DZODZO: ani tak nejde o typ baterie, jako o možnost ostrovního provozu, který u FVE s baterií předpokládám. U klasického RD v případě požáru hasiči vytrhnout pojistky v HDS nebo vypnou hlavní jistič a jdou na věc. V případě RD kde uvidí panely na střeše můžou rozhodnout, že z důvodu bezpečnosti zasahovat nebudou. Když už se rozhodnou zasáhnout a uvidí, že i po vypnutí hlavního vypínače barák bude pořád svítit věř mi, že maximálně budou ochlazovat okolí a na zbytek se vykašlou.
CUKI: s tím "montážním systémem" to tak může být, jak jsem psal, neznám detaily.
Tak dotace obecně jsou jen doping pro věci, které by se v tržním prostředí neprosadily, ale to nemá s FVE nic společného, to je politika.
O ekologii baterek nebudu polemizovat, to je tak do hospody k pivu.
Otázka, kde se energie spotřebuje nejde přesně odpovědět. Elektrizační soustava se musí brát jako celek. To znamená, že to co v daný okamžik v celé síti vyrobíš, musíš v daný okamžik v celé spotřebovat (Pro zjednodušení uvažuji pouze činný výkon celé soustavy za což by mi ve škole vzali diplom) a nedá se přesně říct, kde byla "vyrobená" energie "spotřebována". Proto reklamy, které ti garantují dodávku zelené energie jsou naprosto nesmyslné.
SHINIGAMI: to je vlhkej sen lidí, který ani neví jakej je rozdíl mezi AC a DC.