• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    rozbalit záhlaví
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    CUKI: A jak takovej přesah řešíš na západě? :-D
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    CUKI: IMO predokenni zaluzie jsou naprosto fantasticka vec, presah strechy ti neodstini svetlo zvenku. A vyssi domy by mely presah kolik metru, proboha?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    CUKI: podstatná část mé obytné plochy je pod střechou, takže bez střešních oken by to bylo takový špeluňkový
    CUKI
    CUKI --- ---
    CYBERWOLF:
    CYBERWOLF: Lepší než předokení žaluzie je přesah střechy (čehokoliv) mě dovnitř okny nesvítí. A střešní okna mé stavby neznají. To je prostě hroznej vynález pro zoufalé rekonstrukce. S tím se moc řešit nedá.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    DZODZO: jenom na střešních oknech. Většina zbývajících oken je šikmá, což instalaci předokeních žaluzií znemožňuje. Místo toho si balkón stíním plachtou.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    CYBERWOLF: mas externe zaluzie?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    CUKI: já tady mám 25 právě teď, když je venku 23. Jak jsou okna na jih super v zimě, tak v létě je s tím mrzení i se zateměním. Počítám, že 28 uhájím jen s klimoškou. Souhlasím, že to už se fakt nedá, ale furt to máš dost dobrý.
    CUKI
    CUKI --- ---
    JIMIQ: Jo pravda že pasivní zisky se tu přičítaj a ne odčítaj. Al pořád jsme hluboko za výkonem co to umí. Navíc pořád jedu z přebytků i kdyby to mělo účinnost 25% na místo 300+% tak je mi to fuk.
    CUKI
    CUKI --- ---
    CYBERWOLF: No dá se to přežít. Ale mě už pokud je venku 35+ vyskočí teplota doma klidně přes 26. Jednou jsem na chvíli nezavře dveře a vevnitř bylo 28°C :-( To už se fakt nedá.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    Rosný bod mám okolo 16,9 stupně a normálně je doma pod 25 (24,7 řekněme). V patře může být o stupeň víc
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    CUKI: tak to máš dobrý a skoro bych řek, že je nějaké aktivní chlazení přijde už trochu nadbytečné.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    ELIJEN: no, těžko říct. Z venkovní jednotky jde 15 stupňů, ale v technické místnosti se to ještě míchá v 50L taktovací nádrži - nemám to hydraulicky oddělené. Takže bych řekl tak 19?
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    JIMIQ: Kolik stupnu posilas do podlahy? Nam bezi chlazeni nonstop a tyhle vedra uz to nestiha. Ale zase to skoro nic nezere, protoze je to pasivni system.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    500W ti udělaj čtyři lidi a lednička s notebookem, ne? Zvenku taky něco připluje :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    CYBERWOLF: Pasivní dům. Nemám teď u sebe tabulku s výpočtem ale při 20°C rozdílu budu potřeb dodat staticky asi 500W? Tedy dokážu tím prckem vychladit pět takových domů.

Al hlavně já nechci aby chladil na 20°C, ale aby trochu snížil to peklo. Přes noc jsem to vychladil na 19,5°C a už takto ráno tu mám 20,1°C :-( A to je teprve 10h.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    moje tepelko do podlahy chladí tak 4,5-5kW a dokáže to teplotu udržet když běží 06:00-20:30 (jen na přímé sluníčko z FVE :) )
    patrový dům 168m2, 20cm polyš, trojskla (z jihu venkovní žaluzie)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    CUKI: to je moc male a nevychladi mi to 130m2, preto pisem ze nechcem polovicate riesenie

JIMIQ: montaz by som nezvladol, na tieto veci som jelito :)
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    CUKI: dávají slevu ze své marže, ano. Předpokládám, že si to DZODZO nechce dělat sám
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    CUKI: tak potom mi není moc jasné, co tím chceš chladit. Tohle je tak jako dimenzované na hotelový pokoj.
    CUKI
    CUKI --- ---
    JIMIQ: To se zdražej spíš jen ty montáže ne? Levnějc než na netu to od těch firem neseženeš. To bych tedy nějakýmu joudovi nesvěřil. Zaplatím si pouze za odvlhčení systému a případně zkoušku těsnosti.
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    CUKI: kup si chladnicku a kondenzator vystrc z okna :D
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    DZODZO: kolega rikal ze je potreba to objednavat v listopadu kdyz se nudej ty firmy :D
    CUKI
    CUKI --- ---
    CYBERWOLF: Popravdě já bych rám ještě mnohem nižší výkon, jenže pak to stojí nesmysl. I tak pojede na minimální výkon.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam