• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    CUKI
    CUKI --- ---
    ELIJEN: Mě přijde že akorát neumíš uznat, že jsi se mýlil. A místo toho aby jsi uznal svou chybu, napíšeš tohle. Taky cesta no.
    Popsal jsem řešení které funguje nejen u mě ale i v mnoha jiných domácnostech. A popsal jsem možné řešení u těch obav tazatele, kde to řešení má. Aby se CERMI_FOX: rozhodoval dle těch věcí, které řešení třeba nemají.

Je mi fuk jak se rozhodne, nikomu nic nenutím. Ale snažím se chovat tak, jak bych chtěl aby se ostatní chovali je mě. Nic víc nic míň.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    CUKI: Me prijde, ze tvuj cil zde neni nekomu poradit nebo o necem diskutovat, ale vypadat, ze vsemu rozumis a ze jsi ve vsem nejlepsi. V tom asi nepotrebuju dal pokracovat.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: Ne nemyslím.
    ANDY_WARHOL: Ne nemusel.
    Už jsi se v těch tvých teoriích dost zamotal. :-D
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: jenze pro by si musel mit jakysi hybridni rezim aby si v pripade kdy jedes ze slunce nebo baterie udelal ty 3 fejkove faze z te jedne co ti pujde z invertoru, a to pochybuju ze je nejak realne udelat nejak jednoduse. invertory umi prepinat zdroj kdyz neni dost vykonu, ale pokud mas 1f invertor, tak by ti neumel poskytnout v tomto pripade 3 faze ze site.. neznam vsechny invertory, zkus mi dat link na neco co to dokaze, ze to pojede nativne na 1 fazi, ale ze site to umozni provoz na 3
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ELIJEN: on to mysli tak, ze vytvori pseudo 2f z 1f ve chvili kdy pojede na solar, kdyz se prepne na sit, tak ti to pojede skutecne 2f (z 3f ze site). tim se vyhne snizovani vykonu. tam pak nebude omezen tim, ze mu cez da max 25a na jednu fazi...
    tvrdi ze indukci je to jedno, protoze indukce nepozna, ze to nejsou 2faze s nejakym fazovym posunem.
    CUKI
    CUKI --- ---
    DZODZO: Slunce je sice daleko a nízko, ale už nebývají takové mlhy.
    Třeba u topení se mi stane že během listopadu přijde na 14 dní mlíko a já už musím začít topit i když je venku kolem 5ti nad nulou. V lednu třeba sice mrzne, ale topit netřeba, protože chvíli přes den svítilo slunce.
    No uvidíme jsem na to sám zvědavej. Třeba včera už to bylo jen tak tak.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    leden je tiez spatny mesiac
    CUKI
    CUKI --- ---
    ELIJEN: Je, jen neumíš číst. To co používáš ty, je překvapivě taky paralelní spojení. :-D
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: 1. Jen pro pořádek jsme se bavili o tom že nelze sporák zapojit na plný výkon na jedné fázi, protože dle tvých svou a dalších několika soudruhů na to není stavěn. Načeš jsi se tu začal opírat o mé znalosti, sám neznaje Ohmův zákon :-) Tedy malou útěchou mi může být fakt, že už jsi uznal svojí chybu. Byť by to šlo udělat lépe a upřímněji.
    2. Od počátku se bavíme o modelu 3f distribuce a 1f FV. Napsal jsem to pro nechápavé dokonce hned několikrát, takže i policista by to měl pochopit. :-)
    No a vzhledem k tomu že cca 75-90% času pojedeš na FV, tak mi to jako zbytečný vrtoch vůbec nepřijde.

Sám bohužel opravdu nežiji. Ač jsou chvíle, kdy bych za to dal cokoli. Slovo sám, když mám dvě děti už opravdu neznám. :-D

Je začátek listopadu a zatím jedu 100% ze slunce. Listopad a Prosinec jsou dva nejhorší měsíce. Tak uvidíme.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    CUKI:
    CUKI:

Ve vsech navodech, co jsem videl jsou ty vetve spojene v pripade zapojeni na 1f nebo zvlast pro 2f. Tys zminoval nejake paralelni spojeni, ktere v manualu neni.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: to my bychom se radi dozvedeli, kde vezmes na jedne fazi, co ti jde do baraku tolik ameru, aby si tim krmil dve lajny v ty desce a zaroven ti jeste zbylo dost treba na topeni a na ostatni spotrebice. to si nam porad neprozradil.
    kdyz budu mit 3*25, tak si to predstavit dokazu, ale mit 1*25, tak mi jaksi fantazie dochazi. a na vetsine mist vic proste nedostanes.
    ale treba zijes sam a tak si na chvili to topeni treba vypnes aby si si mohl uvarit, nebo varis jen jedno jidlo, mas dost casu a tak ti staci dve plotynky bez boosteru.
    ale tak vypravej, at se pobavime :)))
    CUKI
    CUKI --- ---
    ELIJEN: A já to nemám zapojeno podle návodu? Třeba se tu ještě něco dozvím :-)
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    CUKI: To, ze to chceme zapojit dle navodu spotrebice bych nepovazoval za neznalost, ale OK ...
    CUKI
    CUKI --- ---
    ELIJEN: Já to tedy chápu tak, že se nejedná o mezifázové zapojení a že tam jsou dvě NAPROSTO ODDĚLENÉ větve a je jen na tobě, jak je zapojíš. Pokud máš dostatečný jistič a přívod není problém to zapojit paralelně. Není to nic proti ničemu. Pokud to neumíš vyřešit ty, tvůj elektrikář to určitě umět bude a vzhledem ke zde projevené neznalosti bych to doporučil všem čtyřem nickům přehodit na svého elektrikáře.

Apropos pokud někdo řeží to omezení boosteru, bude fungovat úplně stejně jako u 2f zapojení.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    CUKI: Ja to teda chapu tak, ze kdyz to zapojis na 1f, tak vykon cele desky je omezen na 3680W.
    CUKI
    CUKI --- ---
    CUKI: Anonyme za co ten mínus?
    CUKI
    CUKI --- ---
    ELIJEN: Takže to jde, to jsem rád, že to sám uznáš. :-)
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    WARBABY8:
    WARBABY8:

Ja jsem nekde psal neco jineho?
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    CERMI_FOX: ano, takže se opisem vracíme k tomu co jsem psal. že jistič je ochranný prvek, který se dimenzuje tak, aby nedošlo k poškození vedení vlivem zkratu nebo přetížení. To co je na konci vedení, se řeší maximálně z důvodu zvolené charakteristiky jističe. ;-)

CUKI: já vysvětlovat nic nebudu. Dokud někdo nenahodí spotřebič s dokumentací, která obsahuje informaci, jak se daný výrobek zapojuje, tak je celá diskuze naprosto o ničem a nehodlám se do ní zapojovat. ;-)
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    CUKI: Electrolux

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam