WARBABY8: Já se ptám na cenu řešení. Spot tu přede mnou popsali jiní. Tomu já vůbec nerozumím.
Psal jsem baterie rozdělená po fázích. celkem 53 kWh Jsme asi na 120k Kč včetně bezpečnostních prvků s tím střídačem nemám zkušenosti, ale i včetně trackeru 3x11kW bude stát cca do 30k Kč takže za 150k Kč.
To je asi 2800Kč za kWh úložiště, ale předpokládám že to je fakt maximální částka a za naprostou top baterii co můžeš dneska sehnat. Jak se řeší ten SPOT to ti tu zase popíše asi někdo jiný.
Jako bonus k tomu můžeš použít 33kWp FV protože střídač je v ceně. Proto píšu, že je to maximální cena. S vhodnějších komponent by jsi se možná dostal na 2500Kč /kWh
Připojení do sítě není tak zásadní protože pojede max 50A na fázi. To je to co jsem tu nedávno Tomášovi vysvětloval. Že ve větším měřítku ty náklady budou růst geometricky.
Tak co máš ty?
BTW na tu výkonovou stabilitu se zatím LFP moc nepoužívá. Tedy už ano, ale není to takovej bonus. Protože tě u toho nezajímají cykly a maximální výtěžnost cyklu, ale hlavně obrovská výkonová rezerva, která se použije "do dna" velice výjimečně.