• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ANDY_WARHOL: tobě nevadí... mě zas jo, neuděláš nic. Se podívej, jak nám jde výstavba jakýkoliv silnice, průměrná doba od vyhlášení do prvního kopnutí do země je momentálně někde na 11 letech, a ty problematičtější typu okruh nebo dálnice do Tábora se řešej už od komárů.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    OMNIHASH: větráky jsou jiná liga než vse co píšeš. Dálnice za kopcem ti nevadí, bydlím u českého krasu a na jedné straně d5 a na druhé d4 a nevadí mi to vůbec, ale být na stejném místě větráky tak to bude vadit i mě, i když jsem od toho pár km.
    Fakt jsem to měl 3 roky před očima kazdy den a vim o cem mluvim.. A pokud je to opravdu husté nasázeno, což u nás asi jen tak naštěstí nebude je to hnusný.

Prostě nevíš o čem mluvíš. Proto samozřejmě ta výmluva že nemáš kapacitu.
    Spíš nemáš argumenty. Protože to je opravdu kvalitativně jinde, ovlivňuje to víc lidí, krví to krajinu na mnohem delší vzdalenost než všechno ostatní.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    OMNIHASH: ojetinu za 200k seženeš slušnou, elektrické krám za 200 má dojezd 100km, to je k hovnu
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ANDY_WARHOL: na 123. kolečko debaty o tom, proč komu ne/vyhovujou větrníky dneska nemám kapacity, jenom podotknu, že se tu řeší stejným stylem jakákoliv infrastrukturní stavba, od dálnic, přes přehrady po elektrárny a vedení, a bylo to tak dávno před tím, než někdo začal vyšilovat z grean dealu.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ROGERD: třeba malé reaktory pod zemí by vadilo mnohem méně lidem než hnusný, vibrující blikající les větráku na obzoru.

Já jsem žil 3 roky v Německu, na venkově a ten hnus byl skoro na všechny strany kam jsem se podíval. To tak zkurvi krajinu, že nic jiného to nedokáže.. protože aby to mělo smysl musí to nalfákat všude. Jako žít v paneláku kde vidím další paneláky, tak by mi to bylo asi jedno, ale když člověk žije v přírodě, tak tohle tam působí jak pěst na oko.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    OMNIHASH: mě by treba nevadila jaderná elektrárna v okolí, ale zaslat celý obzor vetenikama který v noci blikající hnusnou červenou, že to vypadá jak kdyby přicházela apokalypsa, to by mi teda vadilo.
    Navíc vibrace a podobně.
    Ano tento nesmysl, by bez Green dealu neměl šanci.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CUKI: za 250 kolíků seženeš kolo, ne auto

CUKI: jestli někomu odešla baterka po deseti kilometrech, tak to byl vadnej výrobek a vyměněj mu jí v rámci záruky, jako jakoukoliv jinou součástku. Ta je v EU momentálně nastavená na 8 let / 160.000 kiláků.
    CUKI
    CUKI --- ---
    OMNIHASH: Co vím, tak teď aktuálně 260-280k Kč se pohybují ty nejlevnější. To je slabě přes polovinu tvé částky. Navíc nežerou jako ty tanky za půl míče.
    CUKI
    CUKI --- ---
    OMNIHASH: Tak mi ukaž že v tom jsou započteny ty výměny během prvních pár desítek k km. Prostě jsou z toho záměrně vyčleněny.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CUKI: chápeš význam funkce průměr že jo? Bo jestli ne, tak to nereklamuj u náhodnejch lidi z internetů, ale u svýho matikáře že základky.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MMORT7:Prosím? Vysvětlíš mi své "myšlenkové" pochody?

KUTAS: A vidíš tam i cenu? Tady žijeme v sociální bublině, ale i tady na NYXu se hledalo vedle v diskusi spolehlivé auto do 25k Kč. Za kolik by byl spolehlivý BEV?

OMNIHASH: Jo ale jen u těch zdravejch. Tedy aby byl přesnější některé odejdou "nevhodným" používáním, které představuje běžné provozní podmínky.

KUTAS: Právě že nemění a do roku 2035 nezmění nijak razantně.
    Navíc do roku 2035 je na to nemožné připravit infrastrukturu a celou energetikou síť. To je doba kdy budeme odstavovat první bloky JE a nové mít nebudeme. Navíc spotřeba domácnosti místo aby klesala roste. Co budeme dělat v zimě?

Prostě je to celé naprosto iracionální plán. Místo toho abychom jako EU+USA vytvořili nějakou normu podle které by se posuzoval dovoz zboží ze zemí které klimatickou dohodu nedrží (oh wait -USA na 5let) a postupně a predikovatelně přidávali daň na neekologické zdroje. Tak tu řešíme nesmyslné vzdušné zámky které budou rozdělovat naší společnost a povedou ji do ještě většího extremismu než nás po volbách čeká...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    KUTAS: ono pod půl mega taky moc spalováků neseženeš, i když nakupuješ ve slevovejch akcích jako v Albertu...
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    ANDY_WARHOL: já reaguji na to, že "baterka je po 8 letech k ničemu", ne na to, že to má být cenově dostupné auto. To už jsem zmiňoval v některém z předchozích příspěvků, že levné BEV prostě ještě nejsou tam, kde ICE. Což se ovšem docela rychle mění, jak se nabídka rozšiřuje.
    ROGERD
    ROGERD --- ---
    OMNIHASH: Už je vidím, jak si nadšeně nechají za domem postavit rafinerii :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CUKI: průměr je nějakejch 15% degradace na 200.000 mil

Tesla publishes encouraging battery degradation data - ArenaEV
    https://www.arenaev.com/teslas_electric_cars_are_built_to_last_according_to_battery_degradation_data-news-3651.php

ANDY_WARHOL: nikdo nenche poblíž nic, to je celej základ NIMBYsmu... jestli se můžeš zvencnout z větrníků, představ si, jak by všichni protestovali proti klasický elektrárně. To není chyba greandealu, to je prostě místní základní nastavení všeho.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KUTAS: a koukáš i na ceny? Pokud to má aspoň nějakou baterií (30 kWh je k hovnu) a má se do toho něco vejít, tak to stojí víc než novej spalovak.
    To se fakt vyplati
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    CUKI: Vidim auta s najezdem pres 100k a zdravi baterky 80%+

Ojeté vozy
    https://m.aaaauto.cz/ojete-vozy/#sort=27&category=127
    MMORT7
    MMORT7 --- ---
    CUKI: https://www.caoh.cz/aktuality/kovohute-pribram-vybudovaly-pilotni-linku-na-recyklaci-lithiovych-baterii.html

Jediná katastrofa jsou jedinci jako ty, zamrzlý mozek, absence vzdělání i vědomosti…
    CUKI
    CUKI --- ---
    KUTAS: No koukni na inzerci použitejch BEV. S vadnou baterkou je to zpravidla bezcenej kus šrotu i když zbytek je úplně novej. Legálně tam jinou baterku prostě nedáš a nová od výrobce, pokud vůbec je, nedává ekonomický smysl.
    Tohle je mnohem větší ekologická katastrofa než běžný ICE.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    CUKI: jsem vytáhl jeden odkaz... většina uvádí pokles třeba o 10-20% a životnost 8 let - 15 let. Ale ono se tohle dost změnilo i ve více segmentech, i ta domácí elektronika teď odchází rychleji. Mě třeba za 7 let odešla myčka i varná deska (ale to asi kvůli častým výpadkům elektřiny...).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam