• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    ONLY_Q
    ONLY_Q --- ---
    WARBABY8: zdroje v racku:
    53V 1,22A
    5V 2,3A
    12V 1A
    48V 1,35A
    12V 3A
    12V 4A
    pak je tam ještě switcha ten je rovnou 230V
    CUKI
    CUKI --- ---
    CYBERWOLF: Tak mě nepřijde že se bavíme o nějakém takovém řešení. Odhaduju nějakou obyč čínskou kameru atp. nenpojenou na nic komerčního. Jinak by to neřešil.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    CUKI: může to být třeba napojené na pult bezpečnostní agentury, co tam v takovém případě vyšle borce, aby to zkontrolovali. Což je takhle u alarmů dost běžný stav. Způsobů jak to řešit je asi milion a celkem nemá cenu je rozebírat. Podstatné je, že pokud si zabezpečíš barák, tak to jako chceš udělat tak, aby to nešlo do hajzlu prostě tím, že ti někho shodí jistič.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    CUKI: zaznam s vyfetovanym zlodejem neni k nicemu - kdyby nic jinyho, tak jako dokumentace udalosti pro pojistovnu
    CUKI
    CUKI --- ---
    WARBABY8: To mají, ale k čemu ti to je, když jsi pryč a stejně s tím nic nenaděláš? Dokonce i ty co jsou napojeny na nějakou placenou službu, tak po pěti planých a placených výjezdech to prostě přestaneš řešit a dlabeš na to. Tohle už jsem viděl několikrát.

Pak i blbá kamera na solár s Číny za litr možná ani to ne může zastat lepší službu. Ono tedy záleží co si od toho člověk slibuje. Protože záznam s nějakým vyfetlem ti je stejně k ničemu.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    CUKI: ty jo ty jsi na to přišel... kdyby tak zabezpecovacky měly funkci, ze ti oznámí ztrátu hlavního napájení...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ONLY_Q: Tak potom to není problém. Necháš solar, aby ti nabíjel UPS a při poklesu ti přepne nabíjení do sítě.
    Ta UPS má určitě možnost jet i z menšího napětí než je 220V. I když nemusí být vyvedená.
    Rentabilní to nebude, ale prodloužíš provoz, když vypne elektrárna a stihne ti to zavolat, že je vyplej proud.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    CUKI: neni náhodou v tom sloupku taky vypínač na fotovoltaiku pro hasiče?
    CUKI
    CUKI --- ---
    WARBABY8: Nejčastější případ vykradení, pokud to zloději vůbec řeší. Vyřadit solár bývá mnohem složitější než vypnout "uživatelsky" jistič na sloupku na cestě. A pak si pár dní počkat. Ale tak proč ne ty si tam dej automaticky spouštěnou centrálu. Dost by mě zajímalo jakou nasadíš aby ti to za pár hodin/dní nevycuclo nádrž na něco co žere dohromady 20W.
    ONLY_Q
    ONLY_Q --- ---
    WARBABY8: ok večer kouknu do racku a změřím,,
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    CUKI: no já v realitě jsem. Ty jsi začal mluvit o bezpečnostní záloze, což je prostě blbost.
    A pokud se bavíme o sabotáži, tak asi není moc velký problém poslat FVE do kytek...

Takže jsme tam kde jsme byli. Musí dodat základní údaje, a pak se může přemýšlet nad řešením.
    CUKI
    CUKI --- ---
    WARBABY8: Tak se vrať do reality a koukej na co to má.
    Záloha myšleno když tě někdo odpojí, když jsi pryč a počká až se ti vybije accu. To je naprosto běžná taktika. Pokud to bude dobíjet další zdroj, tak má po žížalkách. A těch pár desítek wattů co to žere na to je spuštění agregátu trochu mimo. To si nech pro nějakou komerci která je na tom závislá.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    CUKI: FVE s baterkou nemůžeš použít jako bezpečnostní zálohu... to je nesmysl... Prostě se bere UPSka a pak případně nějakej diesel nebo benzínový agregátor... Ostatní z principu věci prostě nelze považovat za bezpečností zálohu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ONLY_Q:
    WARBABY8: tak rentbilita tam určitě nebude. Jako bezpečnostní záloha proč ne
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    ONLY_Q: tak musíš vědět jakou to má spotřebu, kolik platíš za kWh a pak teprve můžeš řešit rentabilitu. Nicméně s velkou pravděpodobností to nebude nic co by se vyplatilo...
    ONLY_Q
    ONLY_Q --- ---
    WARBABY8: tak upsku teď samozřejmě mám, ale šlo mi o to jestli b\y se dalo takto dlouhodobě horizont let rentabilně něco sestrojit... co by v zásadě neby jako FVE připojená do sítě..
    CUKI
    CUKI --- ---
    ONLY_Q: Tak v tom nějaký zásadní problém nevidím, ale nějaký smysl mi to nedává. Jel bych na 220V s tím že bych nabíjel UPS alternativně ze solárů (aby tě někdo neodpojil)
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    ONLY_Q: to je jak jít s kanonem na vrabce. Tak si kup UPSku a máš to vyřešený. Jakýkoli jiný řešení je zbytečně složitý a neekonomický...
    ONLY_Q
    ONLY_Q --- ---
    CUKI: omezen tím, že na střechu nechci panely.. a když už tak max dva... víc ani náhodou... v zásadě výpadek a restart až tam nevadí.. ale výpadek v řádu přepnutí a nechci jich 20 za den/noc...
    ERGOSUM: ano stejně jako na lednici mi právě napadlo řešit ten rack...

WARBABY8: zjistím večer,, ale v podstatě nakrmit POE switch, klasickej switch, alarm, kamerovku, a ovládání brány branky.. nic víc :-)) prostě pár watů.

Myšlenka byla dávat SS a pomocí stepdown měniče krmit ty jednotlivé prvky podle toho co potřebujou.. 15V, 24V, 12V, 5V a když přijde něco dalšího tak to...
    tedy sestava panel/ly, něco,,,, , aku, výstup xy Volt dle nejvyššího potřebného případně podle aku.. 12V- 24V. a pokud by solar nedaval, aku vytlučený tak naskočí klasická síť která dobije AKU a zajistí provoz.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    ONLY_Q: záskok může být normálně trafo ze sítě, ale spíš bych řešil, jestl dokážeš zajistit aby to byl dostatečně stabilní zdroj a neodpálilo ti to to zařízení v racku. Každopádně nepočítej, že by se ti to podařilo pokrýt 24/7, spíš dosáhneš snížení spotřeby a je otázka, jestli to stojí za to sraní.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam