• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    JIMIQ: mam bez bazmeku 300,- s bazmekem 250,-
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KURVADRAT: taky jsem o tomhle přemýšlel. Deye to podle mě umí..
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    Take obscedantne resim, kdy zapinat spotrebice, prodavat nebo naopak nabijet baterku. Ve vysledku clovek usetri/vydela par stovek mesicne, ale ma dobry pocit :)

Doporucuju kupovat jen veci, co jdou napojit na Home Assistanta a predem si zjistit, zda je HASS umi i ovladat. Pak se vsechno da zautomatizovat.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    pro mě to je jako elektrické vláčky, nebo jiné hobby :) takže dobře strávený čas (nevím o tom, že bych byl autista, ale na spektru asi jsem :D )
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    JIMIQ: jasně, ale furt to musíš hlídat
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    A nejsou to uplne peanuts - predstav si cenu minus 15€, k tomu minus 20€ co si vezme prodejce a 6kW prebytecny vykon a jsi na 5kc/hod
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    A vlastne na nulu to davat nebudu, budu mit to sdileni, takze to omezim na treba 1kW. To se odladi, nemusi to hned fungovat dokonale :)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    CYBERWOLF: rucne myslim v appce. To je otazka 10sekund. Technicke pretoky zustanou, ale to je 5-30W
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    Umi nejaka z tech krabicek donutit menic Solax, aby trvale dodaval do site treba 300W a to i z baterek? Jde mi o pokryti klidove spotreby domacnosti (hlavne v noci), kam sdilim elektrinu.
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Doporučuji solar assistant, koupil jsem si k tomu rapsberry a chodí to perfektně.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    zalezi jak velku tam ma baterku a kolko z tej vyroby vie sam spotrebovat, dyztak prikupi nejake klimosky a medzi 10-15 naplanuje marenie vykonu :)))
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    JIMIQ: ručně vypínat přetoky - stojí ti to za to sraní? Jako chápu, že se spotem nechceš platit za to že někam pošleš elektřinu, ale nebudeš s tím mít víc starostí než užitku?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    bazmeky většinou stojí 20k nebo 300/měs

máš něco lepšího než spot-490 bez bazmeku nebo měsíčního poplatku?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    "spot-490 kč/MWh" mi prijde dost drahy

No a bazmeku je kvanta, je z ceho vybirat.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    jinak elektřinu mám od pre, kteří umožňují prodávat za fix 1300, ale nesmíš mít sdílení a to já chci s bytem a tchýní
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    goodwe umí nastavit časové sloty nabíjení baterie, tak tam holt dám, že ráno nenabíjet
    přemýšlím nad cubee nebo deltaenergy které má svůj bazmek, ale zatím to pořizovat nebudu
    prodávat chci s bezdodavatele za spot-490kč/mwh
    a případně ručně vypínat/omezovat přetoky v čase 10-15hod
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    JIMIQ: mas njaky inteligentni rizeni "na klic" nebo sis neco ubastlil sam? nebo nic? A dodavas za spot?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Panely na vychod-zapad jsou super, pred sestou uz mi to dava pres 1kW :) v pondeli budu mit dodavatelsky ean tak se to rozjede naplno :D v techhle casech jsou i rozumne ceny na trhu (~100-115 eur/MWh)
    POOWL
    POOWL --- ---
    Finové si postavili největší pískovou baterii na světě. Vytápí pětitisícové městečko – VTM.cz
    https://vtm.zive.cz/clanky/finove-si-postavili-nejvetsi-piskovou-baterii-na-svete-vytapi-petitisicove-mestecko/sc-870-a-235305/default.aspx
    CUKI
    CUKI --- ---
    NIEKT0: Ber to tak, že je to pěkná (a drahá) hračka, ale k uchovávání energie je to vesměs nesmysl.
    Nad cca 90-100°C už není prostě moc vhodných materiálů, které se dají použít. Problém, krom životnosti, je i dilatace. A voda je voda a potřebuješ ji mnohem méně, protože má mnohem lepší tepelnou kapacitu a lepší přenos tepla.

Tedy tyhle řešení mají samy o sobě smysl, pokud je použiješ jako vedlejší produkt něčeho jiného. Vlastně i tenhle týpek to použil jako vedlejší řešení zaplnění opěrky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam