STETKINS: muj plan je si wattrouter postavit z shelly pro s 0-10V vystupem a odpovidajicimu SSR. Porizovaci cena techle dvou veci v normalnim ceskem obchode lehce nad 2k.
Myslenka je, ze omezeni na fazi je cca 4kW (asymetrie 10kW stridace) a ne vzdy bude na ty fazi zbyvat plnych 2 a kousek kW, co si vezme ta spirala v bojleru. Takze si to omezi prikon podle zbyle zateze. Zaroven nemusi svitit dost slunce na tol, aby utahl bojler i zbylou zatez, takze by si zbytecne dososaval z Cezu. Urcite by fungovalo on-off s tim, ze by rozdily vyrovnavala baterka, ale timhle by se mel omezit pocet cyklu.
A druha vec je, ze i on-off rizeni potřebuje k sobe nejaky riditelny stykac, idealne zase to shelly na ethernet, takze vlastne cenovy rozdil bude akorat to "spojite regulovatelne" ssr.
A protoze mam malou baterku, zato hodne panelu, moznost natopit bojler pres den, at se voda neohriva v noci, je pro me dulezita.
Myslenka to neni moje, nechal jsem se inspirovat vytezovacem Jehne, co jsem videl na yutubu amperak. Akorat to nechci ridit jen ciste dle baterie, ale i zatizeni faze, vyskou slunce, v budoucnu pretokem do site. Teoreticky behem dlouhych zimnich veceru by sla natrebovat neuronka treba i na predpoved pocasi :-)
Nebo myslis, ze to fungovat nebude? Zatim jsem ve fazi vymysleni a sberu dat, ocenim poznatky z praxe.