• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: a kde to kupuješ? Na Aliexpressu?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: dotace kurvi trh
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: Amy from Docan.
    mám 300Ah a grade REPT za asi 85USD i s dopravou clem a manipulačním popatkem EVE 300Ah s dá sehnat i za 80USD

neznačkovej 280Ah o tu najdeš ve většině komerčních článcích stojí asi 45USD.

K tomu pořádná BMS s 2A aktivním balancerem asi další 3k5Kč.

Ty ceny které jsou u nás jsou dané dotacemi. On to prostě za tu cenu někdo koupí...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: a můžeš dát link kde se to dá koupit?
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: mám cca 16kWh od top značky na cestě za cca 40k Kč
    šlo to fakt strašně dolů za posledních asi 20 měsíců cca o 1/3 dolů..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    THERIDANE: jo máš pravdu, mám prasklý displej a viděl jsem před tím u tebe jiné číslo 😁
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    ANDY_WARHOL: neděláš, mezi mým 3k6 a tvým 4k je akorát DPHčko a nějaký zaokrouhlování
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    THERIDANE: koukám na ten ex-l50d, ten stojí na iwifi 700, a to je 0.16 kWh, kWh mě tedy vychází na 4k. Dělám někde chybu?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Innogy nám tady zavádí hloupý trend, který se doufám nechytne
    Pokuty pro fotovoltaiky?
    https://youtu.be/JOs-zGCaFeM
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    MMORT7: pracuju s jednou místní firmou na spíš větších než rezidenčních bateriích, jde o to obchodování na spotu takže software a algoritmy, ale ty cenový hladiny vídám v chatu často

Můžu předat poptávku ale marže mají pěkný :-D
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MMORT7: já to nesrovnavam s maloobchodní cenou před dvěma lety ale s tím co se píše v článcích. Samozřejmě chápu, že serepetičky okolo, balancing atd něco sežere, ale pořád mi nepřijdou baterie pro rodiny dům za vyšší desítky tisíc, když se šermuje s cenou 100$ za kWh jako nic moc nabídka. Čekal bych že si 5kwh koupím třeba za 20 a ne za 40 ale i 70k.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MMORT7: taky by mě zajímalo něco podobného.
    THERIDANE: díky mrknu
    SITH
    SITH --- ---
    ANDY_WARHOL: není to třeba i tím že spousta prodejců má nakoupeno za starší a vyšší ceny?
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    Velkoobchodně (palety) se dají Winstony 960Wh články kupovat za 3500 Kč, ale to je spíš pro větší instalace na nějaký normální napětí (300 V je 90 kWh). Menší články vyjdou dráž. Je to starší ale neprůstřelná a prověřená baterie :) máme 10 let starý elektrárny kde má ta baterie pořád víc než 100% SoH (dodávají se s cca 115% SoH).

Modernější levnější jsou Elerixy, z článků EX-L100K se dá kWh postavit za 2700 Kč maloobchodně (kusovky z i4wifi). Na vyšší napětí pro FVE jsou vhodnější ale spíš menší články, u EX-L50D vychází kWh na 3600 Kč.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Pořád čtu jak se snižuje cena baterií a za kWh úplně nic a pak se kouknu na aktuální nabídky a ceny v desetitisicich. Tak by mě zajímalo, kde se ty úžasné levné baterie pro solary vlastně dají koupit?
    CUKI
    CUKI --- ---
    DZODZO: Takže jde jen o zálohy? Koho to zajímá jak to rozpočítaj? Prostě zaplatim vyměřenou na rok dopředu a je mi to šumák Jestli si za leden napočítají víc než na červen. Mě zajímá kolik mě to bude stát.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    ELIJEN: tak to ti ale celu noc bezi nejaka klimatizacia alebo nieco ne? lebo nam v noci spina mozno akurat tak lednicka plus nejake tie standby pristroje, vcera sme sli spat okolo 11. a potom uz sa to vybijanie viacmenej zastavilo

z toho auta to do siete este nejaku chvilu nepojde no, ale myslim, ze nejake modely aspon s V2L co by si si na to zapojil aspon nieco v domacnosti by sa mohli objavit

ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    THERIDANE: Nic neni zadarmo i kdyz to dostanes k FVE. Ty produkty na klic jsou prave zatim dost drahe. Ja si to ridim pres Home Assitant a prave zjistuju, ze zadna "umela inteligence" neni potreba. Par stovek za den nebudes mit ani nahodou ... to bys musel mit silene naddimenzovane baterie.

DZODZO: Zalezi v kolik se budite :D Nam ted v lete vystaci baterka akorat na noc a rano je v ni 20-30%. Mame 20 kWh a 75 kWh v aute ... ale z auta to do site neposles.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DZODZO: tu baterii by měli lidé poskytovat za takových podmínek, aby jim to vydělalo na novou. Pointa ale je, že mít ji trvale nabitou na 80% místo na 100% ji dělá vlastně dobře. Protože ty přebytky většinou spotřebujou jiné domácnosti v okolí, tak se můžeme velmi rychle dostat do stavu, kdy domácnosti pojedou 9 z 12 měsíců v roce tak nějak v podstatě z fotovoltaiky.
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    ELIJEN: Za to nic nedáš, je to jen software v už existující FVE. Vyběháš si u čezu elektroměr a tarif, to je tak všechno. I s drahou distribucí (2600 Kč/MWh) to umí generovat kolem 50 Kč denně, a minimálně u čezu si kdokoliv může přejít na přímotopovej tarif D57d se 700 Kč/MWh. Pak máš pár stovek za den jen tak.

Příští rok to začne jedna česká firma nabízet jako produkt na klíč :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam