• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Elektroauto-Batterien halten länger als gedacht (Studie) - ecomento.de
    https://ecomento.de/2024/11/21/elektroauto-batterien-halten-viel-laenger-als-gedacht-studie/
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Kamil Jaššo: Pokud porovnáme vozidla důkladně a spravedlivě, je téměř nemožné, aby byl elektromobil v České republice méně ekologický než konvenční automobily | Centrum dopravního výzkumu, v. v. i....
    https://www.cistadoprava.cz/odborne-clanky-konference-rozhovory/kamil-jasso-pokud-porovname-vozidla-dukladne-spravedlive-je-temer-nemozne-aby-byl-elektromobil-v-ceske-republice-mene-ekologicky-nez-konvencni-automobily/
    Pokud chci porovnat emise z výroby elektřiny pro pohon elektromobilu, musím je zároveň porovnat s emisemi z výroby paliva pro pohon spalovacího vozidla.

(a já dodávám: i s emisemi distribuce toho paliva, ty cisterny taky něco žerou...)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    zaujimavy a kazdopadne logicky nazor na orientaciu panelov V-Z vs J na zaklade aktualneho stavu

Je ideální doba na pořízení fotovoltaiky. Na trh vstupují prvotřídní výrobci technologií, říká Martin Hodek
    https://oenergetice.cz/rozhovory/je-idealni-doba-na-porizeni-fotovoltaiky-na-trh-vstupuji-prvotridni-vyrobci-technologii-rika-martin-hodek
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DZODZO: no právě, potom na tom displeji Lídl nahodí vyšší cenu a lidi si vyberou nižší příkon.

taky je to možná vtip a ten vyšší příkon ani není instalovaný, proto tam taky je stejná cena, která nedává smysl :-)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Akurat ze kazda ta nabijacka ma nejaky rezervovany prikon a ked sa tam pichne 10 aut naraz tak to ziadnemu tych 360 nepotece... ale u lidlu byvaju stejne tak max 2 nabijacky, aspon co vidim u nas
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CUKI: popravdě, když jsem se ten obrázek dával, zaujal mi Lidl a instalované výkony a nad nejvyšší hodnotou dostupného výkonu jsem ani nepřemýšlel. Taky mi to nedává žádný velký smysl...
    CUKI
    CUKI --- ---
    XCHAOS: A cca 2000 aut v nabíječce položí jeden blok Temelína :-)
    Na to že většin aut jede na 400V to je 900A. To abych na ten nabíjecí kabel měl nějakou hydraulickou ruku.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CUKI: no, v podstatě je to jako když se ve 100 bytech pustí bojler a trouba současně. Vlastně nejsi daleko od pravdy, a je to znepokojivý příkon už jen když si člověk představí, že třeba 10% v té baterce půjde do tepelných ztrát.... brrr.
    CUKI
    CUKI --- ---
    XCHAOS: 360kW? To přijedou 4 auta a zhasne jedna městská čtvrť :-D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    CUKI
    CUKI --- ---
    ELIJEN: Mě přijde že akorát neumíš uznat, že jsi se mýlil. A místo toho aby jsi uznal svou chybu, napíšeš tohle. Taky cesta no.
    Popsal jsem řešení které funguje nejen u mě ale i v mnoha jiných domácnostech. A popsal jsem možné řešení u těch obav tazatele, kde to řešení má. Aby se CERMI_FOX: rozhodoval dle těch věcí, které řešení třeba nemají.

Je mi fuk jak se rozhodne, nikomu nic nenutím. Ale snažím se chovat tak, jak bych chtěl aby se ostatní chovali je mě. Nic víc nic míň.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    CUKI: Me prijde, ze tvuj cil zde neni nekomu poradit nebo o necem diskutovat, ale vypadat, ze vsemu rozumis a ze jsi ve vsem nejlepsi. V tom asi nepotrebuju dal pokracovat.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: Ne nemyslím.
    ANDY_WARHOL: Ne nemusel.
    Už jsi se v těch tvých teoriích dost zamotal. :-D
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: jenze pro by si musel mit jakysi hybridni rezim aby si v pripade kdy jedes ze slunce nebo baterie udelal ty 3 fejkove faze z te jedne co ti pujde z invertoru, a to pochybuju ze je nejak realne udelat nejak jednoduse. invertory umi prepinat zdroj kdyz neni dost vykonu, ale pokud mas 1f invertor, tak by ti neumel poskytnout v tomto pripade 3 faze ze site.. neznam vsechny invertory, zkus mi dat link na neco co to dokaze, ze to pojede nativne na 1 fazi, ale ze site to umozni provoz na 3
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ELIJEN: on to mysli tak, ze vytvori pseudo 2f z 1f ve chvili kdy pojede na solar, kdyz se prepne na sit, tak ti to pojede skutecne 2f (z 3f ze site). tim se vyhne snizovani vykonu. tam pak nebude omezen tim, ze mu cez da max 25a na jednu fazi...
    tvrdi ze indukci je to jedno, protoze indukce nepozna, ze to nejsou 2faze s nejakym fazovym posunem.
    CUKI
    CUKI --- ---
    DZODZO: Slunce je sice daleko a nízko, ale už nebývají takové mlhy.
    Třeba u topení se mi stane že během listopadu přijde na 14 dní mlíko a já už musím začít topit i když je venku kolem 5ti nad nulou. V lednu třeba sice mrzne, ale topit netřeba, protože chvíli přes den svítilo slunce.
    No uvidíme jsem na to sám zvědavej. Třeba včera už to bylo jen tak tak.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    leden je tiez spatny mesiac
    CUKI
    CUKI --- ---
    ELIJEN: Je, jen neumíš číst. To co používáš ty, je překvapivě taky paralelní spojení. :-D
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: 1. Jen pro pořádek jsme se bavili o tom že nelze sporák zapojit na plný výkon na jedné fázi, protože dle tvých svou a dalších několika soudruhů na to není stavěn. Načeš jsi se tu začal opírat o mé znalosti, sám neznaje Ohmův zákon :-) Tedy malou útěchou mi může být fakt, že už jsi uznal svojí chybu. Byť by to šlo udělat lépe a upřímněji.
    2. Od počátku se bavíme o modelu 3f distribuce a 1f FV. Napsal jsem to pro nechápavé dokonce hned několikrát, takže i policista by to měl pochopit. :-)
    No a vzhledem k tomu že cca 75-90% času pojedeš na FV, tak mi to jako zbytečný vrtoch vůbec nepřijde.

Sám bohužel opravdu nežiji. Ač jsou chvíle, kdy bych za to dal cokoli. Slovo sám, když mám dvě děti už opravdu neznám. :-D

Je začátek listopadu a zatím jedu 100% ze slunce. Listopad a Prosinec jsou dva nejhorší měsíce. Tak uvidíme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam