• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    Take obscedantne resim, kdy zapinat spotrebice, prodavat nebo naopak nabijet baterku. Ve vysledku clovek usetri/vydela par stovek mesicne, ale ma dobry pocit :)

Doporucuju kupovat jen veci, co jdou napojit na Home Assistanta a predem si zjistit, zda je HASS umi i ovladat. Pak se vsechno da zautomatizovat.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    pro mě to je jako elektrické vláčky, nebo jiné hobby :) takže dobře strávený čas (nevím o tom, že bych byl autista, ale na spektru asi jsem :D )
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    JIMIQ: jasně, ale furt to musíš hlídat
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    A nejsou to uplne peanuts - predstav si cenu minus 15€, k tomu minus 20€ co si vezme prodejce a 6kW prebytecny vykon a jsi na 5kc/hod
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    A vlastne na nulu to davat nebudu, budu mit to sdileni, takze to omezim na treba 1kW. To se odladi, nemusi to hned fungovat dokonale :)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    CYBERWOLF: rucne myslim v appce. To je otazka 10sekund. Technicke pretoky zustanou, ale to je 5-30W
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    Umi nejaka z tech krabicek donutit menic Solax, aby trvale dodaval do site treba 300W a to i z baterek? Jde mi o pokryti klidove spotreby domacnosti (hlavne v noci), kam sdilim elektrinu.
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Doporučuji solar assistant, koupil jsem si k tomu rapsberry a chodí to perfektně.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    zalezi jak velku tam ma baterku a kolko z tej vyroby vie sam spotrebovat, dyztak prikupi nejake klimosky a medzi 10-15 naplanuje marenie vykonu :)))
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    JIMIQ: ručně vypínat přetoky - stojí ti to za to sraní? Jako chápu, že se spotem nechceš platit za to že někam pošleš elektřinu, ale nebudeš s tím mít víc starostí než užitku?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    bazmeky většinou stojí 20k nebo 300/měs

máš něco lepšího než spot-490 bez bazmeku nebo měsíčního poplatku?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    "spot-490 kč/MWh" mi prijde dost drahy

No a bazmeku je kvanta, je z ceho vybirat.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    jinak elektřinu mám od pre, kteří umožňují prodávat za fix 1300, ale nesmíš mít sdílení a to já chci s bytem a tchýní
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    goodwe umí nastavit časové sloty nabíjení baterie, tak tam holt dám, že ráno nenabíjet
    přemýšlím nad cubee nebo deltaenergy které má svůj bazmek, ale zatím to pořizovat nebudu
    prodávat chci s bezdodavatele za spot-490kč/mwh
    a případně ručně vypínat/omezovat přetoky v čase 10-15hod
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    JIMIQ: mas njaky inteligentni rizeni "na klic" nebo sis neco ubastlil sam? nebo nic? A dodavas za spot?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Panely na vychod-zapad jsou super, pred sestou uz mi to dava pres 1kW :) v pondeli budu mit dodavatelsky ean tak se to rozjede naplno :D v techhle casech jsou i rozumne ceny na trhu (~100-115 eur/MWh)
    POOWL
    POOWL --- ---
    Finové si postavili největší pískovou baterii na světě. Vytápí pětitisícové městečko – VTM.cz
    https://vtm.zive.cz/clanky/finove-si-postavili-nejvetsi-piskovou-baterii-na-svete-vytapi-petitisicove-mestecko/sc-870-a-235305/default.aspx
    CUKI
    CUKI --- ---
    NIEKT0: Ber to tak, že je to pěkná (a drahá) hračka, ale k uchovávání energie je to vesměs nesmysl.
    Nad cca 90-100°C už není prostě moc vhodných materiálů, které se dají použít. Problém, krom životnosti, je i dilatace. A voda je voda a potřebuješ ji mnohem méně, protože má mnohem lepší tepelnou kapacitu a lepší přenos tepla.

Tedy tyhle řešení mají samy o sobě smysl, pokud je použiješ jako vedlejší produkt něčeho jiného. Vlastně i tenhle týpek to použil jako vedlejší řešení zaplnění opěrky.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    INOX: thx, toho som oslovil, ale nevidi to moc realne (ale vie spravit tepelne cerpadlo:) Navyse robi zasobniky len do 100 stupnov (co je techologicky lahsie, aj bezpecne), co ale na nejaku rozumnu kapacit potom dava strasne velke objemy.
    INOX
    INOX --- ---
    NIEKT0: Mozna jsi videl. Pokud ne tak tam treba najdes inspiraci ci informaci kde hledat. Myslim si ze tady si to pan delal sam.
    Jako ze mu to nikdo nepocital atd.
    Uz je to dlouho co jsem to videl.

Sezónní akumulace tepla do 132 tun písku | RD Moravský Krumlov | Electro Dad # 470
    https://youtu.be/z5HH0cViGaI?si=wBxAqMWT6tLd0yMe
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam