KASPAREK: Hmm to já mám tedy opačnou zkušenost. Já do tohoto řešení šel právě proto, že to má v zimě nejmenší spotřebu. Což je vlastně důvod proč jsem ze 3f přešel na jednu.
Jisté řešení na místo 3f je rozdělit spotřebiče na trvalé lednička, ČOV, světla, nějaké zásuvky s nabíječkami a pod. To hodin na jeden menší měnič a ostatní jet na větším, které pojede paralelně a bude většinu času vypnuté. Ale pak je dobré oddělit nabíjení od měniče a to už máš zase minimálně 3 zařízení.
Pak má cenu jít asi nějakým řešením Epever/Epsolar, modré štěstí,...
Já mám krabici jednu idle asi 2W, naprázdno cca 40W, ale zase když se to po... tak objednám na Ali cokoli kompatibilního a mám to do dvou dnů doma za pakatel.
Co se týče životnosti zařízení, levnější verze nemají tolik různých ochran, bývají poddimenzované a pod. Záleží fakt na kusu. Spíš dostaneš výrobek rovnou vadnej než že by se odporoučel.
Třeba ty Epevery první jsem instaloval v roce 2004/2005? Pak nějaké 2008. Tedy mohu říct, že mi tak 5 kusů jede už v průměru 20let ostrov (trvale používán). Ale to neznamená, že jsem žádné vadné neviděl. Ale to ani Victron, Solax, Goodwe.
Ty lepší mají 10let záruku za podmínek, na které ale asi nepřistoupíš, většina jen 5let. Což je více než 2roky, případně 1r na Ali, ale zase co to znamená? Budeš po dobu reklamace měsíc bez elektriky? A nevykroutí se z toho prodejce?
Je to prostě spotřebák a tak je k tomu potřeba přistupovat. Ale ty 1f growatt, goodwe, deye neznám, ani jsem neviděl nic co by odpovídalo mým parametrům a požadavkům 6k4 na střeše a 25A+ do sítě.