• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    CUKI
    CUKI --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB:
    Já četl že to máš na lodi :-) Teď jsem si to přečetl ještě jednou, tak už do dává větší smysl.
    Ale tohle bych sem moc netahal. Tady se v ceně projeví malosériovost a individuální řešení. Navíc jsou tam dost tragické nároky na bezpečnost.

Na jakém napětí to běží?
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    CUKI: to je pro prumysloveho zakaznika, bude s tim vyhlazovat spicky.. ma to 2,5t.. jen jsem chtel informovat o aktualni cene za kWh...

CUKI
    CUKI --- ---
    ROXTYDY_A_BIBOB: Co že? Venkovní blok je co? Baterie? To snad ne? Co to je za parník? To musí vážit dost přes tunu. Při velikosti toho střídače hádám že to dá třeba 2 měsíce bez slunce :-D
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    ANDY_WARHOL: nečetl jsem reakce ostatních, ale koupili jsme na zkoušku venkovní blok 215kWh vč. střídače (100A) a EMS za cca 40k USD. Teď je na lodi, tak jsem zvědavý, co dorazí...
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Neprovozujete někdo střídač Growatt se Solar Assistantem? Uvažuji o koupi Rapsberry Pi a koupení jejich softu, protože aplikace shinephone je jen pro dohled (s aktualizací dat jednou za 5 minut) a Alfred mi taky moc nevyhovuje.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: Zrovna to kolo má luxusní odpuržení na jaké většina aut nedosáhne. Asi by sji se divil co dělá kastle za jízdy. Pokud je to nějakej plasťák.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    XCHAOS: ještě uvidím, jak to bude. Čeká mě teď kompletní rekonstrukce a tohle je jen malá část.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANDY_WARHOL: ano, tak to zkus a dej vědět výsledky :-) já taky konstrukci podkladu pod panely zkouším pokaždé jinou...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    XCHAOS: ona se nerozvvlni,ale různé to poskakuje, auto střecha se ti také nevlni, i když auto sebou hází, pokud ano, bylo by něco špatně.
    Je to pevná skořepina.
    Na kole jsi to měl asi na jiném podkladu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANDY_WARHOL: no já právě nevím. Sklo je jistota, dokud nepraskne, tak prostě není ohebné. Slyšel jsem o zničeném panelu kde byl základem hliník po jedné sezóně - nevím, co je na tom pravdy. Podle mě ty ohebné panely přesně na tohle jsou a za pokus to stojí, ale jen varuju, že pokud třeba se ta střecha při jízdě v terénu rozvlní, že ty panely se hodně ničí, to je celé.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    XCHAOS: to máš pravdu, pokud to tak je..
    Ale pak mám dvě otázky, jestli to je tak u všech výrobců a jestli máš nějaké jiné řešení, nebo je opravdu jen možnost nechat původní panel
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ANDY_WARHOL: tak pokud s tím karavanem často jezdíš, tak jen varuju, že ty ohebné panely nemají úplně rády mechanické namáhání, např. nárazy a vibrace. já jich na svých kolech zničil strašně moc (což trochu popírá tu původní ideu)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    tohle nechci kvuli pripadnemu solarnimu systemu doma, ale budu si prestavovat karavan, kde ted mam jeden velky panel, ale je tezky a premyslim ze to dam pryc.

misto toho tam chci dat vic takovych tech ohebnych, vic proto, protoze nejsou tak dobre, ale mohl bych polepit vlastne celou strechu (s klasickymi panely to nejde, protoze tam jsou stresni okna a vetraci kominky atd. takze abych vyzil veskere vhodne dostupne misto, tak bych strechu proste otapetoval panely tam kde to pujde. mozna i castecne z boku.

ale tohle reseni pochopitelne nejde pouzit tak ze panely propojim, bude potreba nejak vyresit i to, ze vzdy nejaka cast nebude fungovat a muze brzdit vykon ostatnich. nicmene nejsem si uplne jisty, jestli to je realne.

soucasny solarni system funguje perfektne, ale vadi mi ta vaha a velikost toho panelu
    BASIK
    BASIK --- ---
    ANDY_WARHOL: Predpokladam, ze myslel vykonovy optimizer https://www.energosolar.cz/optimizer-vykonovy-optimizer/
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Ještě se zeptám, kamarád mi vyprávěl, že existuje něco jako balancer pro samotné panely, které eliminují problémy se zastíněním části panelů.

Nevíte někdo co to má být?
    CUKI
    CUKI --- ---
    pak ještě zde: https://eu.nkon.nl/rechargeable/lifepo4/prismatisch.html
    ale je to s čekáním stejným jako z číny, jen to není tak divoké.
    CUKI
    CUKI --- ---
    DARKMOOR: Jo to bude asi taky jejich zdroj. Jen upozorňuju že zrovna co je EU stock není zas tak zajímavý, ale zase na to nečekáš 2 měsíce... I na tý alibabě tam mají psaný spoustu pěkných produktů v EU které ale nemají skladem.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: Ne rovnou přes Alibabu. Výhodou je že přes ní zjistíš co je aktuálně v jaké kondici. Znám lidi co nekupujou nenaznačkový články a tady z toho stavěj boxy. Ale musíš mít dopředu info že to je zrovna dobrá série.

Já třeba dříve kupoval 200Ah baterie v obalu alá Winston. Před rokem a půl byli asi za 12k 4 kusy s dopravou i se clem. Tady jsi je nekoupil v té době pod dvojnásobek a byli velmi dobré kvality.

No a letos už jsem oživoval asi 5 těchto baterií koupených různě po netu a žádná z nich neměla ani 75% své reálné kapacity a naprosto tragický vnitřní odpor. Takže se dá očekávat že se jedná o nějaký recyklát již odstavených článků. Takže sice stojej cca 5k Kč za 4 kusy, ale
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    ANDY_WARHOL: Ty pozdejsi dotace, aneb maji smysl pro nastartovani vyvoje a trhu… ne kdyz uz je to zajeta technologie.

Ted uz to jen prozirame….
    DARKMOOR
    DARKMOOR --- ---
    ANDY_WARHOL: Hledal jsem kdo je Amy z Docanu :P a Docan má vlastní obchod a i distribuci v EU.
    https://www.docanpower.com/index.php?route=product/search&search=eu%20stock&description=true&fc=275
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam