KASPAREK: Já mám tedy z modrým štěstím přesně opačnou zkušenost co se týče spotřeby. Pokud sečtu všechny připojené krabičky a rozvody jsem na tom znatelně hůře než s Axperty. Pravda částečně je to způsobeno že se ty krabičky nedali rozumně poskládat na můj výkon.
Chtěl jsem bezpečný výkon pro 25A výstup a zapojit na pole 6,4kWp necelých 28A nakrátko.
5kW je málo a deset zase zbytečně moc. Měl jsem tu chvíli zapůjčen 10kW Victron kterému klekl po 6ti letech provozu tak měl dva protože jeden rychle koupil jako náhradu a druhý nakonec opravil. A tedy jsem měl možnost testovat. Vlastní spotřeba multiplus + 40 někdy 35W celkem se všemi krabičkami kolem 50ti W.
Podobně na to dopadlo rozdělení řešení přes Epsolar/Epever. Jen to stálo asi polovinu.
Výhoda toho, že vyměníš jen vadné zařízení žádná protože cena i dostupnost je horší než u all in one řešení. Kde je navíc razantní úspora místa i ztrát ve vodičích.
No a řešení modré štěstí vyšlo asi na 100k Kč a takhle krabička co žere 30W naprázdno a doufám, že se mi to podaří ještě zkouknout asi 12k Kč a druhý den od objednání jsem ji měl doma.