STETKINS:
https://www.solar-kerberos.cz/cz/faq/vypocet-vocmax"...Na tzv "napětí naprázdno" FV panelů má kromě výrobní tolerance hlavní vliv zejména teplotní koeficient. Ten popisuje, jak napětí panelu stoupá s klesající teplotou. Pohybuje se obvykle kolem 1/3% na stupeň a tak panel při poklesu teploty o tři stupně generuje o 1% vyšší napětí. Panely se při výrobě měří při +25°C a tak mohou mít při třeskutých mrazech (-20°C) i o 15% vyšší výstupní napětí! Velké mrazy bývají obvykle při jasné obloze a tak nelze tuto vlastnost pominout."Právě proto ti to dává i víc, než při laboratorních podmínkách. Jenže já jak nemám zkušenost, tak nevim, jestli nějakej opárek může způsobit pokles výkonu na polovic, nebo jestli to je chyba. Asi si tam dám webkameru a budu to čekovat i když budu v práci. :)
Nevymejšlel jste někdo nějaký domorobo řešení pro získávání těch údajů z tupýho měniče na ohřev bojleru? Mám ten display na půdě a nechce se mi tam pořád lízt. Radši bych si to třeba natáčel webkamerou, nějak z toho rozklíčoval ty čísla a ukládal to třeba do gdisk, ze kterýho bych se připojil excelem a dělal si z toho nějakou jednoduchou statistiku. Akorát mi připadá, že jdu s kanónem na mravence a že už to určitě někdo vymyslel jednodušejc.