím kecáním ten na hovno stav nezměním. Ale baví mě se informovat o moderních věcech a o tom kam svět/lidstvo směřují

    můj cíl není SHINIGAMIho přesvědčit, že moje je ta jediná pravda, ale zjistit jak to je, jak věci fungují, jak žít lepší život atd
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    SHINIGAMI: vol ty správné strany, angažuj se a změň to :) kecama na nyxu s tím nic neuděláš
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SHINIGAMI: produkcí CO2. Můžeš se kvůli tomu rozčilovat, nebo s tím nesouhlasit, ale to je tak jediný, co s tím můžeš dělat...
    SHINIGAMI
    SHINIGAMI --- ---
    Cim ze se lisi teplarna pro sidliste, co ma calovat, od kotliku pro chudacka z domecku, co mu zasponzorujem lepsi a jeste mu posadime solary na strechu? Spravedlnost, ze..
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    SHINIGAMI: pokud teplarna kogeneruje elektrinu tak dostava dotace ze “solarniho tunelu” ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam